Liity laumaan – saat 10% alennuksen

toukokuu, 2022

Torille! Kotimaiset Nollapäästönappulat ovat täällä.

Jännittäviä uutisia: pilotoimme kotimaista tuotantoa kolmen nappulareseptin voimin. Kesäkuusta lähtien saatavilla on Itämerta, Vauhtia ja Vakaata Suomessa ja kotimaisista raaka-aineista tehtynä.

Te toivoitte, Alvar vastaa. 💚

Kesäkuusta lähtien vaihdamme Alvarin Nollapäästönappula Itämeren, Vauhdin ja Vakaan valmistuskumppanin suomalaiseen toimijaan. Samalla myös raaka-aineiden lähteet vaihtuvat kotimaisiin.

Kotimaisuus vastaa paitsi monen asiakkaamme toiveisiin, myös omiin tavoitteisiimme mahdollisimman hyvästä ns. “maatilalta koirankippoon” -tason läpinäkyvyydestä. Tiedämme nyt aiempaa tarkemmin, mistä kukin raaka-aine on peräisin, ja nämä tilat ovat vain lyhyen matkan päässä. Ja näistä, raaka-aineiden alkuperistä, pääsemme kertomaan lisää pian.

Mikä muuttuu? Milloin muuttuu?

Kesäkuusta lähtien vaihdamme Alvarin Nollapäästönappula Itämeren, Vauhdin ja Vakaan valmistuskumppanin suomalaiseen toimijaan. Samalla myös raaka-aineiden lähteet vaihtuvat kotimaisiin. Ensimmäinen tuotantoerä on pilotti, jonka aikana haluamme varmistua siitä, että tuote vastaa alkuperäistä niin laadun kuin maittavuuden osalta. 😊

Muutos voi aiheuttaa pieniä eroavaisuuksia tuotteessa: vaikka ainesosaluettelo ja ravintosisältö pysyvät pääpiirtein samana, raaka-aineiden eri alkuperä sekä uusi valmistusfasiliteetti vaikuttavat lopputulokseen.

Mikäli kaikki sujuu hyvin, vaihdamme resepteihin pysyvästi loppukesästä, ja jatkamme selvittämään mahdollisuuksia laajentaa kotimaista tuotantoa muuhunkin kuivaruokavalikoimaan. Voit vertailla uusien reseptien tuotesisältöjä alkuperäisiin täältä: Itämeri, Vauhti, Vakaa.

Kertokaa lisää uudesta kumppanista!

Valitsimme vuonna 2020 nappulatuottajaksi tanskalaisen Nordic Petcare Groupin, sillä vakuutuimme heidän kokemuksestaan, asiantuntijuudestaan ja raaka-aineiden tuottajaverkostostaan. Sijainti Tanskassa oli myös linjassa lähivuosien kansainvälistymissuunnitelmamme kanssa.

Kotimaasta ei tuolloin vielä löytynyt kriteeristöömme sopivaa vaihtoehtoa, mutta onneksemme toimiala on kehittynyt Suomessa kovaa vauhtia, ja nyt voimme tuoda nappulavalikoimaamme myös kotimaisen vaihtoehdon. Uusien nappuloiden tuotantokumppani on Premium Pet Food, ja heidän tuotantolaitoksensa sijaitsee Varsinais-Suomen Liedossa. (Kuvassa Alvarin eläinlääkäri ja tuotekehittäjä Henna Liedon tehtaalla ensimmäistä nappulatuotantoa valvomassa. 🤩)

Onko kotimainen kuivaruoka ympäristöystävällisempi?

Sillä, mistä ruoka on peräisin on merkitystä sen ilmastovaikutukseen. Tuottamalla ruoan kotimaassa kotimaisista raaka-aineista, pystymme minimoimaan kuljetusmatkat.

Ympäristöystävällisyyttä ei kuitenkaan voi yliyksinkertaistaa pelkän välimatkan tasolle. Etäisyyksiä enemmän väliä on raaka-ainevalinnalla itsessään: proteiininlähteistä esimerkiksi kotimainen naudanliha aiheuttaa enemmän kasvihuonepäästöjä, kuin eteläamerikkalainen soija.

Vertailukohtana Alvarin nappuloissa raaka-aineiden tuotanto aiheuttaa 76,5% tuotteen päästöistä, ja kuljetukset 14,4% (raaka-aineiden jälkeen toiseksi suurin päästöerä). Jos siirrymme kotimaisiin resepteihin pysyvästi, laskemme myös niiden hiilitassunjäljet.

Mistä näitä voi ostaa?

Jo Alvarin tilaaja? Voit vaihtaa kotimaiseen reseptiin asiakassivulla “Torille”-kampanjasivulla. Koska pilotoimme vasta uusia reseptejä, valitsethan toimituspäiväksi viimeistään 30.6.! Teemme kesäkuun aikana päätöksen pysyvästä siirtymästä, ja myös alkuperäiset reseptit ovat saatavilla vähintään kesän yli.

Uusi asiakas? Voit tilata edullisen kokeilupaketin suosituskoneestamme koirasi tarpeiden mukaan yksilöidyn ruokintasuunnitelman kera. Kokeilupakettiin kuuluu 2 kg nappuloita à 4,90€ sekä haluamasi ekstratuotteet. Jos kotimainen resepti ei ole koirasi ensisijainen suositus, voit vaihtaa siihen. 😊 Kotimaiset reseptit tunnistaa Suomen lipusta ja (FI)-tunnisteesta. Kokeilupaketti aloittaa jatkuvan tilauksen, jota voit joustavasti muokata.

Etkö halua jatkuvaa tilausta? Kotimaiset nappulat ovat saatavilla myös Alvarin Kesäkaupassa! Voit tilata nappuloita kertaostoksena kotiin kuljetettuna.

Toivottavasti intoudutte kokeilemaan, odotamme palautettanne malttamattoman uteliaina! ✅💚