Rottweiler

Minkälainen rotu on rottweiler?

Rottweiler pähkinänkuoressa

Rottweiler on alkuperältään saksalainen koirarotu. Se on käyttötarkoitukseltaan seura-, palvelus- ja työkoira. Rottweiler on erittäin suurikokoinen koira ja täten myös fyysisesti vahva koirarotu.

Kooltaan keskikokoisesta suureen ja vankka, ei raskas eikä kevyt, ei korkearaajainen eikä ilmava. Hyvin sopusuhtaisen, tiiviin ja voimakkaan rakenteen ansiosta erittäin vahva, ketterä ja kestävä.-Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Rottweilerin ihannepaino on uroksilla 50–60 kg ja nartuilla 35–48 kg. Rottweilerin eliniänodote on 8–10 vuotta.

Koiranruoka

Yleiskuvaus rodusta

Rottweiler ei ole helpoimmasta päästä, vaan se on suhteellisen haastava koira. Koirarodun haasteellisuus johtuu sen suuresta koosta ja itsenäisestä luonteesta. Rottweilerin omistajalta vaaditaan koulutuksen ja käsittelyn suhteen johdonmukaista, määrätietoista ja itsevarmaa otetta. Rottweiler ei siis ole kaikille sopiva koirarotu, sillä se ei ole automaattisesti kiltti, helppo, vaivaton tai sosiaalinen. Rottweiler on haastava, itsenäinen ja monipuolinen palveluskoira ja oikealla koulutuksella siitä saa yhteiskuntakelpoisen tassuttelijan. 

Rottweiler rotu kuuluu PEVISA:n eli kennelliiton perinnöllisten sairauksien ehkäisemis ohjelmaan. Tällä koirarodulla PEVISA-ohjelma on määritellyt jalostukseen käytettävien koirien osalta raja-arvot lonkkien, kyynärien ja silmien osalta. Lonkka- ja kyynär viat, sekä silmäsairaudet ovat valitettavan yleisiä tämän koirarodun parissa. 

Luonne

Rottweiler on perusluonteeltaan ystävällinen ja rauhallinen. Rottweilerin käytös on usein tottelevaista, kuuliaista ja työskentelynhaluista. Tämä koirarotu kiintyy omistajaansa helposti ja sitä pidetäänkin yhden ihmisen koirana. Rottweiler on itsevarma, vakaa, peloton ja valpas. 

Turkinhoito

Rottweilerin turkinhoito on helppoa. Turkin ylläpito vaatii satunnaisen harjauksen kumisella harjaushanskalla. Rottiksen turkkiin kuuluu peitinkarva ja aluskarva. Väritykseltään se on musta punaruskeita merkkejä lukuunottamatta. 

Harrastukset

Rottweiler on koirarotuna monipuolinen harrastuskoira, koska sen kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä tahansa lajia. Rottweilerilta sujuu koiratanssi, palveluskoiralajit, sekä esimerkiksi TOKO eli tottelevaisuus. Rotikan kanssa voi harrastaa myös vaikka näyttelyitä. Harrastus vaihtoehdot eivät tule siis loppumaan ihan heti kesken, kun puhutaan tästä koirarodusta.

Rottweilerin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Rottweiler-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo rottweilerillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä