Liity laumaan – saat 10% alennuksen

helmikuu, 2022

Ekologista koiranruokaa kotiin toimitettuna

Teksti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä tilaajamme @essi.pinossa kanssa. Testiraatina toimivat Villa, Pöly sekä Lanka.

Ekologista koiranruokaa kotiin toimitettuna

Juttu julkaistu kaupallisena yhteistyönä Essi Raivion kanssa. Tekstin on kirjoittanut ja kuvat ottanut Essi Raivio. 

Joskus vuosia sitten Miksu totesi, että meillä koirat syövät paremmin kuin ihmiset. Arvostan ruokaa sen kaikissa muodoissa, eikä meillä ihmiset nyt varsinaisesti millään makaronilla ja ketsupilla elä, mutta toteamuksessa oli totuuden siemen: olen aina ollut tarkka siitä, millaista ruokaa karvaiset lapseni syövät.

Lanka, Pöly sekä Villa odottavat, että pääsisivät toimituksen kimppuun.

Koirat ovat meille paitsi rakkaita perheenjäseniä myös harrastuskavereita. Villa on jo hieman eläköitynyt agilityn osalta, mutta Langan kanssa tavoitteeni ovat korkealla. Jo pelkästään senkin takia ruoalla merkitystä, sillä hyvällä ravinnolla koira jaksaa harrastaa rankkaa lajia ja palautuu paremmin.

Ennen juurikin ruoan laatu oli tärkein mittari sopivaa kuivaruokaa valitessani, mutta viime vuonna mukaan kuvioihin astuivat ekologisuus ja helppous. Kesäkuusta asti koiramme ovat syöneet Alvar Petin nappuloita ja minä olen saanut nauttia maailman helpoimmaista palvelumallista, joka on vähentänyt omalta osaltaan metatyöni määrää.

Alvariin tutustuin pr-näytteen myötä. Ennen pr-näytteen vastaanottamista täytin Alvarin sivuilla suosituskoneen, jonka perusteella algoritmi suositteli jokaiselle koiralleni sopivaa kuivaruokaa: Aktiiviselle Langalle Vauhtia ja kastroiduille Pölylle sekä Villalle senioreille sopivaa Kepeää. Kuivanappuloiden lisäksi olemme testanneet märkäruokia. Erityisesti pidän Järvikalalisukkeesta, joka on 100-prosenttisesti kotimaista järvikalaa (haisee vähän ällölle, mutta maistuu koirille ja ehkäisee järvien rehevöitymistä). Olemme testanneet myös jokaista Alvarin Hukkaherkkua, ja niistä koirien ehdoton suosikki on Nugetit.

Pomeranian poseeraa Alvarin tilauksen vieressä.

10-vuotiaalle Pölylle maistuu Nollapäästönappula Kepeä.

Uutena tuotteena Alvarin valikoimaan kuuluu kotimaiset ravintolisät Alvarin Villikalaöljy ja Alvarin Hamppuöljy. Villikalaöljy on hyvä ravintolisä nivelten hyvinvoinnin tukemiseen, joka ainakin meillä on tärkeää harrastuskoiran ja kahden vanhemman koiran kohdalla. Hamppuöljy taas on turkin superhoitoaine, joka lisää kiiltoa ja kimmoisuutta.

Alvarin tuotteet valmistetaan Suomessa ja Tanskassa pohjoismaisista raaka-aineista. Kuluttajana arvostan sitä, että jokaisen tuotteen valmistusmaa ja valmistaja on kerrottu avoimesti. Vastuullisuus on huomioitu tuotannon jokaisessa vaiheessa: Tuotteet valmistetaan lähellä tuulivoimaa hyödyntäen, tuotteet toimitetaan asiakkaalle mahdollisimman suoraa reittiä ja hiilijalanjälki kompensoidaan. Alvarin sivuilla asia on avattu perusteellisesti, joten suosittelen lukemaan lisää täältä

Vastuullisuuden lisäksi olen Alvarin tyytyväinen asiakas heidän palvelumallinsa johdosta. Alvarin toiminta perustuu kestotilaukseen, jossa saat itse päättää paljonko nollapäästönappulaa ja muita tuotteita haluat toimitettavaksi ja millä aikavälillä. Esimerkiksi meillä Langan tilaukseen kuuluu 10 kiloa nappulaa ja paketti Nugetteja kahdeksan viikon välein toimitettuna – suoraan kotiovelle! Kaiken metatyön keskellä on helpottavaa, kun koirien ruoka vain tuodaan automaattisesti ovelle. Toimituspäivää voi joustavasti vaihtaa tarpeen mukaan, jos nappulaa sattuukin olemaan vielä jäljellä edellisestä tilauksesta tai ruoka uhkaa loppua ajateltua aikaisemmin.

Alvar Pet tarjoaa asiakkailleen myös etupolun, johon kuuluu pieni porkkana tilauksen yhteydessä: maksuton märkäruoka, herkku tai kakkapusseja ensimmäiseen neljään tilaukseen ja sen jälkeen 20 €:n alennus joka 5. tilauksesta. 

Koira tutkii keittiön pöydällä olevia Alvarin nappulapusseja.

Lankan mielestä Vauhti-nappulat ovat kurottelemisen arvoisia.

Kahdella eurolla testiin kaksi kiloa ruokaa

Jos Alvar Petin tuotteet ja palvelumalli voisivat sopia myös teille, suosittelen testaamaan kahden viikon kokeilujaksoa: Saat 2 €:lla 2 kg:n säkin valitsemaasi kuivaruokaa kotiin toimitettuna. Kokeilujakson jälkeen voit perua tilauksesi tai jatkaa tyytyväisenä asiakkaana. Mikäli teet tilauksen tämän linkin kautta, saat 10 €:n alennuksen kokeilujakson jälkeen.

Teksti ja kuvat: Essi Raivio