Liity laumaan – saat 10% alennuksen

huhtikuu, 2024

Maailman eläinlääkäripäivä

Tiesitkö, että Alvarin ja Kivuttoman taustalta löytyy lemmikinruokinnan ja -terveyden huippuosaamista? Tutustutaan tiimin eläinlääkäreihin!

Maailman eläinlääkäripäivänä juhlimme tietenkin Alvarin & Kivuttoman omaa eläinlääkäri-voimakaksikkoa! Kirsi johtaa Kivuton-eläinlääkäriasemaa Joensuussa, kun taas Henna on yksi Alvar Petin perustajista – ja vastaa Alvarin ravitsemusasiantuntemuksesta ja tuotevalikoimasta.

Istuimme Hennan kanssa kahvikupin äärelle selvittääksemme, mikä inspiroi häntä eläinlääkäriksi ja mistä hän nauttii eniten työssään.

Alvar Pets veterinär Henna med två hundar i famnen.

1. Mikä sai sinut lähtemään eläinlääkäriksi?

Kouluaikoina kiinnostavimpia aineita olivat luonnontieteet ja halusin lähteä opiskelemaan jotain niihin liittyen. Tämä yhdistettynä eläinrakkauteen ja hevosharrastukseen ohjasivat hakemaan eläinlääkikseen. Toinen vaihtoehtoni oli (ihmisten) ravitsemustieteet.

Nyt olen yli 13 vuotta työskennellyt kissojen ja koirien ravitsemuksen parissa sekä väitellyt eläinlääketieteen tohtoriksi elintarvikehygienian aihepiiristä.

2. Mitä teet työksesi – millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Vastaan Alvarin tuotevalikoimasta ja sen kehitystyöstä. Ideoin ja suunnittelen tuotevalikoiman kehitystä yhdessä Alvar-tiimin kanssa (usein asiakastoiveet huomioiden!), laadin reseptiikkaa yhteistyössä tuotantokumppanien ravitsemusasiantuntijoiden kanssa, ml. raaka-ainevalinnat. Tuotekehitysprosessiin kuuluu myös tuotetestaus, labra-analyysit, tuoteviestintä sekä pakkaussuunnittelu – näin muutamia mainitakseni.

Lisäksi autan asiakaspalvelutiimiämme vastaamaan tuotteisiimme ja koirien ravitsemukseen liittyviin kysymyksiin, annan ruokintaneuvontaa suoraan asiakkaillemme ja tuen markkinointia ravitsemusasiantuntijuuden saralla.

Työni voisikin sanoa olevan ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, jossa pyrin tukemaan koirien hyvinvointia oikeanlaisten ravitsemusvalintojen avulla.

3. Mikä on parasta eläinlääkäriydessä?

Olen tehnyt kliinistä työtä verrattain vähän, lähinnä päivystysluontoisesti eikä päivittäinen työni vastaa ihan perinteistä käsitystä eläinlääkärin ammatista.

Parasta eläinlääkäriydessä onkin mielestäni sen monipuolisuus, eläinlääkärinä voi työskennellä monenlaisissa mielenkiintoisissa hommissa ja eläinlääkärin koulutus antaa valmiuksia hyvin erilaisiin tehtäviin.

Haluaisitko Hennalta oman koirasi tarpeisiin räätälöidyn ruokintasuosituksen?

Täytä suosituskone ja tilaa kokeilupaketti!