Coton de tulear

Minkälainen rotu on coton de tulear?

Coton de tulear pähkinänkuoressa

Coton de tulear on seurakoira parhaimmillaan. Coton kuuluu bichon-rotuihin, joita pidetään älykkäinä ilopillereinä ja erinomaisina ensikoirina. 

Pieni, pitkäkarvainen seurakoira, jolla on valkoinen puuvillamainen karvapeite. Sen silmät ovat pyöreät ja tummat. Ilme on eloisa ja älykäs.-Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Coton de tulearin ihannepaino on uroksilla 4–6 kg ja nartuilla 3.5–5 kg. Coton de tulearin eliniänodote on 14–16 vuotta eli nämä karvaiset ystävämme elävät aika pitkäikäisiksi.

02-Hugo-kukkapellolla

Yleiskuvaus rodusta

Cotonit ovat aina hyväntuulisia ja sosiaalisia. Cotonin kanssa ei kuitenkaan kannata unohtaa, että kyseessä on fiksu koirarotu – joka saattaa huomaamatta kohottaa itsensä arvojärjestyksessä perheen pääksi. Pienestä koostaan huolimatta älykäs luonteinen koira vaatii johdonmukaisen kasvatuksen ja selkeät rajat sallittuun käytökseen.

Coton de tulear kuuluu Kennelliiton PEVISA-ohjelmaan. Cotoneilla PEVISA:ssa seurataan silmien ja polvien tilaa eli jalostukseen käytettävät cotonit on ensin käytettävä tutkimuksissa ainakin silmien ja polvien osalta. PEVISA-ohjelman avulla ehkäistään perinnöllisten sairauksien leviämistä.   

Luonne

Coton de tulearin luonne on iloinen, tasapainoinen ja seurallinen – coton pitää sekä ihmisistä että muista koirista. Nämä pumpulipallot ovat luonteeltaan myös erittäin sopeutuvaisia ja täyttävät jokseenkin täydellisesti seurakoiran määritelmän. 

Turkinhoito

Cotonin turkki vaatii säännöllistä hoitamista. On hyvä pitää mielessä, että tämän rodun turkki vaatii aikaa, vaivannäköä ja rahaa koko sen elämän ajan. Cotonin turkin ylläpitoon vaaditaan pesu ja kuivaus 1–2 viikon välein. Jos cotonin haluaa pitää lyhyemmässä turkissa, vaatii se myös säännöllisen trimmauksen. Tarkemmat ohjeet cotonin turkin hoitoon saa usein koiran kasvattajalta.

Harrastukset

Vaikka coton on seurakoira on sen kanssa helppo aloittaa harrastus, sillä tämä koirarotu on helposti koulutettavissa, ketterä, kestävä ja aktiivinen. Coton de tulear usein myös mielellään esittelee taitojaan, koska se rakastaa olla huomion keskipisteenä.

Cotonin kanssa voi harrastaa esimerkiksi näyttelyitä, agilitya, TOKO:a eli tottelevaisuutta, rally-tokoa, nose workia ja kaikkea muuta koiratanssista kaverikoiratoimintaan. Niin kuin listasta voi päätellä coton de tulear on erittäin monipuolinen harrastuskoira.

Coton de tulearin ruokinta

Ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Coton de tulear-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo coton de tulearillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä