Saksanpaimenkoira

Minkälainen rotu on saksanpaimenkoira?

Saksanpaimenkoira pähkinänkuoressa

Saksanpaimenkoira on erittäin monipuolinen palveluskoira. Saksanpaimenkoiria pidetään myös erittäin älykkäinä ja vahvoina koirina. 

Saksanpaimenkoira on keskikokoinen, hieman pitkänomainen, voimakas ja lihaksikas. Sen luusto on kuiva ja rakenne kiinteä. - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Saksanpaimenkoirien odotettu elinikä on 9–13 vuotta. Saksanpaimenkoirien ihannepaino on nartuilla 22–32 kg ja uroksilla 30–40 kg.

Saksanpaimenkoira Linka ja Alvar Petin pakkaus

Yleiskuvaus rodusta

Saksanpaimenkoira on aktiivinen ja vaatii paljon liikuntaa, eli säännölliset lenkit ja virikkeet ovat ehdoton edellytys koiran hyvinvoinnille. Saksanpaimenkoiraa hankkiessa on hyvä muistaa, että rotu tulee vähintäänkin peruskouluttaa, jotta voimakas ja vahva luonteinen koira on hallittavissa eli tottelee omistajaansa. Koiran kouluttamiselle on siis varattava aikaa.

Saksanpaimenkoirat kuuluvat PEVISAn eli perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmaan, jonka tavoitteena on vähentää perinnöllisiä vikoja ja sairauksia rodun jalostuksessa. 

Luonne

Saksanpaimenkoira on älykäs ja vahva koirarotu. Se sopii parhaiten liikunnalliselle ihmiselle, jolla on kyky hallita ja kouluttaa koirasta tasapainoinen ja mallikas koirakansalainen. 

Saksanpaimenkoiran luonnetta kuvaillaan tasapainoiseksi, vahvahermoiseksi, itsevarmaksi, ennakkoluulottomaksi, säyseäksi, tarkkaavaiseksi ja ohattavissa olevaksi.

Saksanpaimenkoira on aktiivinen ja vaatii paljon liikuntaa eli lenkkeilyn lisäksi koirarotu vaatii aivoilleen tekemistä. Esimerkiksi jonkin palveluskoiralajin harrastaminen on saksanpaimenkoiralle mukavaa puuhaa.

Turkinhoito

Saksanpaimenkoiria on karvanlaadultaan kahdenlaisia: normaalikarvaisia ja pitkäkarvaisia, joihin molempiin kuuluu pohjavilla. Väritykseltään saksanpaimenkoiria voi nähdä mustina punaruskein tai ruskein merkein tai merkein joiden väri on keltaisen ja vaaleanharmaan välillä. Saksanpaimenkoiria löytyy myös mustina, harmaina tummemminsävytyksin, musta mantteli ja maski väreihin luokiteltavina.

Saksanpaimenkoiran turkki on helppohoitoinen, eli harjaus tarvittaessa ja koiran likaantuessa huuhtelu. 

Harrastukset

Saksanpaimenkoira on monipuolinen palveluskoira, joka soveltuu kaikkiin palveluskoiralajeihin: esimerkiksi jäljestykseen, hakuun (erityisesti henkilöhakuun) ja viestiin. Saksanpaimenkoira on myös suosittu rotu viranomaiskäytössä. Harrastuksen aloittaminen on hyvä lisä koiran vaatimaan peruskoulutukseen. Yhteinen harrastus myös kehittää omistajan ja koiran välistä suhdetta. 

Saksanpaimenkoiran ruokinta

Lainaamme Alvarin suurta koiran ruokintaopasta: 

[Saksanpaimenkoiran] ruokinnassa on hyvä kiinnittää erityistä huomiota ruoan hyvään sulavuuteen ja tasapainoiseen kuitukoostumukseen. Näin tuetaan ruoansulatuskanavan moitteetonta toimintaa. Prebioottiset kuidut voivat tukea suolistolähtöistä immuniteettia. Ihon kosteustasapainon ja ihosolukon vahvan rakenteen tueksi ruoassa on hyvä olla ihoa tukevia ravintoaineita, kuten riittävästi proteiinia, omega-3-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja. Tuki- ja liikuntaelinten kunnon tueksi niveliä vahvistavat ravintoaineet voivat olla hyödyksi saksanpaimenkoiran ruokavaliossa.”

Lisätietoa ruokinnasta löytyy meidän ruokinta oppaasta:  Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Saksanpaimenkoira-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo saksanpaimenkoirallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä