Liity laumaan – saat 10% alennuksen

maaliskuu, 2022

Koiran tavaroiden kierrätys

Koiran tavarat kuluvat kovassa ja aktiivisessa käytössä. Lue tästä Alvarin vinkit koiran tavaroiden huoltoon ja kierrätykseen!

Koiran tavaroiden kierrätys

Luultavasti eniten koiran tarvikehankintoja tulee tehtyä pentuaikana, sillä pikkuiset tassuttelijat kasvavat silmänräpäyksessä. Muutaman viikon takainen kaulapanta saattaa pian olla jo pieni tai kokeilussa oleva ruoka ei syystä tai toisesta sovi pennulle. Hyväksi todetut koiran tavarat kuluvat kovassa ja aktiivisessa käytössä. Tavaroiden kierrättäminen säästää luontoa ja luonnonvaroja, sekä parhaimmillaan on hauskaa tekemistä niin omistajalle kuin koiralle. Lue tästä Alvarin vinkit, miten voit kierrättää koiran tavaroita.

1.Ruokapussien kierrätys

Onko kaappiin kertynyt avaamattomia koiranruokapusseja vailla syöjää? Ennen kuin nappuloiden parasta ennen päiväys häämöttää, kannattaa pussi laittaa myyntiin pienellä hinnalla esimerkiksi somen kautta. Voit myös viedä pussin lahjoituspisteeseen, josta se menee eteen päin sitä tarvitsevalle perheelle.

Onko teillä avattu kuivaruokapussi mutta se ei syystä tai toisesta kulu loppuun? Löytyisikö teiltä joku koirakaveri, joka syö samankaltaista ruokaa? Tässäkin voi hyödyntää naapuruston Facebook ryhmää, jospa lähettyviltä löytyisi joku nelijalkainen herkuttelija.

Alvarin nappuloita esillä.

Huolehdi kuivaruoan kierrätyksestä

2.Korjaa ja huolla

Niin ulkoilutarvikkeet kuin lelut ja koiranpeditkin kuluvat kovassa käytössä. Kannattaa siis jo ostovaiheessa tutkia tarvikkeiden materiaaleja. Suosi laadukkaita ja kulutusta kestäviä tuotteita.

Koiranpennun lelut

Kierrätys- ja luonnollisistamateriaaleista tehdyt lelut ovat usein muovisia kestävämpiä ja turvallisempia. Tällöin lelukirurgin urasta haaveilevan koiran lelupotilaat, voi parsia kokoon neulalla ja langalla. Leluissa kannattaa suosia pesukoneen kestäviä materiaaleja, jotta ne voi tarvittaessa puhdistaa helposti.

Ulkoilutarvikkeet

Suomen säässä koiran ulkoiluvaatteet ja- tarvikkeet saattavat kaivata useinkin huolenpitoa. Tarvikkeiden huolto on tärkeää, jotta ne pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään.

Hankkiessa koiralle ulkovaatteita on hyvä varmistaa, että ne ovat likaahylkiviä ja konepestäviä. Lopputalven loskakeleillä koiran sadetakkia ei joka ulkoilun jälkeen kannata heittää pesukoneeseen, joten likaahylkivä materiaali on nopea huuhtaista puhtaaksi ulkoilujen välissä. Muista noudattaa vaatteiden pesuohjeita!

Vinkki! Koiran takkien jalkalenkit venähtävät yllättävän nopeasti käytössä. Voit lyhentää ne pienellä solmulla. Tee solmu kohtaan, jossa se ei hierrä koiraa.

Onko teillä nahkaisia ulkoilutarvikkeita? Myös koiran nahkapannat ja -hihnat voi suojata lialta ja kosteudelta kuten ihmisten nahkakengät ja muut asusteet. Vegaaniset versiot hihnoista ja pannoista voivat märällä säällä olla nahkaisia helppohoitoisempia.

Kankaisten pantojen ja hihnojen kuntoa voi ylläpitää käsinpesulla.

Tekstiilit

Kuluuko teidän taloudessa kertakäyttöisiä tarraharjoja? Markkinoilla myydään erilaisia tekstiiliharjoja, jotka ovat tarraharjoja kestävämpiä ja pidemmän päälle myös edullisempia. Tekstiiliharjalla saa kätevästi huolettua niin koiran fleecen kuin pedin tai sohvatyynyt karvapeitteeltä.

Koiranpeti on usein kovassa kulutuksessa kun sitä pedataan, siinä riehutaan ja koisitaan. Koiranpedissä kannattaa suosia pesukoneen kestävää ja vaihdettavaa kangaspäällystettä. Markkinoilla myydään myös luonnollisia raikastesuihkeita koiranpeteihin, joita käyttämällä voidaan pidentää pedin pesuväliä.

Schipperke Tove

Tavaroiden huolto ja korjaus pidentävät niiden käyttöikää

3.Tee-se-itse lelut

Koirien aktivointipelien ja lelujen ei tarvitse aina olla kaupasta ostettuja. Kotoonta löytyvien materiaalien uudelleenkäyttö on ekoteko!

2 erilaista aktivointilelua

Ennen kuin laitat paperirullan hylsyt kierrätykseen, hyödynnä ne koiran aktivoinnissa. Piilota rullan sisään nappuloita tai herkkuja. Ryttää rullan päät ja piilota paketti koiran etsittäväksi. Näin ruoka- tai herkkuhetkestä tulee aktivointileikki!

