Bichon frisé

Minkälainen rotu on bichon frisé?

Bichon frisé pähkinänkuoressa

Bichon frisé on voimakastahtoinen ja hyvän itsetunnon omaava koira. Bichon on luonteeltaan iloinen, vilkas ja seurallinen. 

“Iloinen pieni koira, jolla on eloisat liikkeet ja valkoinen, hyvin avoin karva joka muodostaa korkkiruuvikiharoita. Pää on ylväästi pystyssä, silmät tummat, eloisat ja ilmeikkäät. Häntä kaartuu viehkeästi selän ylle.” - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Bichonin ihannepaino on nartuilla ja uroksilla 3–5 kg. Bichon frisén eliniänodote on 12–15 vuotta.

Koiranruoka

Yleiskuvaus rodusta

Bichonit ovat leikkisiä koiria ja jaksavat yleensä touhuta vielä senioreinakin. Koska koirarotu on älykäs ja leikkisä, saattaa se keksiä kaikenlaista omistajansa päänmenoksi. Bichonin kanssa vaaditaan aimo annos kärsivällisyyttä ja huumorintajua. Bichon onnistuu myös usein kietomaan omistajansa tassunsa ympärille, sillä se kyllä keksii keinon saada oma tahtonsa läpi. 

Luonne

Bichonin luonnetta kuvailee parhaiten termi ‘seurakoira’, sillä se on sosiaalinen, sopeutuvainen ja kiintyy helposti omistajaansa. Bichon frisé pitää sekä ihmisistä että koirista ja tuleekin yleensä toimeen kaikkien kanssa. 

Vaikka tämä koira on ideaali seurakoira ei se sovi kaikille. Bichonin kanssa pitää olla valmis viettämään aikaa ja touhuamaan kaikenlaista, sillä se ei ihan heti kyllästy tai uuvahda.

Turkinhoito

Bichonin turkki ei ole helpoimmasta päästä, sillä se vaatii säännöllisen pesun, föönauksen ja trimmauksen. Bichon frisé tarvitsee trimmauksen noin 6 viikon välein. Tämä on hyvä pitää mielessä, jos harkitsee bichonin ottamista sillä koiran turkinhoito vaatii sekä vaivannäköä sekä rahassa että ajassa.

Harrastukset

Vaikka bichon onkin mitä ideaalein seurakoira voi sen kanssa myös harrastaa – vaikka agilitya. Agility sopii bichonille mainiosti, koska laji vaatii nopeutta ja ketteryyttä. 

Myös tokoa eli tottelevaisuutta voi harrastaa bichonin kanssa, mutta koiran luonne ei ole välttämättä paras tähän harrastukseen – omapäisyyttä ja vahvaa tahtoa nimittäin löytyy. Toisaalta oikealla suhtautumisella mikä tahansa harrastus on hauskaa ajanvietettä tämän ilopillerin kanssa.

Bichon frisén ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Bichon frisé-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo bichonillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä