Länsigöötanmaanpystykorva

Minkälainen rotu on länsigöötanmaanpystykorva?

Länsigöötanmaanpystykorva pähkinänkuoressa

Länsigöötanmaanpystykorva on pieni koira varustettuna ISON koiran asenteella. 

“Länsigöötanmaanpystykorva on pieni, matalaraajainen ja vankka, ei kuitenkaan liian matala. Olemus ja ilme kertovat valppaudesta, eloisuudesta ja tarmokkuudesta.” - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Länsigöötanmaanpystykorvan ihannepaino on 9–14 kg. Länsigööttien eliniänodote on 12–15 vuotta eli länsigöötti on melko pitkäikäinen koirarotu.

Länsigöötanmaanpystykorva

Yleiskuvaus rodusta

Länsigöötanmaanpystykorva on pieni koira, joka hurmaa suloisella mutta topakalla olemuksellaan. Göötit ovat usein iloisia tapauksia ja niillä on vahva paimennusvietti, joka on seurausta länsigöötanmaanpystykorvan alkuperäisestä käyttötarkoituksesta. 

Länsigöötit sopivat niin maalle kuin kaupunkiin, ja niistä on tullut suosittuja seurakoiria.

Länsigööttien erikoisin ominaisuus on niiden häntä tai välillä hännättömyys; gööttejä löytyy hännättöminä, töpöhäntäisinä ja pitkähäntäisinä. 

Luonne

Länsigöötanmaanpystykorva on luonteeltaan eloisa ja valpas. Gööttejä kuvaillaan usein myös rohkeiksi, tarkkaavaisiksi ja tarmokkaisiksi. 

Turkinhoito

Gööttejä löytyy harmaina, harmaanruskeina, harmaankeltaisina, punakeltaisina tai punaisenruskeina. Länsigöötanmaanpystykorvan turkki on aina lyhyt. 

Turkinhoito on länsigöötanmaanpystykorvan kanssa helppoa sillä pesu ja harjaus riittävät pitämään koiran turkin kunnossa.

Harrastukset

Tyypillisiä harrastuksia gööteille ovat TOKO eli tottelevaisuus, agility ja pelastuskoiratoiminta. Kaikki nämä ovat oivia vaihtoehtoja yhteistä harrastusta pohdittaessa. Alvarin namit tottakai mukaan treeneihin. 😉

Länsigöötit sopivat alkuperäisen tarkoituksensa puolesta paimennustehtäviin. Göötit ovat alunperin vanha ruotsalainen paimenkoirarotu, ja niitä on käytetty nautakarjan paimentamisessa. Pentuaikana tämä käyttötarkoitus voi ilmetä kiinnostuksena omistajan ja muun lähipiirin nilkkoja sekä erityisesti niiden jahtaamista kohtaan. 

Nykypäivänä oman göötin kanssa voi vaikka harrastaa lammasten paimentamista, näin koira pääsee hyödyntämään luontaista paimennusviettiään.

Gööttejä nähdään myös näyttelyissä ja myös koiratanssi on ollut tämän koirarodun suosiossa.

Niinkuin listatuista harrastuksista näkyy, tämän seurakoiran kanssa voi ja kannattaa tosiaan harrastaa.

Länsigöötanmaanpystykorvan ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Länsigöötanmaanpystykorva-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo länsigöötanmaanpystykorvallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä