Liity laumaan – saat 10% alennuksen

marraskuu, 2023

Uutuus: Alvarin Hukkapala Peura

Esittelyssä uutuusherkkumme Alvarin Hukkapala Peura! Riistaa raaka-aineena toivotaan valtavan paljon, ja ihmekös tuo: peuranamit hurmasivat toimistokoiramme täysin.

Tutustukaamme herkkuvalikoimamme uutuuteen! Tässä on Alvarin Hukkapala Peura – yhden raaka-aineen makupala, josta makua ei puutu. Riistasta tehtyjä koiranherkkuja toivotaan meiltä paljon, ja miksipä ei: peura on raaka-aineena paitsi hurjan herkullinen ja sopii usein herkillekin koirille, myös erityisen ympäristöystävällinen! 

Tässä luonnollisessa koiranherkussa ei muuta sitten olekaan. Pelkkää peuraa, suoraan Ruotsin metsistä. Nämä terveelliset ja rapsakat herkut sopivat kaikenlaisille koirille, mukaan lukien pennuille, palkkio- ja hemmotteluhetkiin.

Istahdimme hetkeksi alas tuotekehityksen tausta-aivojen kanssa kuullaksemme lisää Hukkapala Peurasta. 😍✨

Alvars snack Wild Deer

Terveisiä tuotekehityksestä

Alvar Petin tuotekehitysjohtaja, eläinlääkäri & co-founder Henna Söderholm

Riistaa raaka-aineena toivotaan valtavan paljon asiakaspalautteissa. Kertoisitko Henna meille tuotekehitysprosessista tämän uutuuden taustalla?

Uusia riistaraaka-aineista valmistettuja tuotteita toivotaan meiltä säännöllisesti. Metsästyksen sivuvirtojen käyttö koiranruokinnassa on erittäin kannatettava ajatus, mutta usein haasteeksi nousee raaka-aineen keräilyn järjestäminen ja ympärivuotisen saannin varmistaminen kaupallisen tuotannon tarpeisiin.

Onneksemme löysimme kevään aikana uuden ruotsalaisen yhteistyökumppanin, jonka kanssa nyt pääsemme toteuttamaan Alvarin Hukkapala Peura -tuotteen lanseerauksen.

Miten huomioitte tuotekehityksessä tuotteen soveltuvuuden erilaisten koirien – eri kokoisten, ikäisten, jne. – tarpeisiin?

Alvarin Hukkapala Peura on nimensä mukaisesti simppeli yhden raaka-aineen herkku. Yksinkertaisuudessaan se sopii useimmille koirille, myös pennuille. Lisäksi riista on harvinaisempana raaka-aineena hyvin siedetty, eli se voi sopia myös useimmille herkille ja allergioista kärsiville koirille.

Tuotteessa kuivattu ja rouhittu raaka-aine on muotoiltu kiekkomaiseen muotoon, josta on helppo murtaa pienempiä palasia eri kokoisten koirien tarpeisiin. Pakkauksessa annamme annosteluohjeet koiran painon perusteella. Terveellisessä herkussa on luontaisesti korkea proteiinipitoisuus ja se on erittäin maittavaa ja hyvin sulavaa.

Onko mitään erityistä, mitä koiranomistajien pitäisi ottaa huomioon hemmotellessaan koiraansa näillä nameilla?

Hukkapala Peuran rasvapitoisuus on melko korkea, joten herkun annostelussa on syytä olla maltillinen, ettei herkuttelu johda turhan suureen energiansaantiin. Korkeahko rasvapitoisuus on hyvä huomioida myös, jos koirallasi on rajoituksia rasvan suhteen. Esimerkiksi närästystyyppisistä oireista kärsiville koirille runsasrasvaiset tuotteet eivät välttämättä sovi. Tällöin herkkua kannattaa aluksi kokeilla varovaisesti pieninä määrinä.

Herkun raaka-aine, peuranliha, on peräisin metsästyksen sivuvirroista. Kuten mihin tahansa metsästettyyn riistaan, peuranlihaankin voi toisinaan huolellisesta puhdistuksesta ja metallinpaljastimen käytöstä huolimatta jäädä metallinkappaleita metsästykseen käytetyistä ammuksista. Tämä on erittäin harvinaista, mutta haluamme kuitenkin muistuttaa asiakkaitamme tästä riistan käyttöön aina liittyvästä mahdollisesta riskistä.

Kiitos Henna! Seuraavaksi haastattelimme tuotantokumppani Pet Unionin Eliasta.

Haastattelussa tuottaja

Pet Union Swedenin toimitusjohtaja Elias Liewen

Hei Elias, kiitos kivasta kumppanuudesta tähän asti – ja tästä juttutuokiosta! 👋🏼 Voitko kertoa meille yrityksestänne ja sen missiosta, erityisesti liittyen raaka-aineiden hankintaan ja uusien peuraherkkujemme valmistukseen?

Hei Alvar-tiimi, ilo on molemminpuolinen! Yrityksemme Pet Union sijaitsee Tukholmassa, ja meillä on tehtaat Karlshamnissa ja Landskronassa. Tuotantomme keskittyy herkkuihin ja purutuotteisiin. Missiomme on auttaa ihmisiä viettämään enemmän laatuaikaa lemmikkiensä kanssa. Raaka-aineiden hankinnassa meillä on pitkäaikaiset kumppanuudet kaikkien toimittajiemme kanssa, joista käytämme peuratuotteiden osalta Svenskt Gårdsvilt -nimistä toimijaa.

Riistan saatavuus on kausiluonteista, ja sitä pidetään raaka-aineena kestävyysmestarina – voitko kertoa meille enemmän peurasta ja sen hankintaprosessista?

Tähän tuotteeseen käytetty peura on peräisin Ruotsin eteläosasta, suurin osa siitä tulee kolmelta eri alueelta Skånessa, Västergötlandissa ja Sörmlandissa. Kuten muiden riistaraaka-aineiden kohdalla, peura on vähäriskinen allergisille reaktioille, sillä on korkea maittavuus ja se on kestävä valinta.

Riistan kausi on lyhyt, joten meidän on sovittava koko vuoden tarpeet hyvissä ajoin. Määrien ennustaminen ja varmistaminen on usein haastavaa. Keskustelut toimittajien kanssa seuraavaa metsästyskautta varten alkavat jo keväällä, ja raaka-aine saadaan lokakuussa.

Voisitko kertoa meille tuotteen valmistusprosessista?

Prosessin ensimmäinen vaihe on jauhaminen, yleensä jauhamme raaka-aineen kahdesti saadaksemme haluamamme hienon jauhelihamaisen rakenteen. Lisäämme mukaan sisäelimiä, jotka antavat tuotteelle lisämakua ja tekstuuria.

Seuraavana on sekoitusvaihe, jossa voidaan lisätä lisäaineita, kuten vitamiineja – tuotteenne tapauksessa mitään ei lisätä.

Sen jälkeen muotoilemme massasta pienen pihvin, joka painaa raakana noin 30 grammaa. Käytämme sitten pihvit pakastetunnelin läpi, jossa ne jäätyvät heti. Tässä vaiheessa käytämme kaikki tuotteet metallinpaljastimen läpi, jotta varmistetaan, ettei lihaan ole jäänyt pieniä osia ammuksista. Ensimmäinen vaihe prosessissa on nyt valmis.

Toinen vaihe on kuivausprosessi: kuivaamme tuotteemme huolellisesti ilmakuivauksella. Tämä kestää yleensä 2-4 päivää tuotteesta riippuen. Kuivauksen jälkeen tuote on menettänyt noin 2/3 painostaan. Joten jokainen pihvi painaa noin 10 grammaa.

Kolmas ja viimeinen vaihe on pakkaaminen, ja se tehdään käsin.

Makupaneelin arviot

Kun saimme näytteitä toimistollemme, jopa valikoivimmat toimistokoiramme (köh, Kaapo) hullaantuivat niistä! Eli emme malta odottaa kuulevamme, mitä koiranne Alvarin Hukkapala Peurasta pitävät.

Nappaa tuotteet tassuihisi alta tuotteet, ja jaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa: @alvarpet #UnboxingAlvar 💚 🐶