Signa upp på nyhetsbrev – få -10% på första köpet

mars, 2023

Hej världen, träffa Alvar’s Care Balm

Ibland kan världen vara en tuff plats för en hund. Kliande hud, utslag, skrapsår och andra törnar kan drabba vovvar som lever livet. I Care Balm använder vi krafterna från vår nordiska natur för att skydda din hund.

När det gäller att behandla människors hud har du förmodligen stött på den blomstrande ( 😉) industrin för naturlig hudvård. Naturen har några kraftfulla botemedel och genom århundradena har det nordiska folket innehaft visdomen att utnyttja den.

🌲 Ta till exempel grankåda: träd producerar den för att läka sår på deras bark och för att skydda mot infektion. Kådan gör samma trick för huden också – vare sig det är människors eller hundars hud.

🐝 Och så finns det bivax, en byggsten som bin producerar för att skydda sin skörd (pollen, nektar, honung) och uppföda sin yngel (ägg, larver, pupor).

🌼 Lägg till en skvätt rapsolja för konsistens och en extra vitamin E-injektion och där har du det: det ödmjuka geniet som är Alvars Care Balm. Den mångsidiga salvan och självklara produkten för varje hunds hemma-apotek.

Alvars Care Balm
Alvars Care Balm

Care Balm – i en liten burk

Till en början kallade vi det Paw Balm men när vi grävde djupare insåg vi att den här kompisen är mycket mer än så. “Mångsidig” är ett stort ord att leva upp till, men här är listan över fördelar som Care Balm-ingredienserna ger:

  • Förbättrar hudepitelisering
  • Antimikrobiell och lindrar inflammationer
  • Lugnar irritation och svider inte
  • Återfuktar och ger huden näring
  • Produktens doft kan också förhindra hundar från att slicka sina sår

Det sistnämnda är också en bonus för alla hundägare som har använt tassbalsam – bara för att se sin hund slicka bort det på bokstavligen en gång. 😂 Enligt feedback från vår fyrbenta testpanel har Care Balm inte en särskilt aptitretande doft eller smak – men oror dig inte hoomans tycker inte illa om doften!

Vem är det för?

Care Balm är en grundsten i varje hunds hemapotek. Den passar hundar i alla former och storlekar, från valpar till äldre hundar. Den kraftfulla kombinationen av ingredienser hjälper till att behandla:

  • Sår (infekterade och icke-infekterade)
  • Repor
  • Små brännskador
  • Insektsbett
  • Tassar som behöver skydd mot hårda förhållanden och ytor, som kyla, grus och vägsalt.

Care Balm kan också vara en bra lösning för hundar med känslig hud eller tassar:

  • Kliande tassar
  • Eksem och hot spots
  • Follikulit
  • Hudveck

Hur används den?

Att använda Care Balm är enkelt. Öppna burken, ta en liten klick (seriöst, en liten mängd räcker långt med den här!), och applicera det på området som behöver behandling. När det gäller konsistens kallar vi den för en salva eftersom den ligger mellan balm och vax.

Du kan använda produkten som en behandling, några gånger om dagen tills eventuell klåda eller sår har läkt, eller använda den regelbundet över tid som ett förebyggande skydd. Var noga med att området är rengjort och torrt innan du applicerar produkten – och tvätta alltid händerna innan du använder salvan 👐

Om din hund har ett allvarligt sår eller besvär som inte är övergående så ska du självklart alltid konsultera din veterinär.

Stötta lokal, hållbar produktion

För tillverkning valde vi att samarbeta med Kyrö Living – Fiini Naturally för det här projektet. Från de första samtalen var det tydligt att de två superkvinnorna bakom företaget, Essi och Heidi, inte bara delade våra värderingar utan också hade djup expertis inom naturlig kosmetik och beprövad förmåga att överföra den kunskapen till produkter för husdjur.

De hade också ett fantastiskt etablerat nätverk av lokala producenter i Österbotten (västkusten i Finland). Hur låter detta för avståndet från källorna:

  • Grankådan är från Lapua, 30 km från fabriken i Isokyrö
  • Bivax produceras av Sugar Daddies Honey Company (coolt namn alert!🚨) i Isokyrö – “den bikupa som är längst bort ligger 5 km från vår fabrik”, skrattade Heidi när vi frågade efter detaljer
  • Rapsoljan, producerad av Alavuden Öljynpuristamo, reser 60 km till Fiinis fabrik

Skaffa din Care Balm:

Alvar’s Care Balm finns nu tillgänglig för 199kr i vår webbutik. Tagga dina produktupplevelser och hundfoton med #UnboxingAlvar, vi längtar efter att se och höra från dig (och din hund)! 💚