Hukkaherkku Nugetit täydentävät Alvarin uutuuskimaran

Hukkaherkku Nugetit täydentävät Alvarin uutuuskimaran

Koulutusnamit ovat se iisakin kirkko, joka ei tuntunut ikinä valmistuvan. Tuote-esittelyn ohella ajattelimme, että näiden herkkujen taustalta löytyvän tuotekehitystarinan jakaminen voisi olla hauskaa (suolaa haavoihin). 

Alvarin Hukkaherkku Nugetti on uutukaisemme, ns. “softies”-tyylinen makupala. Namit on valmistanut tanskalainen kumppanimme Nordic Petcare Group, eli kehitystyössä on ollut mukana sama tiimi kuin Nollapäästönappuloiden taustalla. Raaka-ainelistalta löytyy hävikkisiivekkäitä – kanaa, ankkaa ja kalkkunaa elintarviketuotannon sivuvirroista –, perunaa ja hernettä. 

Nämä pehmeät makupalat on suunniteltu erityisesti koulutuskäyttöön. Pienemmälle oppilaalle nami taittuu helposti kahtia, suurempaan kitaan luumallinen herkku saattaa upota sellaisenaan.  Nameja saa kahdessa pakkauskoossa: 120 grammaa ja 450 grammaa. 

Kultainennoutaja Brina ja Hukkaherkut
Brina rakastui uusiin nameihin.

Täsmällisyyttä ja toistoja, leikin kautta

Kurittomista koirakakaroistamme voi helposti päätellä, ettemme ole kouluttamisen erityisosaajia. Tässä kuitenkin kärkikolmosemme: 

  • Oikea-aikainen palkkaus. Jos koirasi on Peppin kaltainen häseltäjä, hän luultavasti tekee kaikki taitamansa temput putkeen ja salaman nopeudella saadakseen haluamansa, eikä lopulta kukaan tiedä mistä alkujaan oli kyse. 
  • Toistoja eri ympäristöissä. Täydellisesti kotioloissa tottelevan Sylvin valikoiva kuurous paljastuu sen päästessä kaupungin sykkeeseen. Kontaktin ehtii ottaa sitten kun ollaan takaisin kotona, nyt on parempaakin tekemistä! 
  • Tärkeintä on pitää hauskaa. Alvar hermostuu totaalisesti, jos sille tulee olo ettei tajua mitä nyt pitäisi tehdä. Sitten ei viitsi edes yrittää, ettei vaan epäonnistu. Tällöin uppiniskaisen toiston sijasta toimii välileikki ja ylitsevuotavat kehut.

Ei makupaloja mahan täydeltä

Niin ihanaa kuin hemmottelu onkin, kannattaa makupaloissa muistaa kohtuus. Ylimääräisten herkkujen osuuden ei tulisi ylittää kymmentä prosenttia päivän kokonaisannoksesta, jotta koira saa oikeassa tasapainossa tarvitsemansa ravintoaineet. Liiallinen herkuttelu näkyy myös vyötärön ympärillä kertyneinä liikakiloina, mikä voi vähentää koiran terveitä elinvuosia. 

Mutkaisempi tie ideasta toteutukseen

Kun ensimmäiset Nollapäästönappulat oli valmistettu helmikuussa 2020, aloimme makustella ajatusta valikoiman laajentamisesta nameihin. Asiakaskysely herkkutoiveista tehtiin maaliskuussa. Saimme erinomaisia ideoita tuotekehitykseen, ja reseptiikka valmistuikin nopeasti. Aikatauluksi sovittiin juhannus. 

Ensimmäinen takapakki oli pakkaus. Koko Euroopassa ei ole koirannamipakkausta, joka olisi paitsi helposti suljettava (jotta namit pysyvät pehmeinä eivätkä kuivahda heti pussin avattua) myös kartonkikierrätettävä (eli väärä kartongin ja muovin tai metallin yhdistelmä oli poissuljettu). 

Oikean pakkauksen löytäminen vaati lopulta neljä erillistä toimittajakyselykierrosta, useiden kuukausien odotusaikoja ja lisäselvittelyjä, kolmen eri ruokakaupan valikoiman läpikäymisen ja viidelle eri tee/pähkinä/marjajauhevalmistajalle soittelemisen! 

Pussien valmistusaika oli pitkä ja oli jo lokakuu, kun seuraava takapakki – muuan pandemia – jo odotteli pahaa-aavistamattomia yrittäjiä. Pakkaustoimituksen viivästyessä luovuimme joulumarkkinahaaveesta. 

Ja sitten lopulta… Yksi töyssy vielä. 

Nameja nimittäin on tulossa kahta eri sorttia: Nugetin lisäksi Fisu & Sipsi. Kalakaverit päättivät kuitenkin jäädä ylikokoisiksi. Raaka-aineiden käyttäytyminen valmistusprosessissa voi joskus uusissa resepteissä tuoda yllätyksiä, ja fisulit eivät mahtuneet pakkauksiinsa! Nämä tulevat muutaman viikon myöhemmin myyntiin, hieman pulskina ja suurempaan pussiin sujautettuina. 

Nyt Nugetti-pussi kourassa namirumballe pystyy jo naureskella, mutta toivotus pätee enemmän kuin koskaan: toivottavasti namit maistuvat, armaat Alvaristit! 🐾

Mäyräkoira Charlie ja Hukkaherkku Nugetti.
Kuvassa mäyräkoira Charlie