Tilaus- ja toimitusehdot

Voimassa 1.3.2020 alkaen

Verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot

Alvar Pet Oy (y-tunnus 3090685-8), jäljempänä “Alvar” tai “verkkokauppa”, myy kestotilauspalvelua yksityishenkilöille* Suomeen. Pidätämme oikeuden toimitusehtojen ja hintojen muutoksiin. Tuotteiden hinnat sisältävät aina arvonlisäveron.

*Jatkuvan tilauksen asiakkuuden ikäraja on 18 vuotta.

Verkkokaupan yhteystiedot

Sähköposti: hello@alvarpet.com
Puhelin: +358 10 200 7350
Postiosoite: Malminkatu 24 B 14, FI-00100 Helsinki 

Tilaaminen
Alvarin koiranruoan toimituspalvelun kestotilaus (eli toistaiseksi voimassa oleva tilaus) tehdään kotisivujemme verkkokauppatoiminnon kautta.

  1. Valitset tilattavan koiranruokatuotteen täyttämällä kotisivujemme suosituskoneen.
  2. Suosituskoneen täytettyäsi voit halutessasi jatkaa tilausvaiheeseen eli verkkokauppaan.
  3. Tilaussivulla a) vahvistat suosituskoneen antaman tuotesuosituksen b) valitset kertatoimitusmäärän saatavilla olevista vaihtoehdoista ja c) valitset haluamasi saatavilla olevan toimitusvälin ja laskutuskauden.

Vahvistat tilauksesi antamalla luottokorttitiedot verkkokaupan kassatoiminnossa. Tehdessäsi tilauksen hyväksyt nämä toimitusehdot, asiakastietojen käsittelyn periaatteemme (lue täältä), palvelun hinnat sekä toimituskulut. Tilaussopimus syntyy, kun Alvar Pet on hyväksynyt tilauksen toimittamalla sinulle tilausvahvistuksen. Tilausvahvistuksesta ilmenee tilatut tuotteet eli tilattu koiranruokalaatu ja -määrä, toimitus- ja laskutusväli sekä hinta.

Maksaminen

Verkkokaupan maksuvälittäjinä toimivat Stripe (24.9.2020 alkaen lisätyty maksutiedot) ja Bambora PayForm (ennen 24.9.2020 lisätyt maksutiedot; Paybyway Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin.

Maksamiseen siirrytään maksupalveluntarjoajan verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy maksupalveluntarjoajan nimi. Maksupalveluntarjoaja välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Stripestä täältä ja Bamborasta täältä.

Maksutavat

Stripen palvelun ja Bamboran PayForm-palvelun kautta voit maksaa maksukorteilla (credit/debit). Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit. Myös Amexin kortit toimivat.

Stripe-maksupalvelun yhteystiedot

info@stripe.com

Bambora PayForm -maksupalvelun yhteystiedot

Bambora PayForm, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4)
Sähköposti: payform@bambora.com
Puhelin: 09 315 82 555 (arkisin klo 9-17)
Postiosoite: Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta

Toimitus

Tilaukset toimitetaan arkipäivisin postitse antamaasi osoitteeseen. Varastosta toimitettavien tuotteiden toimitusaika on yleensä noin 3 arkipäivää. Ilmoitamme mahdollisista tiedossa olevista toimitusviivästyksistä verkkokaupassa sekä tuotetta jo tilaaville asiakkaillemme. Toimituskulut sisältyvät aina tilauksesi hintaan. Näet tilaus- ja toimitustietosi verkkokaupan kassatoiminnossa ennen tilauksen lopullista hyväksymistä.

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut toimituksen aikana, ilmoitathan siitä viipymättä, mutta ainakin 14 vuorokauden kuluessa. Toimituksessa vioittuneista paketeista tulee viipymättä ilmoittaa toimituksesta vastanneelle yhtiölle (Posti tai Budbee), tai suoraan meille.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (ns. force majeure) aiheuttamista viivästymisistä, mutta teemme aina parhaamme näitä tapauksia välttääksemme.

Palautukset

Verkkokaupasta myydyt tuotteet ovat yksilöityjä eläinrehupusseja, joten virheettömillä tuotteilla ei ole peruutus-, palautus- tai vaihto-oikeutta (ks. kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §).

Tarjoamme tilauksen aloituksen yhteydessä maistiaisnappulat, eli edullisen noin kahden viikon kokeilujakson hintaan 2€. Jos maistiaisnappulat eivät maistu omalle koirallesi, toivomme sinun antavan tuotteet eteenpäin ystävälle tai koirakotiin. Näin haluamme vähentää turhia kuljetuksia ja ruokahukkaa.

Asiakkaan tulee toimituksen vastaanotettuaan viivytyksettä tarkastaa, että toimitetut tuotteet ovat tilauksen mukaiset ja virheettömät. Puuttuvat tai vialliset tuotteet hyvitämme, kun niistä ilmoitetaan viivytyksettä vastaanottamisen jälkeen sähköpostitse osoitteeseen hello@alvarpet.com. Annamme tällöin tapauskohtaisesti ohjeet tuotteiden eteenpäin antamisesta, hävittämisestä tai palauttamisesta meille.

Tilauksen jatkuminen, peruuttaminen, lopettaminen ja muuttaminen

Voit lopettaa tai muuttaa tilauksesi milloin tahansa, luonnollisesti maksutta.

  • Tilaus alkaa maistiaistilauksen tekemisestä.
  • Ilman erillistä ilmoitustasi tilauksesi jatkuu toistaiseksi ilman sen erillistä uudistamista.
  • Voit lopettaa tilauksesi tai muuttaa sitä milloin tahansa joko ilmoittamalla siitä meille sähköpostitse tai kirjautumalla verkkokauppaamme ja hallinnoimalla tilaustasi sieltä.
  • Voit muuttaa tilaustasi milloin tahansa valittavilla olevien vaihtoehtojen mukaisesti kirjautumalla verkkokauppaamme ja hallinnoimalla tilaustasi sieltä.
  • Lopetusilmoitus lopettaa tilauksen välittömästi, kun se annetaan viimeistään viisi (5) päivää ennen seuraavaa toimitusta.
  • Jos lopetusilmoitus annetaan vähemmän kuin viisi (5) päivää ennen seuraavaa toimitusta, laskutamme ja toimitamme seuraavan toimituksen, minkä jälkeen tilauksesi loppuu.

Pulmatilanteet: esimerkiksi virhevastuu ja reklamaatiot

Voit olla meihin aina yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen hello@alvarpet.com. Verkkokaupalla, eli meillä Alvarilla, on lakisääteinen virhevastuu myydyistä tuotteista.

Asiakkaan tulee toimituksen vastaanotettuaan viivytyksettä tarkastaa, että toimitetut tuotteet ovat tilauksen mukaiset ja virheettömät. Puuttuvat tai vialliset tuotteet hyvitämme, kun niistä ilmoitetaan viivytyksettä vastaanottamisen jälkeen sähköpostitse osoitteeseen hello@alvarpet.com.

Reklamaatiotapauksissa pyydämme sinua olemaan meihin yhteydessä sähköpostitse, niin selvitetään pulma yhdessä. Sinulla on kuluttajana myös oikeus viedä mahdolliset riitatilanteet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Jos meille käy niin köpelösti, että kustannuksemme nousevat merkittävästi, pidätämme oikeuden hinnanmuutoksille tulevaisuudessa tai vastaavasti lyhentää tilauskautta tai irtisanoa tilaus.