Shetlanninlammaskoira

Minkälainen rotu on shetlanninlammaskoira?

Shetlanninlammaskoira pähkinänkuoressa

Shetlanninlammaskoira on pieni paimenkoira, joka toimittaa tätänykyä useimmiten seura- tai lammaskoiran virkaa. Sheltit ovat ystävällisiä ja aktiivisia.

“Pieni, pitkäkarvainen, erittäin kaunis paimenkoira, joka ei saa olla kömpelö eikä karkea. Liikkeet ovat joustavat ja sulavat. Ääriviivoiltaan tasapainoinen ja kaikilta osiltaan sopusuhtainen. Runsas karvapeite ja kaulus, kaunismuotoinen pää ja suloinen ilme kuuluvat ihanteelliselle shetlanninlammaskoiralle- Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Shetlanninlammaskoiran ihannepaino on uroksilla ja nartuilla 6.4–12 kg. Sheltin eliniänodote on 12–18 vuotta eli tämä koirarotu on erittäin pitkäikäinen.

alvar_suosittelu

Yleiskuvaus rodusta

Sheltit kiintyvät omistajaansa ja ovat yleensä kuuliaisia tätä kohtaan. Vieraita kohtaan shetlanninlammaskoiran käytös on usein pidättyväistä, muttei kuitenkaan hermostunutta.  

Luonne

Shetlanninlammaskoira luonteeltaan älykäs, sitkeä, ystävällinen, valpas ja aktiivinen. Sheltit kiintyvät helposti omistajaansa ja ovat usein vieraita kohtaan pidättyväisiä. Hermostuneisuus ei kuulu shetlanninlammaskoiran luonteeseen. 

Turkinhoito

Sheltin turkista löytyy väritykseltään viittä erilaista variaatiota: soopeli, kolmivärinen, sinimarmoroitu eli blue merle ja mustavalkoinen ja musta punaruskein merkein. 

Shetlanninlammaskoiran karvapeite on kaksinkertainen eli siihen kuuluu pitkä, karhea ja suora peitinkarva sekä lyhyt, pehmeä ja tiivis pohjavilla. 

Sheltin turkinhoidon tulee olla säännöllistä, ja siihen sisältyy koiran turkin kosteutus ja läpi harjaus noin joka toinen viikko. Shetlanninlammaskoiran turkki voitaneen siis luokitella helppohoitoiseksi.

Harrastukset

Sheltin kanssa voi harrastaa kaikenlaista! Esimerkiksi koiranäyttelyt, agility, koiratanssi, paimennus, rally-toko ja toko eli tottelevaisuus sopivat shetlanninlammaskoiran harrastukseksi.

Kuten listasta näkyy, sheltti on monipuolinen harrastuskoira, joten omistajalle ja koiralle löytyy varmasti sopiva harrastus. Sohvaperunaksi aktiivisesta sheltista harvemmin on.

Shetlanninlammaskoiran ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

Shetlanninlammaskoira-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo shetlanninlammaskoirallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä