Saimme Avainlippu-sertifikaatin!

Alvar 💙 Avainlippu

WUFUU! Alvarin Hukkaherkku Muikut, Hukkapätkä Hirvi-luut, kakkapussit sekä Maalaiskana- ja Järvikalalisuke saivat Avainlippu-merkin! Tämän merkin avulla voimme nyt entistä paremmin viestiä näiden tuotteiden kotimaisuudesta, josta olemme erittäin ylpeitä. Kiitos suomalaisuudesta kuuluu tietysti kotimaisille kumppaneillemme: Järvi-Suomen Kalatuote Oy, Kokkolan Nahka Oy, Naapurin Maalaiskana Oy sekä Walki Plastiroll Oy. 

Valmistettu Suomessa

"Avainlippu kertoo siitä, että tuote on valmistettu ja työllistää Suomessa. Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia." - Suomalaisen Työn Liitto

Tästä merkistä tunnistat kotimaiset tuotteemme.
Tästä merkistä tunnistat kotimaiset tuotteemme.

Avainlippua kantavat tuotteemme

Iloksemme voimme kertoa, että kaikki Avainlippu-merkin omaavat tuotteemme ovat 100% suomalaisia – ne on sekä valmistettu Suomessa, että niiden raaka-aineet ovat kokonaisuudessaan suomalaisia. Vaikka meidän pohjoismaisista raaka-aineista valmistetuissa Nollapäästönappuloissa ei mitään vikaa olekaan (päinvastoin! 😉), olemme  erittäin ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa.

Avainlippu-merkki on myönnetty meidän kolmelle tuotteelle (Hukkaherkku Muikku, Maalaiskanalisuke ja Järvikalalisuke) ja kahdelle tuoteryhmälle (Hukkapätkä Hirvi-luut ja kakkapussit). Tulemme lisäämään tuotteiden etiketteihin Avainlippu-merkit asteittain.

dried-fish-heads-01_optimized

Hukkaherkku Muikku

Hukkaherkku Muikku on Hukkaherkku-sarjamme esikoinen, 100% kuivattua muikunpäätä. Tarina muikunpäiden takana on ylpeidenaiheemme:

“Olimme yhteydessä Alvar Petiin kun huomasimme heidän käyttävän elintarvikealan sivuvirtoja. Aiemmin muikkukukkojen valmistuksessa muikkujen päät menivät roskiin, vaikka tiesimme, että kuivattuina ne sopivat mainiosti koiran makupalaksi”, Järvi-Suomen Kalatuotteen yrittäjä Tuomas Pöyry.

Alvarin Hukkaherkku Muikku valmistetaan Järvi-Suomen Kalatuotteen tehtaalla Kissakoskella, ja muikut kalastetaan lähivesistöistä: Puulavedeltä, Päijänteeltä ja Suonteelta.

fish-topper-03_optimized

Järvikalalisuke

Järvikalalisuke on märkäruokavalikoimamme esikoinen,  sisällöltään ehtaa eteläisen Savon vesistöistä pyydettyä kuoretta. Lisukkeen tarkoituksena on tuoda maukasta vaihtelua nappularuokavalioon. 

Alvarin Järvikalalisuke valmistetaan Järvi-Suomen Kalatuotteen tehtaalla Kissakoskella, ja kuoreet kalastetaan lähijärvistä: Puulavedeltä, Päijänteeltä ja Suonteelta. Tuotteen takaa löytyy siis sama valmistuskumppani kuin rakastettujen Hukkaherkku Muikkujen: Järvi-Suomen Kalatuote. 

 

pawsome_optimized.penny-fanny-tuominen-04

Maalaiskanalisuke

Halusimme tuoda Järvikalalisukkeen rinnalle vastaavan tuotteen, joka on sekä terveellistä ja maittavaa koirille että ystävällistä ympäristölle. Kanalisuke on ns. luusta erotettua lihaa, eli fileiden irroituksen jälkeen jäljelle jäänyttä lihaa. Käyttö koiranruoan raaka-aineena antaa uuden elämän hukkamateriaalille kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Maalaiskanalisukkeessa käytetään sivuvirtoja Naapurin Maalaiskanan tuotannosta. Kaikki Naapurin Maalaiskanan yhdeksän tuottajaa ovat Liedon tehtaan lähellä sijaitsevia sopimustiloja, joten raaka-aine on jäljitettävissä tilatasolle asti. Lyhyet kuljetusmatkat ovat eduksi sekä eläimille että ympäristölle.

biodegradable-poop-bag-06_optimized

Kakkapussit

Keräämättömät koirankakat pilaavat maisemaa, aiheuttavat hajuhaittoja ja HS:n mukaan myös muuttavat ravinteillaan kasvillisuutta ja levittävät bakteereja ilmaan. Vaikka koirankakka maatuu, se voi aiheuttaa “kovassa kulutuksessa” olevilla alueilla maaperän ravinteisuuteen muutoksia.

Siksi lisäsimme valikoimaamme biohajoavat koirankakkapussit. Kakkapussit on valmistanut kumppanimme Walki Plastiroll Suomen Ylöjärvellä.

hukkapatka-product-photo

Hukkapätkä Hirvi-luut

Alvarin Hukkapätkä Hirvi-luut on tehty yhteistyössä Kokkolan Nahka Oy:n kanssa. Luut on tehty muotitaloille kelpaamattomasta ylijäämähirvestä, joka on sitten rullattu ja kuivattu koiralle sopivaksi puruluuksi.

Alvarin Hukkapätkä Hirvi -puruluiden alkuperä on jäljitettävissä hyvinkin tarkasti: metsästysseuroilla on tietty määrä Suomen riistakeskuksen myöntämiä pyyntilupia tietyille alueille. Pieniltä seuroilta nahkoja haetaan vuodessa muutama kymmen, suuremmilta jopa satoja.

Toivottavasti pääsemme tarjoamaan teille kotimaisia ihanuuksia jatkossakin!