Amerikanstaffordshirenterrieri

Minkälainen rotu on amerikanstaffordshirenterrieri?

Amerikanstaffordshirenterrieri pähkinänkuoressa

Amerikanstaffordshirenterrieri eli amstaffi on seura- ja harrastuskoira. 

Kokoonsa nähden hyvin voimakas, tasapainoinen koira. Lihaksikas, samalla ketterä ja tyylikäs sekä ympäristöstään hyvin kiinnostunut. Tanakkarakenteinen, ei korkearaajainen eikä virtaviivainen. Kuuluisa rohkeudestaan.-Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Amerikanstaffordshirenterrierin ihannepaino on uroksilla 25–32 kg ja nartuilla 18–25 kg. Sen eliniänodote on 12–16 vuotta elikkäs aika pitkäikäinen tassuttelija kyseessä.

Koiranruoka

Yleiskuvaus rodusta

Amstaffi rakastaa oman ihmisensä seuraa yli kaiken ja olisikin mielellään mukana kaikessa, mitä omistaja tekee. Amerikanstaffordshirenterrieri on käytökseltään erittäin vauhdikas kaiken suhteen. On hyvä huomioida, että amstaffi vaatii omistajakseen kokeneen kouluttajan, jotta sen on hyvä kasvaa kunnon koirakansalaiseksi. 

Amstaffi on ihmisten koira, sillä se nauttii ihmisten seurasta usein enemmän kuin toisten koirien seurasta. Kaikki amstaffit eivät ole koirasosiaalisia. Tämä rajoite on hyvä tiedostaa, koska koira ei välttämättä sopeudu kaikkiin tilanteisiin. Amstaffi ei ole alistuva tai mielistelevä, vaikka koira pitääkin ihmisten seurasta ja huomiosta on se ennemminkin varma ja ystävällinen. 

Luonne

Luonteensa puolesta amstaffi on peloton, rohkea, avoin ja aktiivinen. Amstaffi voi vaikuttaa ‘kovalta’ koiralta luonteensa puolesta, mutta nykypäivänä ne eivät ole niin itsenäisiä tai itsepäisiä, kuin moni olettaa. Amstaffin omistajalta vaaditaankin taitoa tulkita koiran käytöstä oikein, jotta omaa koiraa ymmärtää paremmin. 

Turkinhoito

Tämän koirarodun turkki ei vaadi sen erityisempää hoitoa. Amstaffin turkki on siis erittäin lyhyt ja helppohoitoinen. Alusvillan puutteen vuoksi amstaffille kannattaa hankkia talveksi takki, jotta koiraa ei Suomen oloissa ala paleltamaan. 

Harrastukset

Amerikanstaffordshirenterrierillä on pk-oikeudet eli rodun kanssa voi harrastaa esimerkiksi palveluskoiralajeja. Amstaffin kanssa harrastus lajeissa kilpaileminen ei ole kovin yleistä, koska koirarotu on terrierille tyypillisesti itsenäinen. Harrastus voi silti olla hyvä idea sillä se auttaa kasvattamaan koiran ja omistajan suhdetta. Amstaffista on myös niitä koirarotuja jotka on pakko vähintään tapakouluttaa, jotta koira oli yhteiskuntakelpoinen.

Amerikanstaffordshirenterrierin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Amerikanstaffordshirenterrieri-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo amerikanstaffordshirenterrierillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä