Liity laumaan – saat 10% alennuksen

lokakuu, 2023

Lähde mukaan neulomaan

Neulepuikot esiin, Alvarin slow fashion -neulemallisto on täällä taas! Lataa helppo ohje ja neulo koirallesi villapaita.

Tänäkin vuonna meillä on ilo työskennellä neulesuunnittelija Sari Nordlundin kanssa. Sari suunnitteli Alvar-malliston jatkeeksi Alvar Raita -koiraneuleen ja Alvar Balaclava -hupun. 💚🧶 

Esittelyssä Alvar Raita -koiraneule ja Alvar Balaclava -huppu

Koiraneule ja balaclava on suunniteltu suojaamaan koira ja omistaja syksyn ja talven viimalta. Neuleen ja balaclavan voi valmistaa samassa sävyssä, jolloin koiran kanssa voi tyylikkäänä kaksikkona matchata metsälenkeillä ja kaupunkikävelyillä. Ja hei vinkki! Neuleet ovat myös loistava ekologinen joululahja, jos lähipiiristä löytyy sopiva kaksikko (🎄🎅🏽).

Koiraneule tulee viidessä eri koossa ja on aloittelijaystävällinen, joten kaiken tasoiset neulojat ovat tervetulleita neulomaan. Pääset neuleohjeeseen tästä:

Miksi neulominen?

Alvarin missio on vähentää hiilitassunjälkeä ja kehittää ympäristöystävällisiä ratkaisuja koiranomistajille. Haluamme tuoda kestäviä ratkaisuja koiranomistajille myös ruokakupin ulkopuolella.

Yhteiset lenkit ovat päivittäistä yhteistä tekemistä koiralle ja omistajalle, ja vuoden viileämpinä aikoina ekstravaatetus on paikallaan. 💨🍃 Sen sijaan, että ostaisit kaupasta massatuotetun ja huonolaatuisen koiraneuleen pitämään koiran lämpimänä syys- ja talvikuukausina, kannustamme sinua kestävämpään (ja meidän mielestä myös kivemman näköiseen!) ratkaisuun vilun poissa pitämiseksi.

Monet koirat eivät välttämättä tarvitse talviaikaan vaatetusta, mutta jos koirasi on ohutturkkinen tai paleluun taipuvainen, voi villapaita olla mukava lisä.

Kuka on suunnittelija neuleohjeiden takana?

Työskentelimme Sarin kanssa, jo viimevuonna ensimmäisten Alvar neuleiden parissa, koska halusimme tehdä yhteistyötä jonkun kanssa, joka jakaa kanssamme samat vihreät arvot. Tämä yhdistää meitä vieläkin ja meistä onkin ihanaa jatkaa yhteistyötä Sarin kanssa myös tänä vuonna.

Hieman Sarista: hän on neulesuunnittelija, joka asuu meren äärellä Suomessa ja käyttää suurimman osan ajastaan neulomiseen (vaikka vannoi, ettei ikinä enää koskisi neulepuikkoihin lapsuudenajan epäonnistuneiden yritysten jälkeen) ja rakastaa palmikkojen neulomista, lämpimiä juomia sekä koiria ja kissoja. Kuvista voit bongata Sarin suloisen Eetu-koiran!

Kääks, ihana idea mutta en tiedä mitään neulonnasta 😅

Ei huolta – kehitellessämme tätä koiraneuleohjetta halusimme tehdä siitä uniikin mutta tarpeeksi helpon ollakseen aloittelijaystävällinen. Ainoat tekniikat mitä tähän neuleeseen tarvitset, ovat:

  • Oikeiden silmukoiden neulominen
  • Nurjien silmukoiden neulominen
  • Lyhennykset
  • Kavennukset

P.S. Instagram-tililtämme löydät tekniikkatutoriaaleja!

Teimme neuleohjeen viiteen eri kokoon. Voit päättää haluatko haastaa itseäsi ja ottaa neuleeseen mukaan raitakuvion, vai neuloa simppeliä ja helppoa sileää neuletta. Haluatko mätsätä koirasi kanssa ja pysyä lämpimänä lenkillä? Tähän tarkoitukseen voit neuloa itsellesi Alvar Balaclava -hupun. Tekniikka tasoltaan noin keskitasoa eli ei liian haastava aloittelijalle, mutta vaatii hieman kärsivällisyyttä.

Herääkö ohjeista vielä kysyttävää? Laita Sarille viestiä Instagramin puolella ja hän auttaa sinua 💚

Alvarin ekovinkit neulontaan

Langan valinnalla voi vaikuttaa tuotteen ekologisuuteen. Tänä vuonna päädyimme lankojen osalta norjalaiseen Sandnes Garnin lankoihin, jotka valmistetaan Norjassa Sadnes Garnin omalla tehtaalla. Voit tietenkin käyttää mitä vaan kotoa löytyvää saman paksuista lankaa.

Alvar Raita -koiraneule on suunniteltu niin, että raitoihin on helppo hyödyntää jämälankoja. Jos nurkista löytyy aiempien neuleprojektien sopivan paksuisia ylijäämälankoja, hyötykäytä ne ja lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Voit myös kurkata lähimmästä kierrätyskeskuksesta – sieltä voi löytyä kerä jos toinenkin. 🧶♻️

Älä unohda neulontaherkkuja!

Startupimme Alvar Pet tekee kivojen neulontayhteistöiden lisäksi kunkin koiran yksilöllisiin tarpeisiin räätälöityjä ruokavalioita, jotka ovat terveellisiä sekä syöjälleen että planeetallemme.

Maistuisiko #alvarknitalong -neulomisprojektin oheen valikoima makupaloja?

Langat ja puikot valmiiksi ja eikun neulomaan!

Neuleohjeet ovat ladattavissa blogistamme marraskuun loppuun asti, ja sen jälkeen ne voi napata itselleen Sarin Ravelry-kaupasta.

Haluamme nähdä teidän työn alla olevia ja valmiita neuleita (koiramalleja unohtamatta..!) – jaa siis neulomisestasi kuvia somessa hashtageilla #alvarsweater #alvarbalaclava #alvarknitalong

Ihanaa neulomista – emme malta odottaa, että näemme luomuksianne!

🤎 Alvarin tiimi & Sari