Koiran eväät kesälomalle

Koiran eväät kesälomalle

Vihdoin se on täällä, pitkä kuuma kesä! Ihmisten nauttiessa kesän ykkösateriasta eli grilliruoasta, on myös perheen nelijalkainen jäsen usein innolla osallistumassa tarjoiluihin. Kun koiran ruokailut miettii jo etukäteen, tulee kesäpäivistä juuri niin huolettomia kuin niiden kuuluukin olla.

Reissuun on hyvä pakata koiralle mukaan riittävästi tuttua sapuskaa. Harmi voi olla melkoinen, mikäli ruoka loppuu kesken lomareissun eikä koiran normaalisti syömää tuotetta ole syystä tai toisesta saatavilla. Äkillinen ruoan vaihto voi monella koiralla johtaa mahavaivoihin, mitkä ovat paitsi koiralle ikäviä, omiaan laskemaan lomatunnelmaa myös muussa seurueessa.

Kuivaruoka on koiralle helppo lomaeväs, koska sen säilytys ei vaadi kylmätiloja. Kuivaruokakin kannattaa kuitenkin suojata suoralta auringonvalolta ja pakkaus säilyttää tiiviisti suljettuna. Näin ruoka säilyy tuoreena ja maittavana.

Grillikesän muistilista:

  • Makupaloja kohtuudella: grillimakkara siellä ja toinen täällä kertyy äkkiä lomakiloiksi koiran vyötärölle. Yksi makkara on viidennes pikkukoiran päivittäisestä energiantarpeesta.
  • Voimakkaasti maustetut ruoat voivat sekoittaa koiran vatsan – vartaat, grillitassut sun muut ovat esimerkki rasvaisesta, mausteisesta grillin antimesta.
  • Erityisesti hyvin rasvaisten ruokien runsas nauttiminen äkillisesti voi aiheuttaa hankaliakin ruoansulatuskanavan ongelmia.
  • Grillipaikalta varastetut maissintähkät tai varrastikut ovat aiheuttaneet monia murheita koiran mahaan päädyttyään – ja ahneimmat ruokarosmot saattavat innostuksissaan niellä vaikkapa rasvaisia foliokääreitä tai muovipakkauksia. Roskia ei siis kannata jättää lojumaan!
  • Raikas vesi on aina olennainen osa koiran ruokintaa, mutta kesähelteillä siihen on hyvä kiinnittää erityistä huomiota.

Loma-aikana kannattaa siis kulinarististen kokeilujen sijaan hemmotella koiraa yhdessäololla, lenkeillä ja leikkihetkillä. Lomalla voi olla aikaa opetella vaikkapa uusia temppuja tai viritellä erilaisia aktivointileluja.
Jos sinulla on vinkkejä loma-ajan aktiviteetteihin koiran kanssa, jaa ne somessa #alvaristi!

P.S. Alvarin nappulatilauksen voi vaihtaa tulemaan mökille kesän aikana, ja jos tarvitsee pikatäydennystä ruokavarastoon niin toimituspäivämuutokset voi tehdä omalta asiakassivulta.