Havannankoira

Minkälainen rotu on havannankoira?

Havannankoira pähkinänkuoressa

Havannankoira eli bichon havanais on pienikokoinen seurakoira, jolle oman perheen läheisyys on erittäin tärkeää. 

Tarmokas, pieni ja matalaraajainen koira, jolla on pitkä, runsas, pehmeä ja mieluiten laineikas karvapeite. Liikkeet ovat eloisat ja joustavat.- Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Havannankoiran ihannepaino on nartuilla ja uroksilla 4.5–7.3 kg. Havannankoiran eliniänodote on 13–15 vuotta eli kyseessä on erittäin pitkäikäinen rotu.

Havannankoira Vili

Yleiskuvaus rodusta

Havannankoira on lapsirakas ja leikkisä tapaus eli se soveltuu loistavasti perhekoiraksi. Havaneesi on käytökseltään aktiivinen ja liikkeiltään ketterä. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia eli ne tarvitsevat paljon huomiota ja ovat aina iloisia päästessään mukaan omistajan puuhiin. 

Luonne

Havannankoira on luonteeltaan leikkisä, ystävällinen ja iloinen. Havannankoira on erittäin valpas, joten vieraiden ja reviirin vahtiminen ovat sille luontaisia ominaisuuksia. Luontainen vahtimisvietti myös tarkoittaa, että havannakoira ei ole hiljaisimmasta päästä vaan se voi olla ‘haukkuherkkä’ tapaus. 

Koska vahtiminen ja haukkuherkkyys ovat havannalaisen luonteenomaisia toimintoja, niitä ei saa kokonaan kitkettyä pois koiran käytöksestä. Ominaisuuksien hillitseminen voi toki olla hyvä idea, jotta koiran luontainen vahtimisvietti ei mene liiallisuuksiin. 

Turkinhoito

Havannankoiran ulkonäöstä on helppo päätellä, että koiran turkki vaatii paljon huolenpitoa.  Havan turkki vaatii viikoittaista hoitoa, jotta koiran turkki ja iho pysyvät kunnossa. Koira on säännöllisesti on kammattava, pestävä ja föönattava. Havannankoiran turkin väritys voi vaihdella paljonkin koiran elämän aikana. Väritykseltään havannankoiraa voi nähdä valkoinen-kulta, soopeli, ruskea, punainen, brindle-valkoinen, musta ja musta-valkoinen väreissä.

Harrastukset

Havannankoira on helposti koulutettavissa oleva koirarotu. Näyttelyt ovat erittäin yleinen harrastus havannankoirien parissa. Muita lajeja, joissa havannankoiria yleensä nähdään ovat agility, koiratanssi ja toko eli tottelevaisuus.

Havannankoira myös nauttii temppujen opettelusta ja taitojensa esittelemisestä, joten tämäkin on hauskaa ajanvietettä. Temppujen opettelu on hyvä tapa aktivoida koiraa ja havannankoirat näyttävät usein innokkaasti opittuja taitojaan. 

Havannankoiran ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Havannankoira-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo havannankoirallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä