Vehnäterrieri

Minkälainen rotu on vehnäterrieri?

Vehnäterrieri pähkinänkuoressa

Vehnäterrieri on keskikokoinen terrieri, joka on luotettava ja uskollinen ystävä. Vehnäterrieriä voi kuvailla eloisaksi, toimeliaaksi ja hyväluonteiseksi koiraksi. 

“Kestävä ja toimelias. Lyhytrunkoinen ja hyvärakenteinen koira, joka antaa voimakkaan vaikutelman. Ei liian korkea- eikä liian matalaraajainen.” - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Vehnäterrierin ihannepaino on uroksilla 18–20,5 kg ja nartuilla 14–16 kg. Vehnäterrierin eliniänodote on 12–15 vuotta eli koirarotu on pitkäikäinen.

Koiranruoka

Yleiskuvaus rodusta

Vehnäterrierit ovat pitkäikäisiä ja perusterveitä. Vehnäterrierit ovat väritykseltään jotain vehnän ja kullanpunaisen välistä; rodun nimi juontaa juurensa koiran väritykseen. 

Vehnäterrierit ovat aktiivisia ja suorastaan nauttivat omistajansa kanssa lenkkeilemisestä sekä touhuamisesta. 

Luonne

Vehnäterrierit ovat luonteeltaan eloisia ja älykkäitä. Näitä koiria voisi kuvailla ihmisen koiraksi, sillä vehnäterrieri todellakin kiintyy omistajaansa. Vehnäterrierit ovat omistajalleen uskollisia ja puolustushaluisia, mutta eivät hyökkääviä. Vaikka vehnäterrierit ovat iloisia ja leikkisiä, ovat ne silti ajoittain terrierimäisen jääräpäisiä.

Turkinhoito

Vehnäterrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa, jotta turkki pysyy takuttomana. Vehnäterrierin turkki hoidetaan karvanlaadusta riippuen joko kampaamalla tai karstaamalla. Vehnäterrieri tulee myös pestä, jos sen turkki pääsee likaantumaan.

Vehnäterrierin turkki vaatii myös leikkaamalla tehdyn trimmauksen 2–4 kertaa vuodessa. Trimmaus helpottaa turkin ylläpitoa ja sen avulla koira näyttää siistiltä. Mutta mikä mahtavinta, tällä koirarodulla ei ole karvanlähtöaikaa. 

Harrastukset

Vehnäterrieri ei sovi vain sohvakoiraksi, koska se on toimelias ja aktiivinen koira. Koira pääsee toki purkamaan energiaansa lenkeillä, mutta virikkeitä tarjoava toiminta on aina hyvä idea. 

Vehnäterrierit ovat helposti koulutettavissa luonteensa ansiosta. Tämän koirarodun juuret ovat työkoirana, joten jonkin lajin harrastaminen on hyvä tapa aktivoida koiraa. Vehnäterrierit sopivat luonteensa ja kokonsa puolesta esimerkiksi agility tai TOKO eli tottelevaisuus harrastusten pariin. 

Myös näyttelyt ovat tälle koirarodulle yleinen harrastus.

Vehnäterrierin ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Vehnäterrieri-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo vehnäterrierillesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä