Liity laumaan – saat 10% alennuksen

marraskuu, 2023

Varotoimenpiteenä Vakaa 9.10.2024 -tuotantoerän takaisinveto

16.11. päivitetty laboratoriotulokset: Vakaan glykoalkaloidipitoisuudet normaalilla tasolla!

Päivitetty laboratoriotulokset, 16.11.2024:

Saimme tänään laboratoriotestien tulokset koskien Musti&Mirrin takaisinvedettyjä Smaak-ruokia sekä meidän varotoimenpiteenä takaisinvetämää Vakaa-tuotantoerää. Huojentavia uutisia tuli kaksin kappalein:

Ensinnä, syy Smaak-ruoan aiheuttamiin oireisiin vahvistui, eli kyseessä oli perunahiutale-erässä ollut poikkeuksellisen korkea glykoalkaloidipitoisuus. (Lisätietoa: Musti Groupin tiedote)

Toisena, Alvarin Vakaa -ruoan glykoalkaloidipitoisuudet olivat normaalilla tasolla. 💚 Varotoimenpiteenä tehty takaisinveto osoittautui siis turhaksi – mutta parempi näin päin eli varman päälle.

Alvarin Vakaa-ruoassa perunahiutaletta on käytetty pieni määrä, ja tuote-erästä mitattu glykoalkaloidipitoisuus oli normaalilla tasolla, moninkertaisesti alhaisempi kuin oireita aiheuttaneessa Smaak-ruoassa. Laboratorioanalyyseista saatu tieto on linjassa sen seikan kanssa, että Alvarin ruoan ei ole raportoitu aiheuttaneen vastaavia oireita kuin takaisin vedetyn Smaak-ruoan.

Muissa Vakaan tuotantoerissä ei ole käytetty samaa perunahiutaleraaka-aine-erää, eikä muissa resepteissämme käytetä samaa perunahiutaletta. Tanskassa tuotettujen reseptien perunatoimittaja on eri, ja he ovat rutiinina mitanneet glykoalkaloiditasoja jo ennestään ja vahvistaneet raaka-aineen laadun.

Olemme täydentäneet lisätietoa aiheeseen liittyen FAQ-osioomme.


Alkuperäinen tiedote, julkaistu 8.11.2024:

Emme ole saaneet asiakaspalautetta, jonka perusteella Alvarin tuotteista olisi aiheutunut vastaavanlaisia oireita kuin myynnistä poistetusta Smaak-ruoasta, mutta varotoimenpiteenä vedämme takaisin Vakaa-tuotantoerän, joka on tuotettu 09.10.2023. Näissä pakkauksissa on parasta ennen -merkintänä 09.10.2024. Olemme olleet suoraan yhteydessä 125 asiakkaaseen, joille kyseistä ruokaa on toimitettu.

Muiden Alvar Pet -tuotteiden käyttöön ei liity epäiltyä riskiä ja niiden käyttöä voi jatkaa tavalliseen tapaan.

Mistä on kyse?

Kuten lähipäivinä on uutisoitu, Musti&Mirri on vetänyt valikoimastaan pois Smaak-tuotesarjan kuivaruokaeriä (lue Musti Groupin tiedote täältä). Aiemmin saamastamme tiedosta poiketen, saimme juuri kuulla kotimaisten kuivaruokiemme valmistuskumppani Premium Petfood Oy:lta, että 9.10.2023 valmistetussa erässä Alvarin Vakaata on mahdollisesti käytetty samaa perunahiutaleraaka-ainetta kuin myynnistä poistetussa Smaak-tuotantoerässä. Saatavuusongelmien vuoksi tavallisesti Vakaa-reseptissä käytetyn kotimaisen perunan sijasta tässä erässä oli tietämättämme mahdollisesti käytetty ulkomaista perunahiutaletta. Kyseisessä perunahiutale-erässä epäillään olevan poikkeuksellisen korkea glykoalkaloidipitoisuus, mikä voi suurina pitoisuuksina aiheuttaa myrkytysoireita.

Vakaa-reseptissä perunahiutaletta on hyvin vähän, moninkertaisesti Smaak-ruokaa vähemmän, minkä vuoksi riskit Vakaa-ruoan käyttöön liittyen ovat valmistajan mukaan huomattavasti pienemmät. Meille Alvarille ei ole tullut palautteita vastaavan tyyppisistä oireista Vakaa-reseptiin liittyen, mutta varotoimenpiteenä vedämme tuotantoerän pois myynnistä ja keskeytämme tuotteen toimituksen asiakkaillemme.

Takaisinveto koskee ainoastaan Vakaa-tuotteita (2kg, 6 kg ja 10 kg pusseissa), joiden parasta-ennen päiväys on 09.10.24.

Entä Itämeri ja Vauhti -reseptit?

Alvar Petin Itämeri ja Vauhti -resepteissä ei käytetä kyseistä perunahiutaleraaka-ainetta. Takaisinveto ei siis koske Itämeri ja Vauhti -reseptejä, ja näiden tuotteiden käyttöä voi jatkaa normaalisti.

Alvar Petin muut kuivaruokareseptit (Herkkä, Juuri, Järeä, Kepeä, Pirteä, Solakka, Tyyni, Ötökkä) on valmistettu Tanskassa Nordic Petfood Groupilla, ja näiden tuotteiden käyttöä voi niinikään jatkaa normaalisti.

Mitä seuraavaksi?

Kuluttajia, jotka ovat jo ostaneet Vakaa-reseptin parasta ennen -päiväyksellä 09.10.2024, kehotetaan varotoimena lopettamaan tuotteen käyttö.

Tuotamme samaa Vakaa-reseptiä myös Ruotsin markkinoille Tanskassa tuotantokumppanimme Nordic Petfood Groupin kanssa. Toimitamme Suomen varastolle erän tätä vastaavaa Tanskassa tuotettua reseptiä, jota voimme jatkossa lähettää asiakkaille.

Olemme olleet yhteydessä kaikkiin kyseistä erää ostaneisiin 125 asiakkaaseemme hyvityksen tai korvaavan ruoan osalta.

Odotamme saavamme laboratoriotulokset viimeistään ensi viikon alussa, jotta voimme varmistua Smaak-ruoan oireiden syystä. Myös Vakaa-reseptiä analysoidaan samalla.

Olemme todella harmissamme ja pahoillamme tästä uutisesta, ja tämä varmasti herättää myös teissä huolta. Teemme kaikkemme selvittääksemme mitä ja miksi näin kävi, sekä varmistaakseemme että tuotantokumppanimme täyttävät laatuvaatimuksemme.

Voitte ottaa yhteyttä asiakastukeemme: hello@alvarpet.com