Liity laumaan – saat 10% alennuksen

lokakuu, 2022

Tee oma neule koiralle

Neulepuikot esiin! Koska illat pimenee ja viilenee, kehitimme neulesuunnittelija Sari Nordlundin kanssa tei(dän koiri)lle hitaan ja vastuullisen tyylin statement-asusteen: helppo koiran neule ohje 💚🧶

Saammeko esitellä…

Lyöttäydyimme yhteen neulesuunnittelija Sari Nordlundin kanssa tuodaksemme teille helpon koiran neule -ohjeen Alvar-koiraneuleeseen sekä muhkeaan ja matchaavaan Alvar-pipoon. Eli ei muuta kuin puikot heilumaan, pian pysyy lämpimänä sekä koira että ulkoiluttaja! 😍🧶

Kaapolla (vasen) päällä koko 5 ja Kuuralla (oikea) koko 3.

Koiraneule tulee viidessä eri koossa ja on aloittelijaystävällinen, joten kaiken tasoiset neulojat ovat tervetulleita neulomaan. Pääset neuleohjeeseen tästä:

Miksi neulominen?

Alvarin missio on vähentää hiilitassunjälkeä ja kehittää ympäristöystävällisiä ratkaisuja koiranomistajille. Suunnitellessamme loppuvuoden kampanjoita pohdimme, miten voisimme tuoda kestäviä ratkaisuja koiranomistajille myös ruokakupin ulkopuolella.

Sen sijaan, että ostaisit kaupasta massatuotetun ja huonolaatuisen koiraneuleen koiran lämpimänä syys- ja talvikuukausina, kannustamme sinua kestävämpään (ja meidän mielestä myös kivemman näköiseen!) ratkaisuun vilun poissa pitämiseksi.

Neulesuunnittelija Sari ja hänen Eetu-koira (päällä koko 4).

Kuka on suunnittelija neuleohjeiden takana?

Aloittaessamme tätä projektia meille oli itsestäänselvää, että halusimme tehdä yhteistyötä jonkun kanssa, joka jakaa kanssamme samat vihreät arvot. Ajattelimme heti Saria: neulesuunnittelijaa, joka asuu meren äärellä Suomessa ja käyttää suurimman osan ajastaan neulomiseen (vaikka vannoi, ettei ikinä enää koskisi neulepuikkoihin lapsuudenajan epäonnistuneiden yritysten jälkeen) ja rakastaa palmikkojen neulomista, lämpimiä juomia sekä koiria ja kissoja (ei aina tässä järjestyksessä).

Kääks, ihana idea mutta minulla ei ole harmainta aavistustakaan kuinka neuloa 😱

Ei huolta – kehitellessämme tätä koiran neule -ohjetta halusimme tehdä siitä uniikin mutta tarpeeksi helpon ollakseen aloittelijaystävällinen. Ainoat tekniikat mitä tähän neuleeseen tarvitset, ovat:

  • Oikeiden silmukoiden neulominen
  • Nurjien silmukoiden neulominen
  • Lisäykset
  • Kavennukset

…ja tulemme lataamaan näistä kaikista ohjeista Sarin näyttämät tekniikkavideot, jotka tallennamme Alvar Petin Instagram-tarinoiden kohokohtiin.

Teimme neuleohjeen viiteen eri kokoon. Voit päättää haluatko haastaa itseäsi ja ottaa neuleeseen mukaan pintaneulekuvion, vai neuloa simppeliä ja helppoa sileää neuletta. Tai haluatko kuitenkin kaikista aloittelijayställisimmän vaihtoehdon? Valitse neulottavaksi muhkea Alvar-pipo ja pysy lämpimänä ulkoiluttaessa koiraasi!

Herääkö ohjeista vielä kysyttävää? Laita Sarille viestiä Instagramin puolella ja hän auttaa sinua 💚

Monet koirat eivät välttämättä tarvitse talviaikaan vaatetusta, mutta jos koirasi on ohutturkkinen tai paleluun taipuvainen, voi villapaita olla mukava lisä.

Alvar 💚 Tukuwool

Etsiessämme sopivaa ja kestävää lankaa neuleohjeisiin, päädyimme yhteistyöhön kotimaisen Tukuwoolin kanssa. Tukuwoolin lankojen koti on Jyväskylässä, mutta lanka kehrätään Mikkelissä ja värjätään Hämeenkyrössä – luonnollisesti vain suomalaisen lampaan villasta. Kotimainen villa on Tukuwoolin lankojen sielu, jolle ajatuksella suunnitellut värit antavat syvän luonteen.

“Haluan kehittää Tukuwoolia ja sen tuotantoa jatkuvasti kestävämmäksi; pitämällä tuotantoprosessin lähialueilla ja näin välttymällä pitkiltä rahtimatkoilta, mikä pienentää tuotannon hiilijalanjälkeä” kertoo Tiina, Tukuwoolin omistaja.

Olemme käyttäneet neuleohjeissa Tukuwool DK lankaa. Voit tilata langat kotiin Titityyn verkkosivuilta (tai kurkkaa mikäli lähimmän lankakauppasi hyllyistä löytyy).

Mikäli sinulla löytyy jo saman paksuista lankaa kotoa kuin mitä ohjeissa suositellaan, käytä ihmeessä niitä! Voit myös kurkata lähimmästä kierrätyskeskuksesta – sieltä voi löytää lankakerän jos toisenkin 🧶♻️

Mitä vielä odottelet? Eikun neulomaan!

Neuleohjeet ovat ladattavissa blogistamme marraskuun puoliväliin asti, ja sen jälkeen ne voi napata itselleen Sarin Ravelry-kaupasta. Tule sosiaalisen median puolella mukaan meidän neljän viikon mittaiseen #alvarknitalong :iin ja jaa neuletyöstäsi kuvia matkan varrella (tai aloita neulominen silloin kun sinulle parhaiten sopii).

Haluamme nähdä teidän työn alla olevia neuleita (ja koirakuvat ovat aina tervetulleita…) – jaa siis neulomisestasi kuvia sosiaalisissa medioissa hashtageilla #alvarsweater #alvarbeanie #alvarknitalong

Ihanaa neulomista, emme malta odottaa, että näemme luomuksianne!

🤎 Alvarin tiimi & Sari