#AlvaristiEcoAction

Maailman ympäristöpäivä ja Alvar-tiimin ekoteot

Päätimme Alvar-tiimin voimin haastaa itsemme ekotekoihin Maailman Ympäristöpäivän kunniaksi. YK:n yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi jo vuonna 1972. Teemana tänä vuonna on #GenerationRestoration, jonka tarkoituksena on korostaa ekosysteemin palauttamista luonnontilaan – tässä tehtävässä jokaisella teolla (ja tassulla) on merkitystä. 

Kutsuimme täten myös Alvaristit mukaan haasteeseen. Tekemällä ekoteon, lisäämällä siitä kuvan someen ja käyttämällä #AlvaristiEcoAction hashtagia, lupasimme lahjoittaa 1€ Baltic Sea Action Groupille. Baltic Sea Action Group (BSAG) tekee töitä Itämeren ekologisen tasapainon säilyttämisen eteen, ja oli siten *perfect match*.

Koska halusimme juhlistaa ekotekoja ja Maailman Ympäristöpäivää oikein kunnolla, päädyimme lahjoittamaan 500€ Itämeren hyvinvoinnin puolesta. 🥰 Long Live Baltic Sea! 🌊

Kiitos upeat Alvaristit ekoteoista! Tässä tiimin terveiset:

“Yrtit ovat kehon superruokaa: ne sisältävät runsaasti vitamiineja (etenkin C-vitamiinia), kalsiumia ja kaliumia. Ne ovat helposti saatavilla ja niitä voi myös ujuttaa mihin vain ruokaan: smoothieen, lettuun tai teehen. Alvarin kanssa keräilimme nokkosta, joten käsineiden käyttäminen tekee kokemuksesta huomattavasti mukavampaa. 😄”

ecoact-blog-01
ecoacti-blog-02

 

“Olen ollut kasvissyöjä 19-vuotiaasta saakka, joten ajattelin, että on aika mennä seuraavalle levelille. Nykyään löytyy niin monia kasviperäisiä vaihtoehtoja, joten ei todellakaan tarvitse tinkiä lempiruuista. Go-to-kasvisruokani on risotto, jota olen tehnyt PAAALJON! 😆

“Kotitaloudet muodostavat yli puolet kokonaisruokahävikistä EU:ssa. Keskimäärin 29% tuoreista hedelmistä ja kasviksista, joita EU:n alueella ostetaan, menee roskiin. Päätin siis tehdä oman osuuteni, ja kokkasin jääkaapin jämistä herkulliset lounaat. Jatkan varmasti tätä ennemmin kuin että heitän vähän nuhjuuntuneet tuotteet pois. 🥕

eacoact-blog-03
ecoact-blog-04

“Usein retkeillessä tai syödessä esim. pikinikillä sitä heittää eväsroskat lähimpään sekajätteeseen. Päätinkin siis ottaa kaikki retkeltämme aiheutuneet roskat mukaan reppuun, ja lajittelin ne kotona. EI ollut vaikeeta! 😉 Helsingin alueen lajitteluohjeet löydät hsy.fi. ♻️”

 

“Tämä salaatti on ollut aina lempparini, enkä ole halunnut luopua siitä, vaikka alkaisinkin kasvissyöjäksi. Salaattiin tulee siis normaalisti kanaa, mutta tajusin, että vaihtamalla sen halloumiin saan täydellisen kesäsalaatin! 🥗

ecoact-blog-05
ecoact-blog-06

“Aion pitää kerran kuussa vegaaniviikon. Ensimmäisen testiviikon aikana huomasin, ettei esimerkiksi lounas tai välipala eroa juurikaan normaalista (koska syön käytännössä kasvisruokaa ja riistaa), mutta jos tarvitsisi kaupasta jotain nopeaa evästä, vegaanivaihtoehdot ovat vähissä. Toivottavasti tätä helpotetaan tulevaisuudessa. 💪🏼”

“Vaikka vaateteollisuuden päästöt ovat todella suuret, rahankulutus vaatteisiin kasvaa ja samalla vaatekappaleet pääsevät yhä harvemmin pois laatikosta. Siksi päätin tehdä oman osuuteni ja korjata rikki menneitä vaatteitani. Näin ne saavat pidemmän käyttöiän, eikä minun tarvitse korvata niitä uusilla. ✂️”

ecoact-blog-07
ecoact-blog-08

“Haastoin itteni vaihtamaan aamukahvin kestävämpään vaihtoehtoon. Pakurin voi kerätä omin kätösin metsästä ja kuivata ja jauhaa se myöhemmin. Rouheesta voi suodattaa teen jopa kolme kertaa eli toisin kuin kahvijauhe, se ei mene suoraan roskiin! Kahvin ilmastovaikutusta voi keventää myös vähentämällä kahvihävikkiä, vaihtamalla maidon kasvipohjaiseen ja suosimalla kestokuppeja. ☕”

 

“Meidän on pitänyt tehdä puutarhamme jo pitkään, joten nyt oli hyvä hetki laittaa se kuntoon JA auttaa naapurustomme ampiaisia! Se oli todella helppoa: istutat vain kukkia ja kasveja, joista ampiaiset tykkäävät. Samalla sai vietettyä aikaa ulkona – se oli todella palkitsevaa, ja odotan jo ampiasia visiitille! 🐝

ecoact-blog-09

Ympäristöteot jatkukoon!

Vaikka kuukauden mittainen haasteemme tuli päätökseen, aiomme varmasti jatkaa oman elämän ekotekoja vielä pitkään. Muutama tiimijäsenemme ottikin tehtäväkseen vaihtaa kokonaan kasvissyöjäksi tai vaihtaa yhden kuukauden viikoista kokonaan vegaaniruokavalioon. Mitään suurta ja radikaalia ei kuitenkaan aina, jos useinkaan, tarvita – pienilläkin teoilla voi tehdä suuria muutoksia.

Helppoja ekoteko-vinkkejä kesääsi:

🍾 Ota tyhjät pullot ja roskat piknikiltä mukaan. Jos et kierrätä, heitä edes sekaroskikseen!

🥤 Pärjäät ilman pilliä.

🌿  Metsä on pullollaan yrttejä – ota siis mallia Ilarista ja Alvarista!

☕ Kokeile pakuripääteetä. "Oli hyvää!" t. Hanna

👗 Jos tarvitset uuden kesämekon, osta käytettynä!

🍗 Laita hauvalle Alvarin nappulat testiin! 😉

Olisiko Alvarin nappulasta koirasi ilmastoteoksi?

Kokeile! Tarjoamme 2 kg maistiaispaketin 2€ hintaan.