Kestävä pentuaika

Kestävä pentuaika

Onko uusi perheenjäsen saapumassa osaksi laumaasi? Onneksi olkoon!

Pennun elämä koostuu aika lailla nukkumisesta, leikkimisestä ja syömisestä. Kokosimme yhteen Alvarin vinkit kestävään pentuaikaan, joiden avulla pienten tassuttelijoiden hiilitassunjälki pysyy matalana jo pennusta saakka.

Pennun elämä kaavio

Alvarin Nollapäästönappulat

Tiesitkö että suurin osa koiran hiilitassunjäljestä muodostuu ruokakipolla? Koira syö kaloreissa noin puolet vähemmän kuin keskivertoihminen, mutta eläinperäisestä ravinnosta tuleva energian määrä on yhtä korkea. 

Helpoin tapa vaikuttaa koirasi hiilitassunjälkeen on tottakai valita murkinaksi Alvarin nollapäästönappulat. Valikoimastamme löytyykin neljä koiranpentujen tarpeisiin sopivaa reseptiä Pirteä, Vauhti, Vakaa ja Tyyni, jotka tukevat koiranpennun kasvua ja kehitystä.

Pirteässä on erityisen kuuri energiapitoisuus (410 kcal) ja erityisen pieni nappulakoko – se sopii siis hyvin esimerkiksi pienten rotujen pennuille.

Vauhti on täydellinen penturuoka kaikille pienille ja keskikokoisille kiitureille. Vauhdissa nappulakoko on pienehkö.

Vakaa on suureksi kasvavien pentujen erityistarpeisiin. Sen pääraaka-aineena ovat kala ja peruna.

Tyyni sopii erityisesti keskikokoisille ja suurille pennuille. Se on hyönteis-, kala- ja kaurapohjainen resepti.

Lisää koiranpennun ruokinnasta täällä & nappulako'ista täällä

WEB_14A6399-2-Edit

Tee-ne-itse-lelut

Pennut rakastavat leikkimistä. MUTTA! Ennen kuin kiirehdit ostamaan koiranpennulle kasan uusia leluja, oletko harkinnut että tekisit lelun pennulle itse tai ostaisit käytettynä? 

Koiranpentu ei nimittäin tarvitse suurta lelukasaa, vaan muutamakin riittää hauskaan aktivointiin. Turvallisen ja hauskan tee-se-itse-lelun saa tehtyä koiranpennulle esimerkiksi vanhasta t-paidasta, jota et enää käytä. T-paidasta tehty lelu muuntuu helposti erilaisiin leikkeihin: Lelua voi esimerkiksi jahdata, vetää tai heitellä. Tässä ohje! 😍

  1. Leikkaa paita kaula-aukon ympäriltä 3 osaan
  2. Letitä pätkät yhteen
  3. Solmi ne päistä kiinni
  4. Tadaa! Valmista on.
Alvari tee-se-itse lelun ohjeet

Sanomalehdet pissa-alustojen sijaan

Koiranpennut harvoin ovat sisäsiistejä saapuessaan 7-8 viikon ikäisinä uuteen kotiin. Sisäsiisteyden opettelu onkin yksi tärkeimmistä taidoista, mitä pennulle voi opettaa. Pentu kannattaakin viedä pihalle tekemään tarpeensa mahdollisimman usein aina mahdollisuuksien mukaan.  Mikäöi pentu onnistuu tekemään tarpeensa pihalle, kannattaa pentua kehua hienosta (omistajalle toivotusta) suorituksesta! 

Pennut kuitenkin saattavat tehdä tarpeitaan sisälle. Siksi lattioiden suojaus on hyvä idea, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa. Suojaukseen ei kuitenkaan tarvitse ostaa usein muovia sisältäviä pissa-alustoja, vaan vanha kunnon paperinen sanomalehti käy loistavasti pennun pissa-alustaksi! Pro tip: Sanomalehtiä voi napata ilmaiseksi roskakatoksesta paperinkierrätyksestä! Toisen roska on toisen aarre.

Samoin kuin ulos pissatessa, voit kehua pentua, jos se tekee tarpeensa sanomalehden päälle. Jos karvatassu epäonnistuu missiossa, torumisesta ei ole hyötyä. Vahinkoja sattuu kaikille ja tällöin tarpeet kannattaa vain siivota pois! 

Koiranpennun pesä

Instagram_Puppybox_bed

Koiranpennut nukkuvat paljon, ja etsivät usein rauhallisen ja pimeän paikan mihin käpertyä. Tietysti välillä nukkumatti yllättää, ja tirsat on pakko vetää keskellä lattiaa. Tyylejä on monia. 

Ennen kuin ostat koiranpedin, voisit harkita pennunpesän tekemistä itse. Pennulle voikin rakentaa mukavan pesän Alvarin pentupakkauksen pahvilaatikosta ja mieleisestä pehmusteesta, esimerkiksi vanha viltti toimii loistavasti pehmusteena. Myönnetään, ettei tämä laatikkokikka sovellu isommille pennuille, mutta samaa ajattelutapaa voi aina soveltaa!  

Taltioi oman pentusi matkaa ja Alvar-kokeiluja kanssamme ja jaa ne tunnisteella #alvarpuppybox

Tassutelkaa kohti kestävää pentuaikaa 💚

Tilaa koiranpennullesi Alvarin pentuuspakkaus ja aloittakaa matka kohti nollahiilitassunjälkeä!