Uutta: nappula suuren koiran tarpeisiin

Uutta Alvarilla: nappula suuren koiran tarpeisiin


Kun lanseerasimme nollapäästönappulat-täysravintosarjamme huhtikuussa, yksi yleisimmistä kehitysehdotuksista oli suuren koiran tarpeisiin laadittu resepti. Tämän toiveen täyttäminen on ollut meille tärkeää kahdesta syystä:

  1. Haluamme valikoimastamme löytyvän mahdollisimman monen koiran tarpeisiin sopivaa, korkealaatuista täysravintoa. Suomen koirista arviolta viidennes on rodultaan suurikokoisia (30kg+).
  2. Suuret koirat syövät enemmän. Siksi niiden ruokavalion ilmastovaikutuskin on suurempi. Missiomme kannalta on ensiarvoisen tärkeää voida tarjota myös suurten tassujen kulutukseen soveltuva resepti.

Kesäkuun lopussa Alvarin valikoimaa täydennettiin isompien koirien tarpeisiin suunnitellulla tuotteella, Alvarin nappulalla kanalla & kauralla.

“Reseptikehityksessä suuri tavoitteemme on sovittaa yhteen koiran ja maapallon hyvinvointi.”

– Henna Söderholm, Alvar Petin eläinlääkäri & tuotekehittäjä

Resepti pitämään järeät tassut ja runko liikkeessä

“Alvarin reseptit laaditaan aina koirien ravintoaineiden saantisuositusten mukaisesti, koiran hyvinvoinnin varmistamiseksi”, kertoo Alvarin tuotekehityksestä vastaava Henna. Ruoka on valmistettu tuttuun tapaan Tanskassa hyvin sulavista ja maittavista, puhtaista pohjoismaisista raaka-aineista. Ruoka sisältää kaikki koiran tarvitsemat ravintoaineet.

Nappula on kooltaan suurempaan suuhun sopiva. Suurempi nappulakoko on toistunut isojen koirien omistajien toiveissa, onhan toki toivottavaa ettei koira hotkaise ruoka-annostaan suoraan kurkkuun vaan malttaisi (tai joutuisi) pureskella nappuloita syödessään.

Suurten raajojen ja rangan tueksi kana & kaura -nappula sisältää mm. luontaisia nivelruston rakennusaineita glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia. Myös kylmäpuristetun lohiöljyn omega-3-rasvahapot tukevat kehon hyvinvointia.

Ruoan kuitukoostumus on valittu suuren koiran ruoansulatusta silmälläpitäen, varmistamaan ulosteen hyvä koostumus. Kaura ja perunatärkkelys ovat hyvin sulavia, vatsalle lempeitä hiilihydraatteja, ja useampi asiakas on ilmaissut toiveensa palkokasvittomasta reseptistä.

Tähän mennessä vähäpäästöisin reseptimme

Isokokoisen koiran päivittäinen energiantarve on luonnollisesti pientä lajitoveriaan suurempi, mikä tarkoittaa käytännössä, että sapuskaa kuluu enemmän. Mikäli ruoan valintaan ei kiinnitetä huomiota, aiheutuu suuremmasta ruoan kulutuksesta väistämättä myös isompi hiilitassunjälki, ruoka kun muodostaa valtaosan koiran hiilidioksidipäästöistä. 

Tuotteidemme hiilitassunjälkilaskenta osoitti selkeästi, että raaka-aineet muodostavat ehdottomasti suurimman osan ruoan päästöistä, tuotannon ja kuljetuksen sekä pakkausmateriaalien merkityksen jäädessä vähäisemmäksi.

Ilmastokuormitusta keventääksemme kiinnitimme suuren koiran reseptiä laatiessa erityistä huomiota raaka-ainevalintoihin. Pienetkin päästöerot esimerkiksi palko- ja koisokasvien välillä hyödynnettiin. Uudessa reseptissä suosimme tuttuun tapaan eläinperäisten ainesosien kohdalla elintarviketuotannon sivuvirroista saatavia raaka-aineita laadusta tinkimättä. 

“Näillä valinnoilla onnistuimme luomaan reseptin, joka paitsi tukee ison koiran hyvinvointia, auttaa myös pitämään suuremman ruokailijan hiilitassunjäljen aisoissa”, Henna summaa.

Jatkossa suuret (10kg+) tilaukset myös pakataan isompiin, kymmenen kilon pusseihin pakkausmateriaalista aiheutuvien päästöjen vähentämiseksi.