Yrityksemme keulakuva, Alvar-koira

Hiilitassunjälki

Missiomme on minimoida koirien hiilitassunjälki

Tiesitkö, että jos koirat muodostaisivat valtion, ne olisivat maailman eniten lihaa kuluttava kansa? Koiran ilmastokuormituksesta noin puolet muodostuukin ruokakipolla – ja siksi aloitamme nimenomaan ruoasta.

Alvar in the nature with Alvar products and kibbles

Ruokaa tiedostavalle tassuttelijalle

Räätälöity koirasi tarpeiden mukaan, ympäristö huomioonottaen. Alvarin nollapäästötuotteet ovat herkullisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Lue vuoden 2022 vastuullisuusraportti:

Lue raportti

Miksi koirien hiilitassunjäljellä on väliä?

Maailmassa on jopa 900 miljoonaa lemmikkikoiraa, Suomessa noin 800 000. Ilmaston kannalta koirien hiilitassunjäljellä on siis väliä.

Suurin osa koiran hiilitassunjäljestä muodostuu ruokakipolla. Koira syö kaloreissa noin puolet vähemmän kuin keskivertoihminen, mutta eläinperäisestä ravinnosta tuleva energian määrä on yhtä korkea.

Koiriin ollaan valmiita panostamaan: lemmikkeihin käytetty rahamäärä on kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana, Suomessakin yli 1,2 miljardiin euroon vuodessa. Huolenpito koirista on hyvä asia, mutta näemme kehityssuunnassa myös aiheen huoleen. Koiria saatetaan ruokkia tarpeettoman paljon lihaa sisältävillä ruoilla, ja ruokia markkinoidaan ihmistenkin lautasille päätyvän lihan laatuisina (“human grade”).

Kenen vastuu?

Ilmastoteot eivät ole yksin koirien omistajineen vastuulla, eikä lemmikin omistamisen tuomasta ilosta tulisi kokea syyllisyyttä. Haluamme luoda puitteet ilmastoystävälliselle lemmikinpidolle – ja tarvitsemme teitä näyttääksemme toimialalle ja päättäjille, että sille on kysyntää.

Alvarin matka kohti nollahiilitassunjälkeä

Me Alvarilla uskomme, ettei koiran omistamisen pitäisi olla valinta ilmastoa vastaan. Saavuttaaksemme mission hiilitassunjäljen minimoimisesta, on meidän oltava ilmastonäkökulmassa alan paras toimija ja suunnannäyttäjä.

Olemme tehneet työtä hiilijalanjälkemme minimoimiseen alusta saakka ja suunnitelleet sekä tuotteemme että liiketoimintamme hiilineutraalius tavoitteenamme. Päästöminimointi tapahtuu toimintamme jokaisella osa-alueella vältä-vähennä-vaihda-hyvitä-periaatetta noudattaen.

1

Raaka-aineet & materiaalit

Raaka-aineet ja materiaalit ovat tarkkaan valikoituja: yhteensovitamme tieteellisesti tutkitut koiran ravintoainetarpeet ja ympäristöystävälliset raaka-ainevaihtoehdot, eläinlääkärin ammattitaidolla.

2

Valmistus-kumppanit

Valitsemme tarkoin valmistuskumppanimme ja vaadimme heiltä yhtälailla sitoutunutta otetta vastuullisuustyöhön. Edellytämme kumppaneiltamme läpinäkyvää toimitus- ja tuotantoketjua.

3

Pakkaukset

Pakkausmateriaali-
valinnoilla on iso merkitys vastuullisuustyössämme. Pakkaussuunnittelussa tavoitteenamme on taata tuoteturvallisuus käyttäen mahdollisimman vähäpäästöisiä, uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja.

4

Kompensaatio

Teemme yhteistyötä NGS Finland Oy:n kanssa kompensoidaksemme jäljelle jäävät päästömme. Halusimme valita luotettavan, lähellä olevan kohteen, joka sopisi koiramaiseen toimintaamme.

Hiilitassunjälkilaskelmat


Selvitämme tuotteidemme hiilijalanjäljen toimialan tarkimmalla mahdollisella standardilla.* Laskenta sisältää kaikki merkittävät kasvihuonekaasupäästöt tuotteen elinkaaren ajalta.

Laskemme hiilijalanjäljen kaikille tuotteillemme. Kaikkien tuotteiden päästöt ovat keskimäärin 1,0 kg CO2e / kg ja kuivaruokien 1,04 kg CO2e / kg.

Kuten oheinen taulukko osoittaa, raaka-aineiden merkitys tuotteen kokonaishiilijalanjäljessä on selkeästi suurin. Kuljetuksien osuus on seuraavaksi suurin päästöerä. Kuljetuskilometrit olemme jo karsineet niin lyhyiksi kuin mahdollista “direct-to-dog” -jakelumallillamme. Tuotteet kulkevat tuottajiltamme varastoillemme ja sieltä suoraan kuluttajalle, ilman välivarastointeja, -terminaaleja tai muita jakelupisteitä.

Kun tiedämme yksityiskohtaisesti mistä päästöt muodostuvat, voimme kommunikoida niistä luotettavasti ja läpinäkyvästi. Päästöjen muodostumisen ymmärtäminen auttaa meitä myös tunnistamaan päästöintensiiviset osa-alueet ja voimme vähentää niitä tehokkaasti tuotantoketjussamme.

Laskelmat on toteuttanut hiilijalanjälkilaskentaan erikoistunut asiantuntijayritys UseLess Company sekä omat asiantuntijamme – kaikki laskelmat on toteutettu noudattaen standardeja käyttäen ajankohtaisimpia tietolähteitä.

Löydät tuotesivuilta jokaisen tuotteen hiilijalanjälkilaskelmien tulokset.

* Laskelmissa noudatetaan standardeja: ISO 14067 ja Product Environmental Footprint Category Rules (PEFCRs) Prepared Pet Food for Cats and Dogs (EU standard for calculating the environmental footprint of a dog food product).

Vastuullisuus Alvarin ytimessä

“Yhtiön toiminnan tarkoitus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille siten, että yhtiön päätöksenteossa huomioidaan ekologisuus ja eettisyys.”

Alvarin kannattavuus ja kasvu ei tule koskaan tapahtumaan ympäristön kustannuksella – se on saneltu yhtiöjärjestyksessämme. Kunnianhimoinen työmme hiilitassunjäljen pienentämiseksi on vasta alkamassa.

Alvarin vaikuttavuus lyhyesti

5 000 000+ kg CO₂e
pienennetty

182 628 kg
ruokahävikkiä pelastettu

17 kg
uudelleenkäytettyä tekstiilijätettä

518 400 kg CO₂
kompensoitu

Vastuullisuusraportti -arkisto

2022

Download

2021

Download

2020

Download

Lisää Alvarin vastuullisuustyöstä