Liity laumaan – saat 10% alennuksen

maaliskuu, 2022

Maalaiskana voitti palkinnon!

Ahkera työ tuotekehityksen puolella tuotti tulosta: Maalaiskanalisuke voitti FutterTestin “Paras koiranruokalisuke 2021” palkinnon!

Näin syntyi FutterTester-palkinnon voittanut Maalaiskanalisuke!

Ollaan hyvin innoissamme, sillä meidän kotimainen märkäruoka Maalaiskanalisuke voitti FutterTester.de palkinnon: Paras koiranruokalisuke 2021! Maalaiskanalisuke oli ensimmäinen suomalainen kanasta valmistettu märkäruoka, ja se on saanut asiakkailtammekin erinomaiset arvostelut. Palkinnon innoittamana halusimme avata vielä tarkemmin Maalaiskanalisukkeen tuotekehitystä ja sitä, kuinka se syntyi. Äänessä Henna, eli Tohtori Alvar! 🥳

Etsimässä pohjoismaista raaka-ainetta

Maalaiskanalisukkeen kehitys alkoi mahdollisten pohjoismaisten valmistuskumppanien kartoituksella. Lemmikkien säilykeruokia valmistaa pohjoismaissa vain muutama toimija eikä sopivaa kumppania tuntunut heti löytyvän. Etenkin vaatimus käytettävien raaka-aineiden pohjoismaisuudesta ja hyvästä jäljitettävyydestä tuntuivat hankaloittavan etsintöjä.

Niinpä päätimme lähestyä asiaa hieman eri suunnasta. Lähdimmekin hakemaan toimijaa, joka voisi purkittaa tuotteen, jonka reseptiikan suunnittelisimme pääosin itse. Tähän hommaan löysimmekin erinomaisen suomalaisen kumppanin, jonka kanssa lähdimme kehittämään tuotetta. 

Alvarin maalaiskanalisuke tuotekuva.

Kotimainen kumppani löytyi Liedosta. Kuva: Fanny Tuominen.

Maittava sisältä ja miellyttävä ulkoa

Alusta asti oli selvää, että kanasäilyke olisi koostumukseltaan mahdollisimman yksinkertainen. Raaka-aineet hankittaisiin mahdollisimman läheltä ja tuotteessa käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan elintarviketuotannon sivuvirtoja.

Pääraaka-aineen, hävikkikanan, toimittajaksi löytyikin lietolainen Naapurin Maalaiskana. Kanan kaveriksi purkkiin piti keksiä jotain, mikä pitäisi koostumuksen kasassa ja estäisi ylenmääräistä vapaan nesteen kertymistä tölkkiin tuotantoprosessin aikana. Kun purkkiin ei pakata fileetä, ei tuotteen ulkonäkö myöskään ole sellaisenaan kaikkein houkuttelevin.

Tuotteen varsinaista käyttäjää, eli koiraa ylimääräinen neste ja hieman luotaantyöntävän näköinen ulkonäkö ei varmasti häiritsisi, mutta omistajalle pelkkä nesteessä kelluva kanan sivutuote olisi selvästi hankalammin käsiteltävä ja varmasti vähemmän houkutteleva.

Alvarin maalaiskanalisuke purkki avattuna.

Halusimme lisukkeeseen simppelin koostumuksen. Kuva: Fanny Tuominen.

Sidosaineena kananmunanvalkuaisjauhetta ja perunakuitua

Valmistajan, Lemmikin Herkun Mikon kanssa keksimme kokeiluun erilaisia yhdistelmiä nestettä sitovia kuituja ja stabilointiaineita. Kaikkien käytettävien raaka-aineiden piti luonnollisesti olla myös koiralle ravitsemuksellisesti sopivia.

Lukuisten testierien jälkeen parhaaksi yhdistelmäksi osoittautui kanan sekaan lisätty pieni määrä kananmunanvalkuaisjauhetta ja perunakuitua. Näillä nesteensitojilla koostumuksesta tuli mielestämme erittäinkin onnistunut ja tuotteesta suorastaan ruokahalua herättävän näköinen ja tuoksuinen.

Kananmuna ja peruna ovat myös tavoitteen mukaisesti yksinkertaisia lähiraaka-aineita. Valkuaisjauhe on peräisin laitilalaiselta Munax-kananmunatalolta ja perunakuidun hankimme Pohjolan Perunalta. Tässä vaiheessa tuotteeseen päätettiin olla lisäämättä kivennäisiä tai vitamiineja, koska niiden tasapainottaminen koiran tarpeisiin vastaavaksi koostumukseksi on oma lukunsa, ja siksipä maalaiskanalisuketta onkin tarkoitus nimensä mukaisesti käyttää maittavana lisukkeena muun ruoan rinnalla.

Testattu toimistokoirilla

Vapaaehtoiset makutuomarit, joukko Alvar Petin toimistokoiria olivat kanssamme yhtä mieltä tuotteen ruokahalua herättävästä koostumuksesta ja ennen kaikkea maittavuudesta. Vielä laboratorioanalyysit laadunvarmistukseksi ja tuotteen ravintoainepitoisuuksien määrittämiseksi ja saatoimme todeta Maalaiskanalisukkeen olevan valmis esiteltäväksi!

Kultainennoutaja Brina odottamassa maalaiskana maistiaista.

Brina pääsi ensimmäisten joukossa maistelemaan lisuketta.

100% maittavampi!

Teetimme elokuussa 2021 kyselyn Maalaiskanalisuketta maistaneille asiakkaille, ja he KAIKKI sanoivat säilykkeen maistuneen koiralleen paremmin kuin aiemmin kokeillut märkäruoat (30% huomattavasti paremmin, 70% hieman paremmin). Vastaajamäärä oli tosin tuolloin vielä pienehkö (37) eli lisäarviot ovat aina tervetulleita!

Näitä tuotteita suosittelemme valikoivalle koiralle!

FutterTester- palkinto 2021

Alkuvuodesta 2022 saimme tiedon, että Alvarin Maalaiskanalisuke oli valikoitunut FutterTester.de-palvelun mukaan vuoden 2021 parhaimmaksi koiranruokalisukkeeksi! FutterTester on saksalainen sivusto, jolla käyttäjät saavat arvostella ruokia – Maalaiskanalisuke on saanut sivustolla 8.8/10 arvion käyttäjiltä. 🤩

Tämä oli Alvarin tuotteiden ensimmäinen “virallinen” palkinto. Toivottavasti niitä on tulossa vielä monta lisää!

Kuulemme aina mielellämme palautetta tuotteistamme ja toiveita tulevien varalle. Maalaiskanalisukekin sai alkusysäyksen alvaristien toiveesta!

Alvarin maalaiskanalisuke ja FutterTester palkinto.

FutterTester on saksalainen tuotteiden arviointisivusto.