Cockerspanieli

Minkälainen rotu on cockerspanieli?

Cockerspanieli pähkinänkuoressa

Cockerspanieli suosittu seurakoira, joka on alkuperältään englantilainen metsästyksessä käytetty koirarotu. Nykyään cockerit tunnetaan hurmaavina harrastus- ja perhekoirina. Cockerspanielin tunnistettavin piirre on varmasti sen pitkät ja silkkiset lappumaiset korvat.

Iloinen ja vankka metsästyskoira; sopusuhtainen ja tiivisrakenteinen.- Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Cockerspanielin ihannepaino on nartuilla 12–15 kg  ja uroksilla 13–16 kg. Cockerspanieleiden eliniänodote on 13–14 vuotta.

 

Kuvassa cockerspanieli Pii.

Yleiskuvaus rodusta

Cockerspanieli on keskikokoinen koirarotu ja rodusta löytyy näyttely- ja käyttölinjaisia yksilöitä. Ne ovat käytökseltään avoimia, vilkkaita, ystävällisiä ja ihmisrakkaita eli aika täydellisiä seurakoiria. Cockerspanielista saa yhteiskuntakelpoisen peruskoulutuksella. 

Koska koiran alkuperäinen tarkoitus on ollut toimia käyttökoirana, ei cockeri sovellu pelkäksi sohvakoiraksi. Cockerspanielia voi aktivoida, joko lenkkeilyllä tai aloittamalla harrastuksen.

Luonne

Cockerspanielit ovat luonteeltaan iloisia ja touhukkaita. Cockereita kuvaillaan usein myös lempeiksi, miellyttämishaluisiksi ja täynnä elämäniloa oleviksi koiriksi. Nämä koirat eivät ole vihaisia tai arkoja. 

Cockerspanielit voivat välillä olla itsepäisiä ja voimakastahtoisia – ja se onkin hyvä pitää mielessä, jotta lauman arvojärjestys säilyy toivotunlaisena. 

Turkinhoito

Cockerspanielin turkki vaatii säännöllisen kampaamisen, pesun tarvittaessa ja trimmaamisen 4–8 kertaa vuodessa. Rodun karvapeite on sileää ja silkkistä. Värityksen puolesta cockerspanieleita on monenlaisia. 

Cockerspanieleita löytyy yksivärisinä: musta, punainen, kulta, maksanvärinen (suklaa), musta punaisilla merkeillä, maksanvärinen punaisilla merkeillä.

Cockereita on myös kirjavina: mustavalkoinen, punavalkoinen, maksanvalkoinen, keltavalkoinen, musta-valko-tan, maksa-valko tan, blue roan, orange roan, lemon roan, liver roan, blue roan tan, liver roan tan.

Harrastukset

Cockerspanieli on monipuolinen harrastuskoira, sillä se jaksaa touhuta iloisena kaikenlaista. Cockereita nähdään usein metsästyksessä, metsästyskoirien jäljestyksessä eli MEJÄ:ssä, tottelevaisuudessa eli TOKO:ssa, agilityssa ja näyttelyissä. Ne myös toki mielellään lenkkeilevät omistajansa kanssa. 

Koska cockerspanieli on helposti koulutettavissa melkein mihin tahansa tehtävään, nähdään niitä myös jäljestämässä haavoittuneita eläimiä tai kanttarelleja, sekä toimimassa rauniokoirina tai tullin huumekoirina. Cockerspanieli on todella monipuolinen koira.

Cockerspanielin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Cockerspanieli-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo cockerspanielillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä