Villakoira

Minkälainen rotu on villakoira?

Villakoira pähkinänkuoressa

Villakoiran tunnistaa parhaiten sen mahtavasta turkista, jota voidaan kuvailla eläväksi taideteokseksi. 

Normaalirakenteinen koira, jolle on tyypillistä kihartuva karvapeite, joko kihara tai nyörimäinen. Villakoira on älykäs, alati valpas ja toimelias. Se on rakenteeltaan tasapainoinen ja antaa tyylikkään ja ylvään vaikutelman. - Rotumääritelmä, Suomen Kennelliitto

Villakoirasta on neljä kokomuunnosta: isovillakoira (ihannepaino 20–25 kg), keskikokoinen villakoira (8–10 kg), kääpiövillakoira (4–5 kg) ja toyvillakoira (3–4 kg). Villakoiran eliniän odote on 10–14 vuotta.

Villakoira Hubert

Yleiskuvaus rodusta

Villakoira tai tuttavallisemmin puudeli on älykäs ja helposti koulutettavissa oleva koira. Villakoiran alkuperäinen tarkoitus oli auttaa vesilintujen metsästyksessä, mutta rodun edustajista on kuitenkin tullut yleisemmin seurakoiria.

Luonne

Luonteeltaan villakoirat ovat iloisia ja vilkkaita ja ne rakastavat huomiota. Villakoirat ovat myös miellyttämishaluisia ja oppimiskykyisiä. Tämän takia villakoira on ihanteellinen seurakoira, jonka kanssa voi kuitenkin harrastaa eri lajeja.

Turkinhoito

Villakoiran ulkonäöstä on helppo päätellä, että turkki vaatii hieman enemmän vaivannäköä. Villakoiran turkin eleganssi saavutetaan muotoilun avulla. Leikkuita on monia; esimerkiksi englantilainen leijona, skandinaavinen leijona, moderni, terrieri ja mannermainen leijona. 

Villakoiran turkki on pestävä tarpeen mukaan ja turkin leikkauksesta riippumatta karvapeite vaatii huolellista hoitoa. Villakoiraa hankittaessa on hyvä muistaa, että villakoiran turkin hoitoon pitää käyttää aikaa, rahaa ja vaivaa koko sen elämän ajan. Turkinhoitoon pitää siis olla valmis panostamaan hiukan enemmän.

Villakoiran turkin hyvä puoli on se, ettei sillä ole karvanlähtöä eli nurkissa ei pyöri ylimääräisiä villakoiria vaikka sellainen kotoa löytyykin. Turkki siis vaatii säännöllisen pesun, harjauksen ja trimmauksen.

Harrastukset

Villakoirat ovat tunnettuja näyttelykoiria, rotu soveltuu kuitenkin monipuolisesti moniin muihinkin lajeihin. Muita villakoirille tyypillisiä koiraharrastuslajeja ovat esim. TOKO eli tottelevaisuus, rallytoko ja miksei koiratanssikin. Myös agility on kelpo laji innokkaalle, nopealle ja ketterälle villakoiralle.

Villakoiran ruokinta

Koiran ruokintaan vaikuttaa sen rodun ohella moni eri tekijä: ikä, elämäntyyli kuten aktiivisuustaso, terveydentila ja ympäristö (yksilöllisiä mieltymyksiä tai herkkyyksiä unohtamatta). Nämä kaikki vaikuttavat paitsi koiran energiantarpeeseen myös yksittäisten ravintoaineiden saantitarpeisiin. 

Jotta oikean ruokavalion ja ruokintatapojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, kehitimme Alvarin suosituskoneen. Kertomalla meille perustietoja koirastasi, luomme sen tarpeisiin pohjautuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen. 

Luo koirallesi yksilöllinen ruokintasuositus ja tilaa 2€ maistiaiset kotiovelle: Suosituskoneeseen 

Jos herätimme tiedonnälkäsi, lisätietoa koiran ravitsemuksesta löydät täältä: Tohtori Alvarin SUURI koiran ruokintaopas

 

Villakoirien ruokinnassa koko on hyvä pitää mielessä.

Villakoira-alvaristit ovat ihastuneet muun muassa näihin:

Luo villakoirallesi yksilöity ruokintasuositus

Kokeile! Tarjoamme kahden viikon kokeilujakson hintaan 2 €.

Asiakkaidemme keskimääräinen arvio:

asiakkaidemme-arvio-alvarista

4.7/5.0 tähteä