Liity laumaan – saat 10% alennuksen

helmikuu, 2022

Kansallispuistot

Alvarin tiimi vinkkaa: Suomen parhaat kansallispuistot koiran kanssa 🐕

Suomen parhaat kansallispuistot à la Alvarin tiimi

Ulkoilu kuuluu olennaisena osana koirien arkeen, ja lyhyet tai vähän pidemmätkin retket piristävät parhaimmillaan niin koiraa kuin omistajaakin. Helmikuun ajan jaamme erilaisia ulkoiluun liittyviä sisältöjä meidän somessa, ja osana teemaa keräsimme Alvarin tiimin lempi kansallispuistot yhteen. Vaikka rakastamme lähimetsissä pyörimistä (sen ollessa myös se ympäristöystävällisin vaihtoehto!), on välillä kiva lähteä pidemmälle retkelle.

Katsotaan mitä tiimi kansallispuistoista tuumii. 😎

Sananen koiran kanssa retkeilystä

Lyhyet lenkit ovat tietysti jokaiselle koiranomistajalle arkipäivää, mutta pidemmälle reissulle lähdettäessä on hyvä huomioida muutamia seikkoja.

Reitin valinta tulee tehdä huomioiden koiran kunto ja lenkkeilytottumukset. Jos koirasi väsyy yleensä jo normaaleilla kävelyillä tai sen kunto on muutoin heikko, ei hänestä välttämättä ole pidemmille retkille kaveriksi. Mikäli koirasi on kuitenkin hyväkuntoinen ja perusaktiivinen, voi hieman lyhyttä retkeä hänen kanssa suunnitella usein huoletta. Pidempi reissaaminen koiran kanssa on tietysti vielä asia erikseen – tässä keskitymme lähinnä maksimissaan päivän kestäviin retkiin. ☺️

Suosituimmilla reiteillä törmää usein muihin ihmisiin ja koiriinkin, joten koiran on hyvä olla tottunut muihin ihmisiin, koiriin sekä heidän ohittamiseen. Koira tulee myös pitää aina remmiin kiinnitettynä. Vaikka vaikuttaisi siltä, että alueella ei sinä hetkenä liiku muita tai koira on tottunut liikenteeseen, on kiinnipito tarpeen.

Muiden koirien ja ihmisten ohittamista voi hyvin harjoitella normaaleilla kävelylenkeillä – tähän löytyy apuna monia Youtube-videoita tai myös maksullisia kursseja (esimerkiksi OneMind Dogs  https://www.oneminddogs.com/fi/).

Varmista, että koiralla on tarpeeksi vettä saatavilla retkipäivän aikana. Vaikka koira ei osoittaisi janon merkkejä, on vesitauko hyvä pitää säännöllisin väliajoin. Myöskään satunnaiset herkut eivät ole pahitteeksi – etenkään, jos itsekin otatte evästä mukaan. Herkkuja tulee syöttää kohtuudella, enintään 10% koiran päivittäisestä ravintotarpeesta.

Retkelle sopivia herkkuja ovat esimerkiksi Alvarin Hukkaherkku Nugetti sekä Fisu & Sipsi, joita saa helposti pilkottua pienemmiksikin paloiksi. Pussit ovat uudelleensuljettavia ja 120 gramman pussi helppo napata mukaan vaikka taskuunkin. Voit myös käyttää Nollapäästönappuloita herkkuna, ja nappaista päivän annoksista 10% retkeä varten.

Se, tarvitseeko koira vaatetusta retkelle riippuu koiran rodusta (turkin paksuudesta), mutta myös säästä. Varmista siis, että koiralla on säällä kuin säällä sopiva varustus. Meidän vinkki on etsiä varusteita Tori.fi:stä, Facebook-kirppiksiltä tai lainata koirakaverilta.

Ja tietysti: mitä metsään viet, myös tuot pois! Omat roskat tulee siis kantaa retkeltä takaisin. Pussiksi voit ottaa vaikka meidän kakkapussin, mahtuu kätevästi taskuun tai reppuun.

Lisää vinkkejä koiran kanssa retkeilyyn on hyvä kerrata esimerkiki Luontoon.fi-sivustolta.

