Siperianhusky

Minkälainen rotu on siperianhusky?

Siperianhusky pähkinänkuoressa

Siperianhusky on keskikokoinen rekikoira ja soveltuu arktisiin olosuhteisiin erittäin hyvin alkuperäisen käyttötarkoituksensa ansiosta. 

Siperianhusky on keskikokoinen, nopeasti ja keveästi liikehtivä käyttökoira, jonka liikkeet ovat vapaat ja joustavat. Sen kohtuullisen tiivis runko, tiheä karvapeite, pystyt korvat ja tuuheakarvainen häntä viittaavat rodun pohjoiseen alkuperään. Sen luonteenomainen liikunta on sulavaa ja ilmeisen vaivatonta. Se työskentelee alkuperäisessä tehtävässään valjaissa erittäin kyvykkäästi, vetäen kevyttä kuormaa kohtalaisella nopeudella pitkiä matkoja. Voiman, nopeuden ja kestävyyden tasapaino näkyy rungon mittasuhteissa ja rakenteessa. Urokset ovat urosmaisia, mutta eivät koskaan karkeita, nartut narttumaisia olematta kuitenkaan rakenteeltaan heiveröisiä. Hyvässä kunnossa oleva, kiinteä- ja hyvälihaksinen siperianhusky ei ole ylipainoinen.-Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Siperianhuskyn ihannepaino on uroksilla 20–27 kg ja nartuilla 16–23 kg. Siperianhuskyn eliniänodote on 12–15 vuotta eli tämä koirarotu on pitkäikäinen.

Siperianhusky. 
Siperianhuskyn ruokinta.
Koiran ruokinta

Yleiskuvaus rodusta

Siperianhusky on voimakas, nopea ja kestävä koirarotu. Siperianhuskyt ovat tunnettuja äänenkäyttäjiä ja huskyjen ääntely on yleistä erityisesti koiran turhautuessa tai ahdistuessa. 

Huskyt ovat pysyneet terveenä koirarotuna eikä perinnöllisiä sairauksia erityisesti esiinny. Rodun terveyttä ylläpidetään yleisen rekikoiratestauksen ja suhteellisen laajan rotumääritelmän keinoin. On kuitenkin hyvä muistaa että vaikka kyseessä on terve koirarotu sairauksia silti esiintyy. 

Luonne

Huskyt ovat luonteeltaan lempeitä ja ihmisrakkaita. Siperianhusky rakastaa seuraa ja tämä koirarotu viihtyykin parhaiten osana laumaa johon kuuluu muutama muukin lajitoveri. Koska husky on luonteeltaan niin vahvasti rekikoira, se ei ole taipuvainen vahtimaan tai puolustamaan reviiriään. Lempeän luonteensa ansiosta siperianhusky ei myöskää ole taipuvainen tappeluihin. 

Turkinhoito

Siperianhuskyjen rotumääritelmä sallii kaikki väritykset. Huskyn turkki on helppohoitoinen. Toki tämäkin koirarotu vaihtaa karvansa, joten karvanlähtöaikana pohjavillaa lähtee runsaasti ja harjaamista vaaditaan normaalia enemmän. 

Harrastukset

Siperianhuskylle luontevimmin sopivat harrastukset ovat erilaiset vetolajit. Vetolajeilla tarkoitamme esimerkiksi valjakkoajoa, koirapotkukelkkailua, valjakkohiihtoa, koirahiihtoa, kärryajoa, koirapyöräilyä, koirajuoksua ja kuormavetoa. Husky on todella aktiivinen rotu, joka vaatii runsaasti liikuntaa ja virikkeitä – ja harrastuksia suunnitellessa edellämainitut voivat olla hyvä alku.

Siperianhuskyn ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Siperianhusky-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo siperianhuskyllesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä