Liity laumaan – saat 10% alennuksen

heinäkuu, 2022

Alvarin vinkkivitoset kuumiin kesäpäiviin

Hellepäivät ovat täällä! Nyt onkin erityisen tärkeää ottaa huomioon karvaiset kaverimme 🐾 Keräsimme parhaat vinkkimme kuumuuteen.

Hellepäivät ovat täällä! Nyt onkin erityisen tärkeää ottaa huomioon karvaiset kaverimme 🐾

Tiesitkö, että koirat ei hikoile samalla tavalla kuin me ihmiset? Koirilla on vain muutama hassu hikirauhanen tassuissa, jotka auttavat kehon lämpötilan säätelyssä ja siinä missä me ihmiset hikoilemme – koirat läähättävät. Paras keino välttää kuumuudesta aiheutuvat ongelmat on kuitenkin ehkäisy. Estä siis lämpöhalvaukset ja muut ikävät haitat muutamalla perusvinkillä ja neuvolla:

💦 Vesi on kesäisin paras ystävämme

Muista juottaa vettä koirallesi säännöllisesti. Pidä juomavettä aina tarjolla ja kanna myös reissuilla mukana koiralle vettä juomapullossa.

🐕 Liikunta ja koiran ulkoiluttaminen

Jos vaan mahdollista, pyri käymään koirasi kanssa kävelyllä aikaisin aamusta tai myöhään illasta, jolloin lämpötilat eivät ole katossa. On hyvä idea kantaa myös vettä mukana ulkoiluttaessa koiraasi. Jos näyttää siltä, että ulkona on silti liian kuuma, ota iisisti ja pidä taukoja varjossa.

❗ Perusasiat kuntoon

Tietyt pinnat, kuten esimerkiksi asfaltti voi kuumeta hurjasti helteillä. Tarkkaile ja kokeile omalla kämmenellä, tuntuuko asfaltti liian kuumalta ja suojaa koirasi tassut tarvittaessa tai vältä näitä pintoja. Ethän myöskään jätä koiraasi yksin kuumaan autoon kesällä! 😫

😎 Varjoon, varjoon, varjoon!

Jos hengailet koirasi kanssa pihalla tai puistossa tai suuntaatte yhdessä piknikille tai rannalle, valitsethan paikan josta löytyy varjoa koirallesi.

✂️ Olisiko trimmaus paikallaan?

Jos koirallasi on tuuhea turkki, trimmaus kesälookkiin voi tehdä ihmeitä kuumilla säillä.

🧊 Viilentyminen

Leiki vedellä. Muistathan kuitenkin aina tarkistaa levätilanteen, ennen kun päästät koirasi uimaan järveen tai mereen! 🦠 Esimerkiksi https://www.jarviwiki.fi/ voi tsekata tilanteen.

Pakasta Alvarin Maalaiskanalisuke jääpaloiksi viilentämään kuumia päiviä 👉🏼 ota Kaaposta mallia 🤤 Voit myös laittaa esimerkiksi aktivointilelun pakkaseen ja täyttää sen maalaiskanalisukkeella.

Kun sinulla on nämä perusasiat halussa, pääset jo pitkälle. 💚 Ja muista, että sinä tunnet koirasi parhaiten, joten pidä häntä silmällä ja tarkkaile jos jokin voinnissa poikkeaa normaalista kuumuuden keskellä 🥵☀️