Liity laumaan – saat 10% alennuksen

helmikuu, 2021

Koirankakkapussit mukaan tilaukseen

Kaksi asiaa jotka loppuvat koirataloudessa aina yllättäen kesken: kuivaruoka ja kakkapussit. ✔️ Nyt saat molemmat kotiovelle tuotuna.

Miten kätevää: koirankakkapussit mukaan tilaukseen

Kaksi asiaa jotka loppuvat koirataloudessa aina yllättäen kesken: kuivaruoka ja kakkapussit. Ilouutinen – nyt molemmat saa tilattua näppärästi säännöllisin väliajoin kotiovelle. Jos kakkajutut eivät ole mieleesi, tätä ei kannata lukea! 

Lisäsimme valikoimaamme biohajoavat koirankakkapussit. Kakkapussit on valmistanut kumppanimme Walki Plastiroll Suomen Ylöjärvellä, ja niitä on saatavilla kahdessa koossa: pieni ja suuri. Kakkapusseja on 30 kpl per rulla, ja ne voi kätevästi lisätä mukaan Alvar-tilaukseen. 

Keräämätön kakka on moninkertainen haitta

Keräämättömät koirankakat pilaavat maisemaa, aiheuttavat hajuhaittoja ja HS:n mukaan myös muuttavat ravinteillaan kasvillisuutta ja levittävät bakteereja ilmaan. Vaikka koirankakka maatuu, se voi aiheuttaa “kovassa kulutuksessa” olevilla alueilla maaperän ravinteisuuteen muutoksia. 

Ja kuten Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Mirja Kaimio kertoi MTV Uutisille: “Luontoon jätetyt läjät voivat edesauttaa tarttuvien tautien ja loisten leviämistä sekä lemmikistä toiseen että ihmisiin.”

Ojanpohjalta löytyvästä kikkareesta voi huonolla tuurilla saada vaikkapa suolinkaisia. Myös moniresistentit bakteerit ja virukset kuten parvo leviävät ulosteen välityksellä. Lisäksi esimerkiksi loisten munat ovat hyvin kestäviä, ja tartunnat voivat olla erityisen vakavia pennuille. 

Tartuntojen leviämistä voi ja tuleekin ehkäistä keräämällä koirankakat pois pientareilta. 

Älä heitä pussia metsään

Ohjeistus siitä, voiko biohajoavaan pussiin kerätyn koirankakan heittää biojäteroskikseen vai ei, vaihtelee kunnittain. Yhdestä asiasta ohjeet ovat kuitenkin yksimielisiä: koirankakka tulee poimia maasta. Biohajoavan koirankakkapussin sisältöineen voi heittää sekajätteeseen. 

“Biohajoavat pussit häviävät luontoon, mutta jätösten heittäminen minkäänlaisessa pussissa ympäristöön ei ole suotavaa”, kertoo VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin Ylen haastattelussa

Alvar biohajoava koirankakkapussi

Voit lisätä kakkapussit mukaan Alvar-tilaukseesi asiakassivulla.

Kolme faktaa koirankakasta

  1. Suomalaiset koirat tuottavat arviolta lähes 44 miljoonaa kiloa kakkaa vuodessa. 
  2. Vuodessa suomalaiskoirien kakat yltäisivät 2,2 kertaa maapallon ympäri (no juu, me laskimme!) 
  3. Järjestyslain mukaan koiran omistajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. 
Alvar kakalla promoamassa kakkapusseja.

“Onko ihan pakko kuvata?”, tuumii Alvar.

Koiranomistajat 🖤 kakkajutut

Koiranomistajalta kakan laadusta puhuminen onnistuu yhtä sujuvasti kuin pienen vauvan vanhemmalta. Koska koirat harvoin kertovat kuulumisiaan, on kakan laadun seuraaminen vallan hyvä mittari varsinkin koiran vatsan ja suoliston hyvinvoinnille. Sitä siis kannattaakin pitää silmällä. 

  • Kiinteä ja kuohkea kakka on merkki hyvästä voinnista, laadukkaasta ruokavaliosta ja sopivasta kuitumäärästä. 
  • Huonolaatuinen (löysä ja haiseva) jätös voi olla merkki esimerkiksi sopimattomasta tai huonosti sulavasta ruokavaliosta. 
  • Liian kuiva, kikkaremainen kakka puolestaan viittaa liian vähäiseen nesteytykseen. 
  • Jotkut koirat myös reagoivat ulkoisiin muutoksiin “stressivatsalla”. 
  • Jatkuessaan vetinen uloste tai ripuli kannattaa usein tarkistuttaa eläinlääkärillä.