Kultainennoutaja

Minkälainen rotu on kultainennoutaja?

Kultainennoutaja pähkinänkuoressa

Kultainennoutaja tunnetaan sosiaalisina ja hyvin muiden kanssa toimeentulevina koirina. Kultainennoutaja on iloisen ja lupsakan luonteensa ansiosta loistava perhekoira. 

Sopusuhtainen, tasapainoinen, toiminnanhaluinen, voimakas ja varmaliikkeinen koira. Terverakenteinen. Ilme ystävällinen. - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Kultaistennoutajien ideaali paino on nartuilla 25–32 kg ja uroksilla 30–34 kg. Niiden odotettu elinikä on 10–12 vuotta.

Kultainennoutaja Windy sekä Alvar-pakkaus

Yleiskuvaus rodusta

Kultaisennoutajan olemus on usein hyväntahtoinen ja ystävällinen. 

Kultaisistanoutajista löytyy näyttelylinjaisia ja metsästyslinjaisia, linjat poikkeavat väritykseltään ja rakenteeltaan. Näyttelylinjaisen kultaisennoutajan tunnistaa vaaleasta väristään ja  raskaammasta rakenteestaan. Metsästyslinjaiset kultaisetnoutajat ovat rakenteeltaan kevyempiä ja väritykseltään tummempia. 

Luonne

Kultaisianoutajia voisi kuvailla vilkkaiksi; ne ovat aina valmiita osallistumaan kaikkeen, kaikkialla ja kaikkien kanssa. Kultsu soveltuu erittäin hyvin perhekoiraksi, sillä se on luonteeltaan iloinen, avoin ja ystävällinen. Rotu on myös hyvin oppivainen ja helposti koulutettavissa. 

Myös linjojen luonteista löytyy eroja, sillä metsästyslinjaiset ovat pehmeämpiä ja miellyttämishaluisempia, kun taas näyttelylinjaiset ovat sosiaalisia, mutta myös itsepäisiä.

Turkinhoito

Väritykseltään kultaisetnoutajat ovat mitä tahansa kullan ja kerman väliltä. Turkin päällyskarva on sileä tai laineikas ja siihen kuuluu vettähylkivä pohjavilla. Kultaisennoutajan turkki ei kuivu helposti, joten kuivaaminen on suositeltavaa iho-ongelmien ehkäisemiseksi. Kultaisennoutajan turkki vaatii harjaamista ja pesemistä säännöllisesti. On myös hyvä muistaa, että turkin siistinä pito vaatii trimmaamista.

Harrastukset

Kultaisiltanoutajilta luonnistuvat monenlaiset harrastuslajit, vaikka rotu tunnetaan varmasti parhaiten ideaalina perhekoirana. Kultaisennoutajan kanssa voi kuitenkin harrastaa esimerkiksi metsästystä, jälkeä, tokoa ja agilitya. Rodulla on myös palveluskoiraoikeudet. Välillä kultaisianoutajia nähdään myös pelastuskoirina.

Kultaisennoutajan ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Kultainennoutaja-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo kultaisellenoutajallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä