Tiibetinspanieli

Minkälainen rotu on tiibetinspanieli?

Tiibetinspanieli pähkinänkuoressa

Tiibetinspanieli on itsevarma seurakoira. Tätä koirarotua pidetään yleisesti iloisena, erittäin älykkäänä ja usein myös pidättyväisenä vieraita kohtaan. 

Pieni, toimelias ja valpas. Sopusuhtainen, runko säkäkorkeutta hieman pitempi.-Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto 

Tiibetinspanielin ihannepaino on nartuilla ja uroksilla 4–7 kg. Tiibetinspanielin eliniänodote on 12–15 vuotta eli rotu on aika pitkäikäinen.

Koiranruoka

Yleiskuvaus rodusta

Tiibetinspanieli on luonteeltaan SUURI koira mutta kooltaan pieni. Tämä koirarotu sopii loistavasti perhekoiraksi ja tipsu onkin mielellään osa perheen aktiviteetteja. Seurakoiralle ominaisesti tipsulle käy lyhyempikin lenkki, mutta ne kestävät hyvin pitemmätkin reippailut. 

Luonne

Tiibetinspanielin luonnetta kuvaillaan rotumääritelmässä valppaaksi, uskolliseksi ja itsenäiseksi. Vaikka tipsu on nykyään seurakoira, sen juuret ovat vahtikoirana. Alkuperäinen käyttötarkoitus näkyy edelleen tiibetinspanielin tekemisissä, sillä se omaa tänäkin päivänä tarkkailuvietin ja hälytyshaukun. Piirteet eivät kuitenkaan ole kovin hallitsevia nykypäivän tipsuyksilöissä. 

Turkinhoito

Tiibetinspanieleilla sallitaan turkissa kaikki värit ja väriyhdistelmät. Turkki itsessään on peitinkarvan osalta silkkinen, ja pohjavilla puolestaan on hienoa ja tiheää. Tiibetinspanielin turkki on helppohoitoinen. Turkin kunnossapito vaatii viikoittaisen harjauksen ja pesun pari kertaa vuodessa (toki, jos koira on päässyt likaamaan itsensä pitää se pestä).

Harrastukset

Koska kyseessä on aika itsepäinen rotu, voi koiran koulutuksessa kohdata hieman haasteita tai koiran mielestä varmaankin neuvottelutilanteita. Tiibetinspanielin kanssa voi kuitenkin harrastaa esimerkiksi näyttelyitä, agilityä ja TOKO:a eli tottelevaisuutta. Koiran luontainen itsepäisyys on kuitenkin hyvä pitää mielessä harrastusta aloittaessa, sillä oikeaa virikettä etsiessä turhauttaviakin tilanteita voi tulla eteen.

Tiibetinspanielin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Tiibetinspanieli-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo tiibetinspanielillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä