Joululahja koiralle: kestävät lahjaideat

Joululahja koiralle: kestävät lahjaideat

Vihdoin saa luvan kanssa fiilistellä joulua 🎄 Alvar Petin yksi perustajista, Hanna laittoi jouluradion soimaan ja suunnittelee, millä lahjoa perheensä norfolkkeja Peppiä ja Pyryä – sekä tietenkin Alvaria.

Lahjojen ostaminen koiralle ei ole välttämätöntä, eikä mitään tarpeetonta kannatakaan ostaa. Nelitassuisen ilahduttaminen on kuitenkin aina ihanaa, joten mietitääs, millaisella vastuullisella lahjalla koiraa voisi muistaa!

Joulumielin vinkkaamme artikkelissa myös ihastelemiamme kotimaisia lemmikkialan pienyrityksiä – ehkäpä joku löytää näistä uuden suosikin.

1. Yhdessäolo

Perheeni koirat ovat seurakoiria sanan kaikissa merkityksissä. Näin pandemian aikaan he ovat saaneet nauttia läheistensä seurasta muutoinkin ekstrapaljon, joten sama jatkukoon joulupyhinä. 

Peppi ja Pyry myös rakastavat pakettien avaamista niin paljon, että heitä ilahduttaisi suunnattomasti vaikkapa sanomalehteen kääritty vanha sukka. 

Processed with VSCO with c7 preset

2. Tarvikkeet

Koirien kalusto on aika hyvällä tolalla, ehkä trimmaamossa olisi tarvetta tassusaksien teroitukselle tai trimmikiven uusimiselle, mutta niitä ei ehkä voi laskea trimmattavien lahjatoivelistalle..

Uuden agilityharrastuksemme myötä olen alkanut katsella Pyrylle uutta pantaa. Treeneissä olisi hyvä olla panta, ja nykyinen puolikuristava on esteiden kanssa huono yhdistelmä.

Aloitin etsinnät Torista ja Marketplacesta, mutta pantarintamalla molemmissa varsin hiljaista. Enpä toisaalta muista, että meilläkään olisi ehjästä pannasta luovuttu!

  • Project Blu Social pannat on tehty merestä kerätystä muovijätteestä ja kierrätetyistä vaatteista. Ihastelemme uusia omenankuorista tehtyjä "nahka"pantoja ja -hihnoja!
  • Kotimainen Think Today valmistaa mm. ruokakuppitelineitä uusiokäytetyistä materiaaleista. Alvarilla on käytössä koivuvanerista taivutettu Wave-teline.
  • Venandi valmistaa Suomessa kauniita puukuitupohjaisia koiranruokakuppeja.
  • Kind for Dogs tekee laadukkaista suomalaisista ja baltialaisista luonnonmateriaaleista koiranpetejä, jotka sopisivat meidän sisustukseen täydellisesti.

3. Uusi yhteinen harrastus

Syksyn yksi parhaista jutuista on ollut edellä mainitsemani uusi agilityharrastus. Olipa millainen tahansa viikko takana, sunnuntai on aina hyvä, koska agitreeneissä ei voi olla huonolla tuulella Pyryn hölmön onnellista viipottamista katsellessa.

Meidän agilityseura on Koirakoulu Kompassi, jota suosittelen lämpimästi! Pyryn joululahja on jatkokurssi.

Etäharrastajille vinkattakoon ystäviemme OneMind Dogsin agilityn alkeiskurssi, kolmen kuukauden kurssi on hinnaltaan 31€.

Processed with VSCO with c9 preset

4. Hemmotteluhetkiä ja hyvinvointia

Hellimislahjakortit ovat parhaita, miksipä ei koirillekin? Pyry ja Peppi eivät aina arvosta kotona järjestämiäni spa-hetkiä (joka kerta kun otan trimmipöydän esiin, joudun onkia Pepin sängyn alta..), mutta hieronta tai kylpylä muualla varmasti maistuisi. 

Peppillä huomaan silloin tällöin jännitteitä ja lyhentynyttä askelpituutta. Ystäväni suosittelivat Monitaa Tuusulassa ja AquaBarksia Jyväskylässä.

Siitä tulikin mieleeni – Pyry puolestaan on ihan hullu vesipeto ja tykkää lotrata kaikissa kuralammikoissa ja Rajasaaren rantavesissä. Muutamakin asiakkaamme käy Nurmijärvellä Petbros-kylpylässä pulikoimassa!

5. Lähimatkailua eräopaskoirien kanssa

Meillä oli maaliskuun loppuun varattuna reissu Ylläkselle, koirat mukana yöjunaan. Tämä peruuntui, lapinkaipuu jäi. Toivottavasti tulevana vuonna päästään toteuttamaan matka!

Lappiin mentäessä upeiden majapaikkojen määrä on häkellyttävä, joten vinkki: alvaristi Viivi ja omistajansa Sirly pitävät Ylläksellä mieletöntä Aurora Estate -hotellia. Siellä on myös mahtava brunssi, jonne voi mennä ei-majailijatkin. Pitääkin lähettää sinne myös Hukkaherkkuja koiravieraita ilahduttamaan. 😍 

Processed with VSCO with c9 preset

6. Ruokavalio ja herkut luonnonystävälle

Ei kai kukaan ajatellut, etten mainitsisi meidän tarjoomaa? 😉 Peppi ja Pyry ovat olleet innokkaita alvaristeja since day one. Kaksikon hiilitassunjälki on keventynyt Nollapäästönappuloilla kuluneen yhdeksän kuukauden aikana yhteensä 400 CO2e-kiloa, ja sen jälkeen hyvitetty.

Molemmat RAKASTAVAT pureskelua ja jäytämistä, joten valinta on ilmeinen: tänä jouluna he saavat pakettiin meidän uusia Alvarin Hukkapätkä Hirvi -puruluita. 

Alvarilta kestävät paketit kuusen alle!

metsa