Liity laumaan – saat 10% alennuksen

lokakuu, 2024

Kaunis turkki, terve iho – Paranna koirasi hyvinvointia ruokavalion avulla

Hyvinvoiva iho ja kiiltävä turkki ovat enemmän kuin pelkkä ulkonäkökysymys – se kertoo koirasi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ravinnolla on ratkaiseva rooli tässä, ja valitsemalla oikeanlaisen ruoan voit edistää sekä ihon terveyttä että turkin kiiltoa. Tässä artikkelissa perehdytään siihen, miten ruokinta vaikuttaa koirasi ihoon ja turkkiin, mitä sinun tulisi huomioida ruokaa valitessasi ja mitkä erityiset ainesosat ovat avainasemassa.

Mikä yhteys koiranruoalla on ihoon ja turkkiin?

Aivan kuten ihmisen iho ja hiukset hyötyvät oikeanlaisesta ravinnosta, myös koiran iho ja turkki kaipaavat niille sopivaa ruokaa. Turkin peittämä iho muodostaa kehon suurimman elimen ja ne vaativat tasapainoisen ruokavalion pysyäkseen terveinä. Puutteellinen ravitsemus voi nopeasti johtaa vakaviinkin ongelmiin kuten ihon kuivuuteen, hilseilyyn, liialliseen karvanlähtöön tai epäsiistiin sekä elottomaan turkkiin.

Oikeanlainen ravinto:

  • Tukee ihon joustavuutta ja kosteustasapainoa
  • Vahvistaa turkkia ja tekee siitä kiiltävän
  • Parantaa ihon suojamekanismeja infektioita vastaan

Mitä huomioida valitessa ruokaa ihon ja turkin hyvinvoinnin edistämiseksi?

Kun valitset ruokaa parantaaksesi koiran turkkia ja sen ihon terveyttä, on tärkeää keskittyä ravintoaineisiin, joiden on tutkitusti todistettu tukevan näitä toimintoja. Vaikka jokaisella koiralla on yksilölliset tarpeet, tietyt ravintoaineet ovat tärkeitä karvaan katsomatta.

Keskeiset tekijät, joihin kiinnittää huomiota:

  • Korkealaatuiset proteiinit: Proteiini toimii sekä ihon että turkin ‘’rakennusaineena’’. Proteiinit sisältävät aminohappoja, jotka ovat välttämättömiä keratiinin tuotannolle. Keratiini on ratkaisevan tärkeää juuri karvan ja ihon vahvistamisen kannalta. Aminohapot tukevat myös solujen uusiutumista ja ihon pinnan korjautumista.
  • Rasvahapot (Omega-3 ja Omega-6): Nämä rasvahapot ovat elintärkeitä ihon solukalvoille ja auttavat ylläpitämään kosteustasapainoa, ehkäisten kuivaa ihoa ja ärsytystä. Omega-3:lla on lisäksi tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka voivat lievittää iho-ongelmia kuten kutinaa ja punoitusta.
  • Vitamiinit ja mineraalit: A-vitamiini on avainasemassa solujen uusiutumisen tukemisessa ja hilseilyn ehkäisemisessä. Sinkki, erityisesti kelatoidussa muodossa, on helpommin elimistön hyödynnettävissä ja tärkeässä roolissa tukemassa turkin kasvua ja ihon terveyttä.

Mitkä ovat aktiivisia ainesosia ruoassa ja lisäravinteissa, jotka hyödyttävät ihoa ja turkkia?

Tukeaksesi koirasi ihoa ja turkkia ravinnon avulla, keskity siis näihin: Korkealaatuiset proteiinit tarjoavat aminohappoja, jotka ovat ratkaisevia keratiinin tuotannolle – terveen ihon ja vahvan turkin perusta. Linolihappo edistää kiiltävää turkkia, kun taas kelatoitu sinkki tukee sekä turkin kasvua että ihon terveyttä. Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot ovat avainasemassa ihon rakenteen ylläpitämisessä, ja kiiltävämmän turkin kasvamisessa. A-vitamiini edistää ihosolujen uusiutumista ja ehkäisee hilseilyä, ja B-vitamiinit auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa, vähentäen kuivuutta ja ärsytystä.

Miten Alvarin Skin & Coat+ edistää koiran ihon ja turkin hyvinvointia?

Skin & Coat+ -täysravinnot on suunniteltu vahvistamaan koirasi ihoa ja turkkia sisältäpäin. Skin & Coat+ sisältää kaikki tärkeimmät ainesosat tarjotakseen koirallesi parhaan mahdollisen tuen terveelle iholle ja kiiltävälle turkille:

  • Proteiini ja aminohapot: Ruoka on rikas korkealaatuisista proteiineista, jotka edistävät keratiinisynteesiä – välttämätöntä vahvalle turkille ja terveelle iholle.
  • Linolihappo: Edistää kiiltävää ja vahvaa turkkia sekä tukee ihon luonnollisia suojatoimintoja.
  • Kelatoitu sinkki: Skin & Coat+ -ruoan helposti imeytyvä sinkki auttaa turkkia kasvamaan vahvaksi ja tuuheaksi
  • Omega 3 ja 6: Nämä rasvahapot toimivat rakennusaineina terveille ihosoluille ja auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa, suojaten sitä kuivuudelta ja ärsytykseltä.
  • A-vitamiini: Ehkäisee hilseilyä ja ylläpitää ihon tasapainoa tukemalla epiteelisolujen uusiutumista.
  • B-vitamiinit: Auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa, vähentäen ihon kuivuutta ja kutinaa.

Oikea ravitsemus on ratkaisevan tärkeää koirasi iholle ja turkille. Valitsemalla Alvarin Skin & Coat+ -täysravinnon varmistat, että koirasi saa sille tärkeät ravintoaineet, jotka edistävät sen ihon ja turkin terveyttä. Oikeaan ruokavalioon panostaminen on pitkäjänteinen sitoumus, joka tarjoaa koirallesi parhaat edellytykset terveelliseen ja onnelliseen elämään – niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Skin & Coat+ täysravinnot