Signa upp på nyhetsbrev – få -10% på första köpet

oktober, 2022

Sticka din egen hundtröja & beanie

Vi slog oss ihop med den finska designern Sari Nordlund som har skapat ett enkelt mönster för att sticka din egen Alvar hundtröja och en mysig och matchande Alvar mössa för att även hålla dig varm på hundpromenaderna.

Låt oss presentera…

Vi slog oss ihop med den finska designern Sari Nordlund som har skapat ett enkelt mönster för att sticka din egen Alvar hundtröja och en mysig och matchande Alvar mössa för att även hålla dig varm på hundpromenaderna.

Kaapo (till vänster) har storlek 5 & Kuura (till höger) har storlek 3.

Hundtröjans mönster finns i fem olika storlekar och är nybörjarvänlig, så oberoende på om du är erfaren med stickorna eller inte har stickat förut, är du välkommen att vara med och sticka.

Varför stickning? Ni gör ju hundmat? 

Vårt uppdrag är att minimera CO2-tassavtrycket och ge hundägare miljövänliga och hållbara lösningar. När vi satt och planerade våra kampanjer för slutet av året slog vi huvudena ihop och funderade på hur vi skulle kunna föra hållbart hundliv till våra pupstomers utanför hundens matskål.

Istället för att köpa en massproducerad hundtröja av dålig kvalitet, uppmuntrar vi dig att överväga en mer hållbar (och enligt vår åsikt: en mycket snyggare) version för din hund att hålla värmen i under de kommande kalla och mörka vintermånaderna.

Designern Sari & hennes hund Eetu (i storlek 4)

Vem är designern bakom stickmönstren? 

När vi startade det här projektet var det uppenbart att vi ville föra denna idé till liv med någon som matchar vårt varumärke, såväl som värderingar, samt förhållningssätt till hållbarhet. Vi tänkte direkt på Sari Nordlund – som bor vid havet i Finland och designar stickmönster. Sari tillbringar större delen av sin tid till att sticka (trots att hon lovat att aldrig mer röra stickor och garn efter misslyckade stickförsök i barndomen) och älskar kaffe av god kvalitet, rundstickor, hundar och katter (inte nödvändigtvis i den ordningen).

Men ååh, jag älskar idén men jag har ingen aning om hur man stickar 

Oroa dig inte – När vi väckte designen till liv ville vi göra mönstret unikt men ändå nybörjarvänligt. De enda teknikerna du behöver kunna, för att lyckas med din stickning är följande:

  • Sticka räta maskor
  • Sticka aviga maskor
  • Ökningar
  • Minskningar

…och teknikvideor på alla dessa kommer laddas upp och sparas i våra Instagram Stories under höjdpunkter.

Mönstret kommer i 5 olika storlekar. Du kan välja om du utmanar dig själv med att göra det ritade mönstret eller hellre stickar tröjans kropp med enbart enkla stygn för att göra det lättare.

Vill du ha ett ännu mer nybörjarvänligt alternativ? Då kan du välja att sticka den mysiga & varma Alvar beanien som håller ditt huvud varmt på dina hundpromenader!

Har du frågor om mönstret? Skriv till Sari på instagram och hon kan hjälpa dig. 💚 Sari är finsk, men du kan ställa dina frågor på engelska.

Många hundar behöver nödvändigtvis inte kläder ens under vintern, men om din hund har tunnare päls eller lätt fryser kan ett extra lager vara ett bra tillskott.

Garn-samarbetet med Tukuwool 

Vi valde att samarbeta med finska Tukuwool, vars garn är gjorda av ren 100 % finsk ull (en blandning av Finnsheep och Finnsheep-Texel korsning.) Tukuwool föddes från kärleken till ull. Även från passionen att skapa något nytt och unikt.

“Jag vill hela tiden utveckla Tukuwool och dess produktion till att bli mer hållbar genom att hålla produktionen nära och undvika långa frakter och på så sätt minimera produktionens koldioxidutsläpp.” – Tiina, VD, Tukuwool

Garnet vi har använt för mönstret är Tukuwool DK. Du kan beställa garnet online (eller kolla med din lokala garnbutik)!

Om du redan har garn av samma vikt hemma – använd gärna det eller kolla efter garnrester på din lokala återvinningscentral. 🧶♻️

Vad väntar du på? Bara att ta fram stickorna nu! 

Mönstret finns att ladda ner från vår blogg gratis, fram till mitten av november. Du kan vara med i vår 4 veckor långa #alvarknitalong och dela med dig av dina tips & tricks, samt ställa frågor – eller börja stickningen när det passar dig bäst.

Vi skulle älska att se dina framsteg (och hundbilder skadar ju aldrig någon…) – dela dina stickninsframsteg på sociala medier med hashtags #alvarsweater #alvarbeanie #alvarknitalong

Lycka till med stickningen, vi väntar med spänning på att se resultaten!

🤎 Alvar teamet & Sari