Liity laumaan – saat 10% alennuksen

joulukuu, 2020

Kuono testaa: Koiranruoka netistä kuukausimaksulla

Testiraatina toimivat lähes 2-vuotias rescue Neo sekä tämän omistajat Venni ja Henna.

Kuono testaa: Koiranruoka netistä kuukausimaksulla

Juttu julkaistu yhteistyössä Kuono.fi kanssa.

Testiraadiksi valikoitui lähes 2-vuotias sekarotuinen rescue-koira Neo sekä tämän omistajat Venni Karttunen ja Henna Sätilä. Utelias ja leikkisä Neo rakastaa rapsutuksia, haleja ja tietysti ruokaa – erityisesti lihapitoisia herkkuja, mutta myös esimerkiksi kurkku ja porkkana ovat herkkusuun mieleen. Vehnättömällä ruokavaliolla oleva Neo ei yleensä nirsoile ruoan suhteen, mutta saapa nähdä, kuinka Alvarin nappuloille käy.

Testin osa 1: Nappuloiden valitseminen ja tilaaminen

Koiranruoan tilaaminen Alvarin nettisivuilta tapahtuu vastaamalla kyselyyn, joka luo ruokasuosituksen omalle koiralle sen perustietojen, kuten iän, rodun, aktiivisuustason ja kehotyypin mukaan. Vastausten perusteella koiralle suositellaan tiettyä ruokaa ja siitä kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä raaka-aineita ruoassa on käytetty ja kuinka se vastaa koiran tarpeisiin. Jos suositeltu ruoka ei tunnu sopivalta, voi testin päätteeksi valita toisenkin reseptin.

Alvarin nettisivut saavat kiitosta Neon omistajilta erityisesti selkeydestä ja informatiivisuudesta. Sivuilta löytyy hyvin tietoa niin yrityksestä, sen arvoista kuin tuotteistakin. Karttunen oli aiemminkin käynyt tutustumassa nettisivuihin, mutta tilausta kumpikaan ei ole aiemmin tehnyt.

– Nettisivut ovat simppelit, joten on helppo löytää, mitä etsii. Tuotekuvaukset ovat kattavia ja niissä on hyvin kerrottu, minkälaisiin tarpeisiin ja millaisille koirille Alvar tuotteitaan suosittelee. Tutustumisen jälkeen oli helppo valita omalle koiralle sopivin tuote, Karttunen kertoo.

Sen perusteella, millainen ruoka Neolle on aiemmin sopinut, päätyivät omistajat kokeilemaan Alvarin nollapäästönappulaa kanalla ja ohralla. Koska valinta oli selvä, eivät he erityisesti kokeneet hyötyvänsä suositustestin tekemisestä. Lisäksi he kaipasivat lisää selkeyttä kohtaan, jossa testin suositteleman reseptin tilalle voi valita toisen vaihtoehdon. Muuten ruoan valitseminen ja tilaaminen sujuivat mutkattomasti.

– Mielestämme tuotekuvaus riittää koiransa hyvin tuntevalle omistajalle ruoan valintaan, eikä testi ole välttämätön. Testi varmasti auttaa uusia koiranomistajia tai jos Alvar ei ole ennestään tuttu.

Alvarin tilaus aloitetaan kahden euron kokeilujaksolla, joka sisältää noin kahden viikon ruoat. Kokeilun aikana ehtii testata, miten ruoka omalle koiralle sopii ja maistuu. Jatkossa ruoan hintaan vaikuttaa muun muassa valittu resepti, toimituksen koko ja kuinka tiheään sen haluaa.

Kokeilun päätteeksi tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruuta. Ensimmäisen tilauksen yhteydessä luodulta asiakastililtä tilausta voi muuttaa, sen voi perua tai aktivoida uudelleen ja esimerkiksi toimitusväliä voi säätää. Toimitus on ilmainen ja sen voi valita saapuvaksi noutopisteelle tai suoraan kotiovelle.

– On iso plussa, kun ruoat saa budjetoitua helposti sopivalle ajalle kerrallaan. Jatkuva tilaus on asiakkaalle helppo tapa tehdä ostokset, eikä kauppareissusta tarvitse erikseen huolehtia.

Kuono.fi testaa Alvar Pet koiranruokaa.

Siis onko tämä mulle? Joko saa maistella?

Testin osa 2: Koiranruoan testaus

Ovikello soi parin päivän päästä tilauksen tekemisestä, ja ovella vastassa oli laatikko Alvarilta. Joulun alla laatikon päälle oli liimattu suloinen jouluntoivotustarra ilahduttamaan vastaanottajia. Neon omistajat pitävät suoraan kotiovelle toimitusta erittäin kätevänä ja hyvänä myös ilmaston kannalta, kun ylimääräiset välietapit jäävät pois.

Pahvilaatikosta paljastuu paperipusseihin pakatut nappulat, joiden kyljessä komeilee Neon nimi. Karttunen ja Sätilä arvostavat kierrätettäviä pakkausmateriaaleja ja pitävät mukana tulevaa pyykkipoikaa, jonka voi hyödyntää pussinsulkijana, hauskana ja huomaavaisena lisänä. Ruoan mukana tulee myös selkeät ruokintaohjeet ja vinkit uuden ruoan aloittamiseen.

– Sisustuksesta tarkalle pakkaus on myös tyylikäs ja tuo kivaa pehmeyttä verrattuna totuttuihin muovipakkauksiin, jotka pistetään aina kaappiin piiloon. Alvarin pakkaus on saanut jäädä näkyville, Karttunen paljastaa.

Entä mitä mieltä testiraadin päämaistaja Neo on uusista nappuloistaan? Rapiseva pussi herättää koiran mielenkiinnon eikä tätä tarvitse kahta kertaa houkutella ruoka-aikana. Neo odottaa pyynnöstä nätisti ruokakupin äärellä, mutta heti, kun lupa syömiselle on myönnetty, katoavat nappulat parempiin suihin eikä kupin pohjalle jää muruakaan.

– Ruoka maistuu Neolle erittäin hyvin. Neo on syönyt ruokaa nyt noin viikon ja saa puolet päivän ruoasta Alvaria ja toisen puolen vanhaa ruokaa, jotta se saadaan käytettyä. Vaihto on ollut helppo, ja vatsa on toiminut normaalisti paria pierua lukuun ottamatta. Ruoka näyttäisi sopivan oikein hyvin.

Ilmastoasiat ovat Neon perheelle tärkeitä ja niiden huomioiminen osa arkea. Karttunen on pohtinut koiranruoan hiilijalanjälkeä, mutta aiemmin sopivaa vaihtoehtoa kohtuullisella hinnalla ei ole oikein löytynyt. Sätilä puolestaan alkoi miettiä asiaa erityisesti tämän kokeilun aikana. Molemmat toivovat, että yhä useampi lemmikkiruokien valmistaja huomioisi myös ympäristövaikutukset toiminnassaan.

– Tämä tutustuminen tulee varmasti vaikuttamaan, minkälaisia valintoja jatkossa teemme. Mikäli testierä sopii Neolle, todennäköisesti tilaamme koiranruokaa Alvarilta uudelleen.

Kuono.fi testaa Alvar Pet koiranruokaa.

Nams! Neo antaa hyväksyntänsä Alvarin nollapäästönappuloille.

Teksti ja kuvat: Niina Kinnunen