Rhodesiankoira

Minkälainen rotu on rhodesiankoira?

Rhodesiankoira pähkinänkuoressa

Rhodesiankoira on nykypäivänä tyypillinen vahti- ja seurakoira, sen alkuperäinen tarkoitus oli toimia metsästyskoirana. 

Tasapainoinen, voimakas, lihaksikas, ketterä ja toimelias. Sopusuhtainen, erittäin kestävä ja verraten nopeasti liikkuva. Rodussa korostuu ketteryys, tyylikkyys ja terve rakenne. Sillä ei ole taipumusta massiivisuuteen. Rodun erikoisuus ja tunnusmerkki on selän kuvio (ridge), joka muodostuu vastakarvaan kasvavista karvoista. Ridgen tulee olla selväpiirteinen, symmetrinen ja sarvennaisia kohti kapeneva. Sen tulee alkaa heti lapojen takaa ja jatkua sarvennaisiin. Ridgen kruunussa on oltava ainoastaan kaksi täysin samanlaista, vastakkain asettunutta pyörrettä, joiden alareuna ei saa ulottua alemmaksi kuin kolmasosan verran koko ridgen pituudesta. Ridgen keskimääräinen leveys on 5 cm.“ - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Rhodesiankoiran ihannepaino on nartuilla 29–34 kg  ja uroksilla 36–41 kg. Rhodesiankoiran eliniänodote on 10–12 vuotta.

Lulu

Yleiskuvaus rodusta

Rhodesiankoira on keskikokoinen ja vahva koirarotu. Se on tyypillisesti hieman varautunut vieraita kohtaan, mutta ei kuitenkaan aggressiivinen tai arka. Rhodesiankoira antaa itsestään usein itsevarman kuvan. Rhodesiankoiran tunnistaa sen selän kuviosta eli ridgestä, joka muodostuu vastakarvaan kasvavista karvoista.

Liikkuvuudeltaan rhodesiankoira on ketterä, kestävä, voimakas. Rotua on alunperin käytetty leijonan metsästykseen, ja siitä syystä rhodesiankoirat ovat itsenäisiä ja älykkäitä. Alkuperäisestä käyttötarkoituksesta huolimatta koirarotu soveltuu nykypäivänä erinomaisesti seurakoiraksi ja osaksi lapsiperhettä. 

Luonne

Rhodesiankoiran luonnetta voidaan parhaiten kuvailla älykkäänä ja kunnioitusta herättävänä. Tämän koirarodun tärkeitä piirteitä ovat uskollisuus, rohkeus, tarmokkuus ja toimivuus. 

Rhodesiankoira osaa kotonaan rauhoittua ja vaikuttaa usein melkeinpä huomaamattomalta. Lenkkeillessään koira on kuitenkin erittäin energinen ja vahtimista vaativissa tilanteissa rhodesiankoira toimii automaattisesti puolustavasti. 

Vaikka rhodesiankoira onkin luontainen vahtikoira ei se ole haukkuherkkä. Tämän koiran tapoihin kuuluu ilmoittaa vieraiden saapuminen reviirille eli pihalle, jos sellainen on vahdittavana.

Turkinhoito

Rhodesiankoira voi olla väritykseltään vehnänvärinen vaalean ja punaisen sävyissä. Rhodesiankoiran turkki on helpoimmasta päästä sillä se ei erikseen vaadi hoitamista (toki, jos koira likaantuu kannattaa se pestä). 

Harrastukset

Harrastuksen aloittaminen koiran kanssa on aina hyvä idea ja rhodesiankoiran kanssa suositeltavaa, koska kyseessä on virikkeitä vaativa älykäs koirarotu. Rhodesiankoirat soveltuvat moneen eri harrastukseen. 

Rhodesiankoira on itsenäinen ajattelija ja tottelee usein vain, jos on arvioinut käskyn oikeaksi ja mieleisekseen. Koska tämä koirarotu on älykäs, tulee koulutuksen olla yhteistyötä koiran kanssa. Omistajalta vaaditaan määrätietoista otetta ja taitoa tehdä koulutustilanteesta hauska.

Rhodesiankoiran ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Rhodesiankoira-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo rhodesiankoirallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä