Norfolkinterrieri

Minkälainen rotu on norfolkinterrieri?

Norfolkinterrieri pähkinänkuoressa

Norfolkinterrieri on pieni, eloisa ja peloton koira. Metsästysvaisto ja varma luonne ovat vahva osa tätä koirarotua. 

“Kuuluu pienimpiin terrierirotuihin. Matalajalkainen, innokas koira, joka on rakenteeltaan lyhytrunkoinen, tiivis, vankka ja hyväluustoinen. Työskentelystä saatuja arpia ei tule katsoa virheeksi.” - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Norfolkinterrierin ihannepaino on nartuilla ja uroksilla 5–8 kg. Norfolkkien eliniänodote on 12–15 vuotta, tämä koirarotu on siis pitkäikäinen.

Pyry -koira metsässä.

Yleiskuvaus rodusta

Norfolkinterrieri kuuluu niihin pikkukoiriin, joiden käytös muistuttaa ISOA koiraa. Norfolkit ovat pirteitä ja leikkisiä, jopa vanhemmalla iällä. Norfolkinterrieri on koirarotuna suhteellisen terve. Nämä koirat sopivat mihin melkein mihin tahansa ympäristöön ja niitä nähdäänkin tassuttelemassa kaupunkikoirina, kuin myös viettämässä maalaiselämää. 

Norfolkki vaatii omistajaltaan määrätietoisuutta. Omistajan on myös hyvä tarkkailla lauman hierarkiaa, sillä norfolkinterrieri kyllä löytää keinon saada tahtonsa läpi ja onnistuu usein kietomaan omistajansa tassunsa ympärille. Norfolkit ovatkin aika nokkelia tapauksia, jos kyseessä on koiran oman päämäärän saavuttaminen.

Luonne

Norfolkinterrieri on luonteeltaan sisukas, rakastettava, valpas ja peloton. Norfolkit rakastavat omistajaansa ja ovat usein puolustushaluisia omaa laumaa kohtaan. Norfolkinterrieri on myös toisaalta erittäin sosiaalinen eikä vierasta tuntemattomia ihmisiä lainkaan. 

Norfolkinterrierejä pidetään yleisesti helppohoitoisena koirarotuna ja sen pieni koko sekä luonne edesauttavat tätä mielikuvaa. Norfolkki on pohjimmiltaa terrieri ja täten myös metsästyskoira, vaikka kyseessä onkin erittäin sopeutuvainen koira.  

Turkinhoito

Norfolkinterrierin turkki on vettähylkivä ja ulkonäöltään se on suora sekä karkea. Väritykseltään norfolkit voivat olla punaisen sävyisiä, vehnänvärisiä, tumman grizzlen värisiä tai mustanruskeita. 

Norfolkin turkin hoitoon kuuluu säännöllinen trimmaus 2–3 kertaa vuodessa, näin ehkäistään karvanlähtöä. Turkki on myös hyvä harjata viikoittain, jotta se pysyy kunnossa.

Harrastukset

Norfolkinterrieri ei ole maailman helpoin harrastuskoira, sillä se on erittäin omapäinen tapaus. Norfolkki on säänkestävä lenkkeilijä ja on välillä jopa valmis oppimaan komentoja. Harrastuskoiraksi norfolkkia ei siis kannata hankkia. 

Norfolkki kuitenkin sopii kotikoiraksi, jonka kanssa voi välillä harjoitella eri käskyjä ja temppuja. Niinkuin kaikki koirat, myös norfolkit tarvitsevat päivittäin liikuntaa, joten lenkkeily koiran kanssa on hyvä harrastus tässä tapauksessa. 

Norfolkinterrierin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Norfolkinterrieri-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo norfolkinterrierillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä