Liity laumaan – saat 10% alennuksen

lokakuu, 2021

Ruoan vaihto nappulasta Nollapäästönappulaan

Keräsimme yhteen eläinlääkärimme Hennan vinkit, joilla vaihto ruoasta toiseen sujuu mahdollisimman helposti.

Ruoan vaihto nappulasta Nollapäästönappulaan

Ruoan vaihto toiseen saattaa mietityttää, ja siksi kokosimme tähän postaukseen meidän eläinlääkärin Hennan vinkit sujuvaan ruoan vaihtoon Näillä konsteilla (jotka ovat lopulta aika simppelit!) voit huoletta siirtyä toisesta nappulasta Nollapäästöön.

Maltti on valttia

Äkillinen ruokavalion muutos saattaa sekoittaa koiran vatsan. Maistelu kannattaa suorittaa siis maltilla ja vaihtaa Alvarin nappuloihin asteittain noin viikon aikana. Herkkävatsaisilla koirilla siirtymäaikana voi käyttää jopa 14 päivää.

Nappula kannattaa vaihtaa asteittain.

Eläinlääkärin vinkit ongelmatilanteisiin

Aina vaihto nappulasta toiseen ei kuitenkaan suju ihan yhtä mutkattomasti. Alvarin eläinlääkäri Henna listasi vinkkejä yleisimpiin tilanteisiin, joissa ruoka ei ole tuntunut sopivan koiralle.

Ruoka ei maita?

Ruoan maittavuuteen vaikuttavat ruoka-ainekoostumuksen lisäksi mm. aiemmat ruokailutottumukset. Jos koira on syönyt aiemmin hyvin erityyppistä ruokaa, voi nappula aluksi oudoksuttaa. Varsinkin alussa kannattaa sekoittaa mukaan koiran aiemmin syömää ruokaa totuttelun helpottamiseksi.

Kakan määrä lisääntyi.

Ulosteen määrään vaikuttaa ruoan kuitukoostumus. Mikäli koira on aiemmin syönyt vähäkuituisempaa ruokaa (esim. säilyke- ja raakaruoat) on täysin normaalia, että kuivaruokaan siirryttäessä ulosteen määrä lisääntyy. Alvarin tuotteiden kuitupitoisuus vaihtelee reseptistä riippuen, koiran tarpeiden mukaisesti.

Kakasta tuli löysää. 

Niin sanotut käymiskelpoiset kuidut ja prebiootit ovat erityisen hyödyllisiä suoliston hyvinvoinnille, mutta voivat alkuun tehdä ulosteesta hieman pehmeämpää. Tilanne usein tasaantuu ruoansulatuskanavan totuttua uuden ruoan koostumukseen.

Allerginen reaktio.

Mikäli koira reagoi voimakkaasti uuteen ruokaan, ei kyseisen ruoan syöttämistä kannata jatkaa, ja muidenkin uusien ruokien kokeilun kanssa kannattaa olla varovainen. Joissakin tapauksissa taustalla voi mahdollisesti olla esimerkiksi yliherkkyys tietylle raaka-aineelle.

Alvarin eläinlääkäri Henna Söderholm koiriensa kanssa.

Muista, ettet ole yksin ongelmatilanteidesi kanssa!

Olethanhan siis meihin yhteydessä, mikäli jonkin asia jäi vielä askarruttamaan. Tarjoamme myös mahdollisuuden keskustella Hennan kanssa Alvarin resepteistä, ruoan vaihdosta tai niiden sopivuudesta koirallesi. Voit varata ajan 15 minuutin ruokintaneuvontaan täällä!

Antoisia maisteluhetkiä – kiitos kun kokeilette Alvaria 🐾