Kääpiösnautseri

Minkälainen rotu on kääpiösnautseri?

Kääpiösnautseri pähkinänkuoressa

Kääpiösnautseri on pieni, temperamenttinen ja aktiivinen koirarotu.

Pieni, voimakas, mieluummin tanakka kuin solakka, karkeakarvainen ja tyylikäs, snautserin pienoiskuva ilman kääpiömäisiä piirteitä.- Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Kääpiösnautserien ihannepaino on nartuilla noin 5–8 kg ja uroksilla noin 5–9 kg. Kääpiösnautserien eliniänodote on 12–15 vuotta eli rotu on erittäin pitkäikäinen.

Kääpiösnautseri Luna makaa lattialla..

Yleiskuvaus rodusta

Kääpiösnautserin alkuperäinen tarkoitus oli toimia vahtikoirana. Juuret vahtimisessa näkyvät koiran käytöksessä myös tänä päivänä, esimerkiksi vieraista ilmoittavana haukkuna tai reviirin tarkkaavaisena vahtimisena. 

Vaikka kääpiösnautseri onkin pieni koira kaipaa se virikkeitä ja lenkkeilyä – ja käppänä onkin oiva valinta aktiiviseen perheeseen.

Luonne

Kääpiösnautseri on luonteeltaan älykäs, peloton, sitkeä, ja valpas eli toisin sanoen tämä koirarotu on temperamenttinen. Kääpiösnautserin luonteeseen kuuluu myös uskollisuus, joka näkyy koirassa siinä, miten tärkeä oma perhe/lauma sille on. Kääpiösnautsereita ei yleensä pahemmin kiinnosta seurustella vieraiden kanssa, mutta ne osallistuvat mielellään kaikkiin perheen aktiviteetteihin. 

Turkinhoito

Kääpiösnautserin turkki on karkea ja kaksikerroksinen. Turkinhoito onnistuu nyppimällä sormin pitkäksi kasvanut peitinkarva. Näin turkki pysyy karkeana ja kaksikerroksisena, jolloin se suojaa kääpiösnautseria epämiellyttäviltä sääilmiöiltä. Turkkia tulisi nyppiä vähintään neljä kertaa vuodessa. Kääpiösnautsereita usein myös siistitään parin kuukauden välein lyhentämällä ajettavia alueita koiran turkissa. 

Kääpiösnautseri pitää myös viikoittain kammata, korvakarvat on nypittävä ja kynnet leikattava. Välillä käppänä pitää myös pestä. Tämän koirarodun turkki vaatii siis hieman enemmän vaivannäköä. Oikein trimmattuna kääpiösnautserin turkista ei lähde karvoja. 

Harrastukset

Kääpiösnautserit ovat luonteeltaan oppivaisia ja aktiivisia, ne myös nauttivat omistajansa kanssa työskentelystä. Ja nyt emme puhu toimistokoirana toimimisesta, vaan esimerkiksi yhteisestä harrastuksesta. 

Kääpiösnautseri soveltuu moneen harrastukseen, sen luonteelle erityisen sopivia ovat TOKO eli tottelevaisuus ja agility. Muita käppänille sopivia harrastuksia ovat rally-toko, koiratanssi ja nosework. 

Harrastuksen aloittaminen on hyvä tapa kehittää koiran ja omistajan välistä suhdetta. Kääpiösnautsereita nähdään usein myös näyttelyissä. Jos oma kääpiösnautseri on iältään ja luonteeltaan sopiva voi se toimia myös kennelliiton kaverikoirana tai lukukoirana.

Kääpiösnautserin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Kääpiösnautseri-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

 

Luo kääpiösnautserillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä