huhtikuu, 2023
Eläinlääkärimme Henna kertoo, mitä jokaisen koiranomistajan kotoa tulisi löytyä, jotta koiran haavan hoito onnistuu helposti.
Koirille sattuu ja tapahtuu temmeltäessä kaikenlaista. Joskus koira onnistuu koheltamaan itselleen pienen haavan, naarmun, tai loukkaa tassunsa. Pieniin haavereihin on hyvä varautua pitämällä kotona saatavilla perustarvikkeet kolhujen hoitoon. 👩🏼⚕️ Muistathan kuitenkin aina tilanteen vaatiessa viedä koiran eläinlääkäriin.
Koiran elämään kuuluvat pienet haaverit ovat vähemmän pelottavia kokemuksia niin koiralle kuin omistajallekin, kun niihin on varauduttu. Kun suunnittelimme Hoivasalvan lanseerausta, tajusimme että jokaisen koiranomistajan kaapista olisi hyvä löytyä perustason ‘kotiapteekki’, jolla arkiset naarmut ja kolhut saadaan paikattua ilman paniikkia.
Näin sai alkunsa Jokakoiran Kotiapteekki.
✔️ Alvarin Hoivasalva – pihkavoide on oiva apu yleisimpiin haavereihin
✔️ Huuhteluneste – haavojen putsaukseen käytetty fysiologinen keittosuolaliuos, jonka koostumus ei ärsytä ihoa
✔️ Antiseptinen suihke tai liuos – haavojen puhdistusta varten, jos saatavilla ei ole puhdasta vettä tai keittosuolaliuosta
✔️ Sidetarpeita: kuitutaitoksia haavojen ja naarmujen puhdistukseen sekä suojaukseen, ja tassusidettä varten kipsinalusvanua, joustavaa sideharsoa ja itseensä tarttuvaa sidettä.
✔️ Haavateippiä
✔️ Sakset
✔️ Pinsetit
Alvarin Hoivasalvan saat verkkokaupastamme, muut tarvikkeet löytyvät apteekista – ja ohjeet pussukan ompeluun löydät täältä.
Pienet naarmut eivät välttämättä vaadi eläinlääkärin hoitoa. Tärkeintä haavahoidossa on haavan puhtaana pitäminen ja nuolemisen estäminen.
Seuraa ihovaurion paranemista. Merkkejä haavan tulehtumisesta voivat olla ihon punoitus tai kuumotus sekä haavan märkiminen. Ole tarvittaessa yhteydessä eläinlääkäriisi.
Syvät anturahaavat tai kynsivauriot vaativat lähtökohtaisesti eläinlääkärikäynnin. Eläinlääkärisi antaa tarpeelliset jatkohoito-ohjeet tapauksen mukaan. Tassusiteen tekoon on kuitenkin hyvä löytyä tarvikkeita kotoa. Joskus voi olla tarpeen suojata tassu jo ennen eläinlääkärikäyntiä.