Toisen tee-se-itse aktivointilelun saat tehtyä helposti ja nopeasti pyyhkeestä. Pyörittele pyyhe ja solmi siitä yksi iso solmu. Piilota pyyhkeeseen kuivaruokaa tai koulutusnameja ja aktivointilelu on valmis!

Alvarin narulelu

 1. Leikkaa paita kaula-aukon ympäriltä 3 osaan
 2. Letitä pätkät yhteen
 3. Solmi ne päistä kiinni
 4. Tadaa! Valmista on.
Alvari tee-se-itse lelun ohjeet, piirroskuva.

4.Myy eteen päin

Täysin käyttökuntoiset ja ehjät koiran tarvikkeet kannattaa aina myydä eteen päin, kun niille ei ole enää käyttöä omassa taloudessa. Näin jonkun toisen tassuttelijan tiedostava omistaja säästyy uuden ostamiselta.

Voit laittaa myynti-ilmoituksen esimerkiksi Facebook-kirppiksille tai Tori.fi:n koiratarvikkeiden osastolle.

Löytyisikö teidän etsimiä tarvikkeita käytettyinä?

Labradoodle istuu.

Koiran tavaroiden ostaminen käytettynä on ekoteko

5.Vuokraa ja tee vaihtokauppaa kaverin kanssa

Löytyykö teiltä harrastevälineitä, joita ei tule juuri nyt käytettyä? Tai onko naapurin koiralla ihanan näköinen panta mutta teidän omassa ei ole vielä mitään vikaa? Ehkä pentu on kyllästynyt omaan aktivointipeliin mutta kaverin peli kyllä kiinnostaa? Tee vaihtokauppa ystävän kanssa tai vuokraa toistaiseksi! Näin pennun lelukoppa ja tarvikekaappi päivittyy vaikkei ostaisi uutta.

6.Anna lahjaksi käytettyä

Aina ei tarvitse ostaa lahjaksi uutta, varsinkin jos omasta kaapista löytyy jotakin kivaa ja hyväkuntoista. Jos ystävällesi on tulossa uusi pentu kotiin, voit antaa esimerkiksi teidän hyväkuntoisen pentuhihnan lahjaksi!

Teo-koira istuu Alvar Pet -pahvilaatikon päällä.

Löytyisikö kaapista ylimääräinen herkkupussi, jonka voi antaa lahjaksi?

7.Lahjoita järjestölle

Avaamattomille koiranruokapusseille sekä käyttökuntoisille ja ehjille koiratarvikkeille on aina kysyntää lahjoitusten muodossa. Alvar on toteuttanut keräyksen yhdessä Autetaan Kun Voidaan -hyväntekeväisyysryhmän kanssa. Kurkkaa lisää heidän toiminnastaan täältä.

Voit olla myös suoraan yhteydessä paikallisiin avustusjärjestöihin tai koiratarhoihin ja kysyä, jos heillä olisi käyttöä teidän ylimääräisille tavaroille. Me Alvarilla lahjoitamme myös hukkanappulamme hyväntekeväisyyteen.

Alvarin kuivaruokapussi ja nappuloita.

Avaamattomat koiranruokapussit voi lahjoittaa eteen päin

8.Jätteiden lajittelu

Joskus käy niin, että hyvästä huolenpidosta huolimatta koiran tarvikkeet ovat tulleet tiensä päähän. Tällöin kierrättäminen tapahtuu jätteiden lajittelun muodossa.

Useat lelut päätyvät sekäjätteeseen materiaalista huolimatta. Huolehdithan siis näiden kovasti rakastettujen tavaroiden huollosta niiden eläkepäiviin asti.

Koiranruoka, joka on heitettävä pois, on biojätettä. Voit ehkäistä ruoan pois heittämistä, huolehtimalla parasta ennen päiväyksestä ja sopivista annosmääristä.

Koiran vaatteet voi viedä yleensä tekstiilin kierrätyspisteeseen.

Kierrätys on tärkeää myös uusia tarvikkeita ostaessa, erityisesti pakkausmateriaalien kohdalla. Alvarin Nollapäästönappulapussit tehdään 100 % kartonkikierrätettävästä materiaalista. Voit siis heittää pussin sellaisenaan kartonkikierrätykseen. Voit käyttää ruokapussia roskapussina ja kerätä sinne muut kartonkipakkaukset, jotka menevät jätteeksi!

Lisäksi Alvarin tilaus voi sisältää seuraavat kierrätettävät materiaalit:

 • Pahvilaatikko – pahvikeräys
 • Tuoteseloste – paperikeräys
 • Herkkupussi – kartonkikeräys
 • Kakkapussit – sekajäte/biojäte (riippuen kunnasta)
 • Säilykepurkki – metallikeräys
 • Ravintolisät – pullo, muovikeräs; korkki, metallikeräys
 • Puruluut – kuminauha, käytä uudelleen; lappu, paperikeräys
Staffi istuu Alvar Pet tilauslaatikossa.

Alvarin kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä

Haluatko lisää vinkkejä kestävään koira-arkeen?

Olemme koonneet listan 9 keinosta pienentää koiran hiilitassunjälkeä. Koiran hiilitassunjäljestä suurin osa muodostuu ruokakipolla mutta myös muilla koiran elämäntapa- ja kulutustottumuksilla, voi tehdä ympäristön ja ilmaston kannalta parempia valintoja.

Onko teille juuri muuttanut tai muuttamassa uusi nelijalkainen perheenjäsen? Tutustu Alvarin vinkkilistaan kestävävistä ja tarpeellisista tarvikkeista täältä.