Bliv en del af flokken – få 10% rabat

januar, 2023

Vælg det rette foder til din sensitive hund: 5 ting du bør overveje

Henna Söderholm Dyrlæge, ph.d., medstifter og produktchef hos Alvar Pet giver dig her nogle gode råd og konkrete tips til, hvordan du kan vælge det rette hundefoder til din sensitive hund.

välj rätt mat till din känsliga hund. Alvar tipsar
At vælge det rigtige hundefoder til din hund kan være en jungle. At vælge det rigtige foder til en følsom hund er ingen undtagelse

Ingen anden hund er helt som din, og det samme gælder for dens ernæringsbehov. Alle hunde har brug for et balanceret indtag af energi og nødvendige næringsstoffer, men det er hundens individuelle behov, livsstil og eventuelle overfølsomheder, der afgør den optimale kost.

Henna Söderholm Dyrlæge, ph.d., medstifter og produktchef hos Alvar Pet guider dig her gennem junglen og giver dig nogle konkrete tips til, hvordan du kan vælge det rette hundefoder til din sensitive hund.

Her er 5 trin til at finde det rette foder:

1. Find en passende proteinkilde

Foderallergi er typisk forårsaget af proteinet i foderet. Når du skal vælge et foder til din sensitive hund, er det en god idé at kigge efter foder med innovative proteinkilder, som hunden ikke har spist tidligere.

bug insektsbaserat torrfoder
Insektprotein har for eksempel vist sig at være et godt alternativ til følsomme hunde

2. Kig efter en kort indholdsfortegnelse

Foder med en enkel og kort liste over ingredienser kan hjælpe dig med at udelukke potentielle allergener i din hunds kost. Du bør som udgangspunkt ikke forsøge at udelukke nogle specifikke ingredienser bare fordi du ønsker at være på den sikre side. Valget afhænger altid af din hunds individuelle behov.

3. Fokuser på hele diæten

Vær opmærksom på, hvilke andre produkter du giver din hund udover dens hundefoder. Prioriter tyggeben med monoprotein og naturlige hundegodbidder, med nøje udvalgte ingredienser.

Dachshund med tyggeben
Naturlige tyggeben med monoprotein såsom elg eller fisk

4. Vær opmærksom på foderets egenskaber

Symptomer på overfølsomhed kan, udover allergi, være forbundet med foderets egenskaber. Kløende hud eller poter kan nogle gange håndteres ved at øge indtaget af omega fedtsyrer, og en hund med symptomer på halsbrand kan sommetider få det bedre med på et foder med et lavere fedtindhold.

5. Søg hjælp

Hvis du har mistanke om foderrelateret overfølsomhed, anbefaler vi altid at du kontakter en dyrlæge for at få råd og vejledning. Dyrlægen kan foreslå fodringstest eller eliminering af bestemte ingredienser for at finde kilden til din hunds reaktion.