Ainesosat

Alvarin nappuloiden raaka-aineista

Alvarin ainesosasto on tarkkaan valikoitu: yhteensovitamme tieteellisesti tutkitut koiran ravintoainetarpeet ja ympäristöystävälliset raaka-ainevaihtoehdot, eläinlääkärin ammattitaidolla.

1. AINA: Turvallinen ja korkealaatuinen
Raaka-aineiden ja niiden toimittajien valinta tehdään aina ensisijaisesti koiranruoan turvallisuus ja laatu varmistaen – näin tuotteemme ovat tasalaatuisia ja luotettavia.

2. VALITSEMME: Ympäristöystävällinen vaihtoehto
Reseptejä laatiessamme valitsemme aina ympäristöystävällisen vaihtoehdon: kauran tai perunan riisin tai maissin sijaan, kanan ja kalan naudan tai lampaan sijaan.

3. KUN MAHDOLLISTA: Lähellä tuotettu
Keskitymme ensisijaisesti lähellä tuotettuihin ainesosiin, joiden ilmastokuormitus on paitsi etäisyyden myös tuotannon osalta mahdollisimman pieni.

Mitä tulee tuotantoketjun läpinäkyvyyteen ja ympäristöystävällisyyteen, olemme asettaneet riman korkealle – ja teemme säkävoimin töitä sen saavuttamiseksi. Juuri tällä hetkellä me:

Raaka-aineiden alkuperä

Reseptiemme pohjoismaisuusaste on 76%.

KASVIKSET JA JUUREKSET

Kasviksemme ja juureksemme tulevat Tanskasta ja Norjasta, poislukien soija. Käytämme tällä hetkellä brasilialaista, vastuullisesti viljeltyä ProTerra-sertifioitua soijaa. Etsimme korvaavaa eurooppalaista tuottajaa.

 • Raaka-aineet: Hernetärkkelys, soijaproteiini, härkäpapu, pinaatti, tomaatti, perunatärkkelys, kokonainen peruna, juurikaskuitu
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 35 %

SIIPIKARJA

Käyttämämme siipikarja on pääosin kanaa ja pääosin sivuvirtatuotteita ("hävikkikanaa"). Siipikarjaproteiini sisältää lisäksi hanhea ja ankkaa. Siipikarja-ainesosamme tulevat Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Pohjois-Saksan alueilta, poislukien ranskalainen kananmunajauho.

Kana on ympäristöystävällinen eläinproteiinilähde. Muihin eläinperäisiin proteiineihin verrattuna naudanlihan tuotanto aiheuttaa 7,5 kertaa enemmän kasvihuonepäästöjä kuin broilerintuotanto, ja sianlihakin tuplat. (Lähde: Ylen vertailu proteiinilähteiden päästöistä ja vedenkulutuksesta)

 • Raaka-aineet: kanajauho, siipikarjaproteiini, kanarasva, kanaliemi, kananmuna, kananmaksa
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 24 %

VILJAT

Käytämme vain tanskalaisten viljelijöiden tuottamia viljoja. Viljat hankitaan ensisijaisesti NPG:n Ølgodin tehtaan lähitiloilta.

 • Raaka-aineet: Kaura, kuorittu kaura, ohra
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 24 %

KALA

Kaikki kalamme on pohjoismaista. Tanskalainen kalajauho koostuu silakasta ja kilohailista (molemmat ovat hyvin samankaltaisia sillien heimon lajeja ja niitä pyydetään samanaikaisesti samoihin käyttötarkoituksiin). Lohiöljymme on Etelä-Norjasta Bergenin rannikolta.

 • Raaka-aineet: kalajauho, kylmäpuristettu lohiöljy
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 5 %

KASVIÖLJYT

Rypsiöljymme tulee Pohjois-Saksan Hampurista, pellavansiementen ja hamppuöljyn matkaa selvitämme vielä.

 • Raaka-aineet: rypsiöljy, pellavansiemen, hamppuöljy
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 5 %

AKTIIVISET AINESOSAT

Tiettyjä yksittäisiä, pienissä määrin käytettäviä ainesosia tuomme muualta Euroopasta. Näitä aktiiveja, kuten suolistoa tukevia prebiootteja, olemme halunneet lisätä resepteihimme tukemaan koiran hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Etsimme pohjoismaisia toimittajia myös näille ainesosille.

 • Raaka-aineet: psyllium-kuitujauhe, mannaanioligosakkaridi, frukto-oligosakkaridi, glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, lesitiini, panimohiiva, hydrolysoitu hiiva ja lupiini, mineraalit ja vitamiinit
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 5 %

YRTIT, MARJAT JA HEDELMÄT

Yrttejä ja marjoja tuomme Pohjoismaista ja Saksasta. Pohjoiset marjat ja yritit ovat luontainen hivenaineiden ja antioksidanttien, erityisesti karotenoidien lähde.

 • Raaka-aineet: nokkonen, voikukka, ruiskaunokki, rosmariini, mustikka, omena, ruusunmarja, karpalo, mustaherukka, tyrni
 • Osuus Alvarin kaikkien reseptien raaka-aineista: 1 %

Haluatko tietää lisää raaka-aineistamme ja niiden vaikuttavuudesta koiran ruokinnassa? Lue täältä!