Liity laumaan – saat 10% alennuksen

huhtikuu, 2024

Tiedote: Alvar ja Kivuton yhdistyvät!

9.4.2024: Kotimaiset Alvar Pet ja Verkkokauppa Kivuton yhdistyvät ja muodostavat Pohjoismaiden suurimman lemmikkien terveyteen keskittyvän verkkokaupan.

Suomeen Pohjoismaiden suurin lemmikkien terveyteen keskittyvä verkkokauppa – Alvar Pet ja Kivuton yhdistyvät

Suomalainen lemmikinomistajien suosikkiyritys, koiranruoan tilauspalvelustaan tunnettu Alvar Pet ja kotimainen Verkkokauppa Kivuton yhdistyvät ja muodostavat Pohjoismaiden suurimman lemmikkien terveyteen keskittyvän verkkokaupan. Uusi verkkokauppa tarjoaa lemmikinomistajille Suomessa ja muualla Pohjoismaissa laajan valikoiman eläinlääkärien kehittämiä kotimaisia tuotteita sekä lemmikkien tarpeisiin yksilöllisesti räätälöityjä ruokavalioita.

Yhteiskuvassa Kivuttoman ja Alvar Petin perustajat

Kuvassa vasemmalta Kivuttoman perustajat Heikki ja alla Kirsi, sekä Alvar Petin perustajat Ilari, Henna ja Hanna. Keskellä tietenkin Alvar. 

“Olemme innoissamme, että saamme yhdistää voimat ja osaamisen Kivuttoman kanssa ja muodostaa Pohjoismaiden kattavimman lemmikkiterveyteen keskittyvän verkkokaupan. Kivuton on alkujaan eläinlääkäriasema, joten fokus lemmikin terveyteen on sen DNA:ssa. Yhdessä tarjoamme ainutlaatuista ravitsemusasiantuntijuutta ja laajimman valikoiman erikoisruokavalioita lemmikinomistajille, jotka haluavat panostaa lemmikkiensä yksilölliseen hyvinvointiin”, kertoo Ilari Haataja, Alvar Petin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Lemmikinomistajat ympäri maailmaa panostavat yhä kasvavissa määrin lemmikkiensä yksilölliseen hyvinvointiin. Maailmanlaajuisen lemmikkimarkkinan arvioidaan yltävän jopa yli 500 miljardin dollarin kokonaisarvoon vuoteen 2030 mennessä (Bloomberg, 2023). Kysyntä yksilöllisesti räätälöidyille lemmikkien ruokavalioille on kasvanut merkittävästi myös Suomessa. Alvar Petin yli 100 000 koiraa kattavan tietokannan mukaan yli puolilla koirista on erityistarpeita, joihin omistajat hakevat ratkaisua ruokavalion kautta. 

“Jokainen meistä haluaa parasta mahdollista hoitoa omille lemmikeillemme. Erityisesti huolenpidon yksilöllistyminen näkyy omistajien halussa panostaa lemmikkiensä terveyteen ja erityistarpeisiin ravinnon kautta. Alvar Petin tuotteet on kehitetty eläinlääkärimme johdolla, ja Kivuttoman valikoima erityisruokavalioita on maan laajin. Yhdessä tuomme yksilölliset ja vastuulliset lemmikkien premium-ruoat entistä helpommin ja laajemmin lemmikinomistajien saataville,” Haataja kertoo.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Alvar Petistä on tullut yksi Euroopan nopeimmin kasvavista lemmikkialan kasvuyrityksistä. Alvar Pet palvelee yli 40 000 lemmikkitaloutta ympäri Pohjoismaiden Suomessa, Ruotsissa sekä Tanskassa. Yrityksen tuotteet valmistetaan Pohjoismaissa tarjoten premium-koiranruokakategoriaan paikallisen ja vastuullisen vaihtoehdon. 

Kivuttoman tarina lyhyesti

Joensuusta kotoisin oleva Kivuton sai alkunsa eläinlääkäriasemana. Kivuttoman yrittäjät, Heikki ja Kirsi Mäkimattila, huomasivat nopeasti sen, miten hankalasti saatavilla erityisruokavaliot olivat – sekä eläinlääkärien että lemmikinomistajien näkökulmasta. Näin eläinlääkäriaseman rinnalle syntyi vuonna 2015 Kivuton-verkkokauppa. Eläinlääkäriasema Eläintohtori Kivuton jatkaa omana erillisenä yrityksenään yrityskaupan jälkeen.