Alvar-tiimin lempparit

Alvarin tiimiläiset ovat varsinaisia reippailijoita, ja kansallispuistoja on tullut kierrettyä yksi jos toinenkin. Suosikkien valinta oli tällä kertaa selkeästi kytköksissä tiimiläisten kotikontuihin, joten ei oteta täyttä vastuuta mikäli et koe näitä paikkoja yhtä hurmaavina. 😁  

Alvar & Linnaistensuon luonnonsuojelualue, Lahti

Alvar seikkailemassa Lahden metsässä.

“Alvar tiesi ensimmäisistä pentupäivistä saakka, että Lahti on paras!”

Alvar sekä Alvarin toimitusjohtaja Ilari tykkäävät käydä Linnaistensuon luonnonsuojelualueella. Ilari on itse kotoisin Lahdesta, ja siksi juuri Linnaistensuosta on tullut tärkeä ulkoilukohde. Ilari ja Alvar ovat käyneet kansallispuistossa siitä asti, kun Alvar oli pentu – kuvassa todiste. 🥰 Linnaistensuo sopii ulkoiluun ympäri vuoden, ja lyhyt polku on helppokulkuinen.

Tutustu kansallispuistoon lisää täällä.

Sylvi & Nuuksion kansallispuisto, Espoo

Toimistokoira Sylvi Nuuksion kansallispuistossa.

“Tänne tultiin jo pentuna tutustumaan ihmisiin”

Alvarin operatiivinen johtaja Sini käy koiriensa Sylvin ja Manun kanssa usein Nuuksion kansallispuistossa. Sini ja koirat asuvat Espoossa, eikä kansallispuistoon ole matkaa lähes ollenkaan – Sini kutsuukin sitä heidän “takapihakseen”. Sylvi rakastaa kiipeillä Nuuksion kallioilla ja uida sen järvessä. Kun Sylvi oli pentu, he menivät Nuuksion vilkkaimmille reiteille tutustuttamaan Sylviä ihmisiin.

Nuuksion eri reittejä voi tarkastella täällä.

Onni & Pallas-Yllästunturi, Lappi

Toimistokoira Onni katselee Pallas-Ylläksen maisemia.

“Onni rakastaa katsella maisemia”

Alvarin koodari Hannu viettää nykyään arkeaan Lapissa Onni-koiransa kanssa. Heillä on siis mitä parhaimmat mahdollisuudet lenkkeillä kauniissa maisemissa ympäri vuoden. 😍 Heidän lempparikseen valikoitui Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jonka reiteiltä Onni tykkää katsella hienoja maisemia.

Tietoa Pallas-Ylläksestä löydät esimerkiksi täältä.

Kaapo & Sipoonkorpi, Sipoo 

Kaapo rakastaa vetten äärellä leikkimistä, mutta uimista ei lainkaan.

Kaapo rakastaa vaellella Sipoonkorven metikössä ja tepastella rannalla, kunhan veteen ei tarvitse koskea. (emoji) Sipoonkorvesta löytyy muutama eri luontopolku – 1.0, 2.1 sekä 4.8km variaatioilla. 

Mikäli retki Sipoon metsissä kiinnostaa, kurkkaa lisätietoa täältä

Brina & Koli, Lieksa

Brina pääsi kesällä 2021 ensimmäiselle pitkälle retkelleen.

Brina ja Jenni matkasivat viime kesänä samoihin maisemiin Kolille, jossa Brina sai kerätä itselleen kattavan tikkukokoelman. 😅 Brina ihastui retkeilyyn, ainakin mitä voi päätellä nuuhkuttelusta ja kirmaamisesta Kolin poluilla. 

Pyry ja Peppi & Koli, Lieksa

Mindi koira poseeraa Kolilla veden äärellä.

Hannan perheen edesmennyt koira rakasti Kolin maisemia.

Peppi, Pyry ja markkinointijohtajamme Hanna ovat viettäneet monta kesää Pohjois-Karjalan kansallismaisemissa mökkeillen. Kolin vaellusreitit vetävät puoleensa vuodesta toiseen, eihän niihin maisemiin vaan voi kyllästyä? Kuvassa Hannan lapsuudenkoira Mindi, joka rakasti kahlailla ja köllötellä Pielisen kirkkaissa rantavesissä. Samaa perinnettä ovat jatkaneet perheen nykyinen terrierikaksikko.

Tutustu suosittuun Koliin ja suunnittele retkeä esimerkiksi täällä.

Toivottavasti löysitte inspiraatiota meidän retkivinkeistä. Mikä on teidän lempparikohde? Kerro se meille hello@alvarpet.com 😘