Jackrussellinterrieri

Minkälainen rotu on jackrussellinterrieri?

Jackrussellinterrieri pähkinänkuoressa

Jackrussellinterrieri on nykypäivänä hyvin yleinen seurakoira, rodun alkuperäinen tarkoitus oli toimia metsästyskoirana. 

Vahva, toimelias ja notkea työtä tekevä terrieri, jolla on keskipitkä, joustava runko ja rohkea luonne. Reippaat liikkeet sopivat hyvin yhteen valppaan ilmeen kanssa. Häntä voidaan typistää. (Huom. Suomessa typistyskielto.) Karvapeite voi olla sileä, karkea tai karhea (ns. broken).- Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto  

Jackrussellinterrierin ihannepaino on noin 5–6 kg (riippuen yksilön säkäkorkeudesta). Jackrusselin odotettu elinikä on 10–15 vuotta, eli rotu on pitkäikäinen.

Jackrussellinterrieri

Yleiskuvaus rodusta

Jackrussellinterrierit on jalostettu alunperin metsästyskoiraksi, sen takia metsästysvietti on osa koirarotua tänäkin päivänä. Tämä on hyvä muistaa, sillä riistavietti vaikuttaa koiran käytökseen. 

Vaikka russeleita pidetäänkin nykyään seurakoirina, ovat ne silti erittäin aktiivisia ja nauttivat liikunnasta sekä virikkeistä. Tästä syystä jackrussellinterrieri sopii parhaiten sellaiselle omistajalle, joka haluaa liikkua koiran kanssa tai aktivoida koiraa vaikkapa harrastuksen muodossa. Jackrussellinterrierit selviävät hyvin erilaisista maastoista eli ne ovatkin mainioita lenkkeilykavereita. 

Luonne

Jackrussellinterrierit ovat luonteeltaan valppaita, eloisia ja erittäin toimeliaita. Russelin ilme on tarkkaavainen ja älykäs. Tätä koirarotua voisi pitää itsevarmana, ystävällisenä, rohkeana ja pelottomana.

Turkinhoito

Jackrussellinterrierin turkki voi olla sileä, karhea tai karkea. Jackrussellinterrierin turkin vallitseva väri on valkoinen ja siinä kuuluu olla mustia ja/tai punaruskeita merkkejä. Turkin hoitovaatimukset sanelee sen karvanlaatu: osalle riittää pelkkä harjaus, toiset vaativat siistinä pysyäkseen turkin säännöllistä nyppimistä.

Harrastukset

Jackrussellinterrierit ovat erittäin aktiivisia ja energisiä, joten virikkeistäminen harrastamalla on suositeltavaa. Jackrussellinterrierit nauttivat liikunnallisista lajeista, joten esimerkiksi agility on oiva valinta. Jackrussellinterriereitä nähdään usein myös nose workissa ja metsästyslajeissa. 

Jackrussellinterrierin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Jackrusselinterrieri-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo jackrussellinterrierillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä