Liity laumaan – saat 10% alennuksen

helmikuu, 2022

Paras koiranruoka

Paras koiranruoka on korkealaatuista, tarvelähtöistä, maistuvaa ja ympäristöystävällistä. Tässä 11 syytä, miksi Alvar on paras kuivaruoka koirallesi.

Paras koiranruoka

Paras koiranruoka tassuttelijallesi on korkealaatuista, tarvelähtöistä, maistuvaa ja ympäristöystävällistä. Tässä 11 syytä, miksi Alvarin Nollapäästönappulat ovat paras kuivaruoka koirallesi!

1. Alvarin kestävät arvot

Alvarin tavoitteena on pienentää koirien hiilitassunjälkeä. Olemme tehneet työtä oman hiilijalanjälkemme minimoimiseen alusta saakka ja suunnitelleet sekä tuotteemme, että liiketoimintamme hiilineutraalius tavoitteenamme. Päästöminimointi tapahtuu toimintamme jokaisella osa-alueella vältä-vähennä-vaihda-hyvitä-periaatetta noudattaen.

Jotta voimme saavuttaa tavoitteemme, meidän on oltava ilmastonäkökulmasta alan paras toimija ja suunnannäyttäjä.

Uusia koiranruokabrändejä syntyy markkinoille nopeammin kuin koiranpentu ehtii varastaa sukan pyykkikorista. Me Alvarilla erotumme joukosta läpinäkyvästi kestävällä toiminnalla, kovalla halulla kehittyä entisestään paremmaksi, asiakkaita varten luodulla kätevällä toimintamallilla ja helposti lähestyttävällä asiakaspalvelulla sekä asiantuntevalla tiimillä.

Alvarin kannattavuus ja kasvu ei tule koskaan tapahtumaan ympäristön kustannuksella! Tämä on saneltu jopa yhtiöjärjestyksessämme.

Löydät vuoden 2021 vastuullisuusraporttimme täältä!

Kaksi pientä koira poseeraa kameralle.

Alvarin tavoitteena on pienentää koirien hiilitassunjälkeä

2. Eläinlääkärien kehittämät reseptit ja valvottu valmistus

Alvarin kuivaruoka eli Nollapäästönappulat ovat eläinlääkärien kehittämiä pohjoismaalaisista, korkealaatuisista ja kestävistä raaka-aineista. Alvarin reseptit ovat kehittäneet yksi perustajistamme, oma eläinlääkärimme Henna Söderholm yhdessä tanskalaisen valmistajamme Nordic Petcare Groupin (NPG) tutkimus- ja tuotekehitystiimin asiantuntijoiden kanssa.

Kuivaruokamme valmistuskumppanin NGP:n tehdas sijaitsee Ølgodin kylässä Tanskan Juutinmaalla lähellä raaka-aineiden lähteitä. NPG:lla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus koiranruoka-alalta. NPG:ssä meidät vakuutti poikkeuksellisen laajat sertifikaatit, laadunvalvontajärjestelmät, yhtiön omat eläinlääkärit ja UN Global Compact -jäsenyys.

Raaka-aineiden ja niiden toimittajien valinta tehdään aina koiranruoan turvallisuus ja laatu varmistaen, jotta takaamme tuotteidemme tasalaatuisuuden ja luotettavuuden. Alvarin ruoissa käytetään tunnetuilta toimittajilta hankittuja laadukkaita raaka-aineita, jotka analysoidaan tarkoin ennen tuotantoon hyväksymistä. Raaka-aineet ovat jäljitettävissä läpi tuotantoketjun ja tuotannon aikana tehdään tarkkaa laadunvalvontaa. Myös kuljetus ja varastointi tapahtuvat omavalvonnan alaisuudessa.

Valmiille ruoille on tehty laboratorioanalyyseja ravintoainepitoisuuksien varmistamiseksi, ja laaja ruokintatesti maittavuuden todentamiseksi ja sulavuuden arvioimiseksi.

3. Korkealaatuiset raaka-aineet

Alvarin Nollapäästönappuloita on tällä hetkellä 11 erilaista reseptiä. Nappuloiden raaka-aineiden pohjoismaalaisuus on 75 %.

Teemme raaka-ainevalinnat ympäristö ja ilmasto edellä. Tämän takia käytämme eläinperäisissä ainesosissamme ensisijaisesti ihmisravintotuotannon sivuvirtoja. Reseptejä laatiessamme valitsemme aina ympäristöystävällisen vaihtoehdon: esimerkiksi riisin ja maissin sijasta käytämme kauraa ja perunaa, naudan ja lampaan olemme korvanneet kanalla ja kalalla.

Keskitymme ensisijaisesti lähellä tuotettuihin ainesosiin, joiden ilmastokuormitus on paitsi etäisyyden myös tuotannon osalta mahdollisimman pieni. Pyrimme jatkuvasti kehittämään reseptiikkaamme vastuullisemmaksi, mikä tarkoittaa myös raaka-aineiden etäisyyksien pienentämistä. Siksi käytämme myös raaka-aineita Pohjois-Saksasta, joka on lähempänä tanskalaista nappulatehdastamme kuin vaikkapa Keski-Suomi.

Voit lukea lisää käyttämistämme ainesosista ja niiden alkuperistä täältä.

Alvarin kuivaruokaa ja kukkia aseteltuna.

Alvarin Nollapäästönappulat ovat eläinlääkärien kehittämiä

4. Ainoastaan sitä, mitä koira tarvitsee

Valikoimme nappuloiden ainesosat tarkkaan yhteensovittamalla tieteellisesti tutkitut koiran ravintotarpeet ja ympäristöystävälliset raaka-ainevaihtoehdot, eläinlääkärin ammattitaidolla.

Tuotteemme ovat koiralle tarvelähtöisiä eli resepteihin ei päädy mitään, mitä koira ei ravinnossaan tarvitse. Kaikki resepteistä löytyvät raaka-aineet on valittu edistämään koiran tasapainoista hyvinvointia.

Alvarin nappuloiden säilyvyys varmistetaan luontaisilla antioksidanteilla kuten tokoferolilla ja rosmariiniuutteella.

5. Informatiivinen sisällysluottelo

6. Huomattavasti pienempi hiilitassunjälki

Hiilitassunjälki-käsite kuvaa ilmastokuormitusta eli sitä, kuinka paljon kasvihuonepäästöjä koira elinikänsä aikana aiheuttaa. Jos koirat muodostaisivat valtion, ne olisivat maailman eniten lihaa kuluttava kansa. Koiran ilmastokuormituksesta noin puolet muodostuu ruokakipolla ja siksi me Alvarilla keskitymme ensiksi ruokaan.

Teemme raaka-aine-, tuotanto-, pakkaus-, kuljetus- ja tarjoama valinnat ympäristöystävällisesti. Päästöminimointi tapahtuu toimintamme jokaisella osa-alueella vältä-vähennä-vaihda-hyvitä-periaatetta noudattaen. Vähät jäljelle jäävät päästöt kompensoimme rahoittamalla suomalaisen metsän hiilensidontakyvyn parantamista.

Käytämme suomalaista Nordic Green Solutions -kompensaatiotoimijaa. He kompensoivat hiilijalanjälkeämme vastaavan määrän päästöjä suomalaisen metsän hiilensidonnan kiertoajan pidentämisen sekä uusien metsäalueiden metsittämisen avulla. Heidän toimintansa pohjautuu suomalaisten yliopistojen sekä muiden alan asiantuntijoiden asiantuntemukseen sekä yhteistyöhön maanomistajien kanssa.

Päästöjen kompensointi ei ole ratkaisu ilmasto-ongelmaan eikä sen tule olla pääasiallinen keino yritysten vähäpäästöisyyteen pyrkimisessä. Päästöjen kompensointia vaikuttavampi tapa torjua ilmastonmuutosta on niiden vähentäminen.

Voit lukea lisää hiilitassunjäljestä ja Alvarin toiminnasta sen minimoimiseksi täältä.

Koiranpentu istuu leikkokasvien välissä.

Alvar noudattaa vältä-vähennä-vaihda-hyvitä-periaatetta

7. Postitus kuuluu aina hintaan

Alvarin Nollapäästönappulan hinta on resepti- ja kilokohtaista. Hintaan kuuluu aina:

  • Toimitus (kotiin tai noutopisteeseen)
  • Yksilöllinen ruokintasuositus
  • Eläinlääkärin ravintokonsultaatio
  • Hyvitetty hiilitassunjälki

8. 100 % kierrätettävät materiaalit

Käytämme mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja helposti kierrätettäviä materiaaleja. Toivomme kunkin Alvaristin tahollaan huolehtivan, että kaikki materiaalit kierrätetään oikein.

Löydät Alvarin kaikkien materiaalien kierrätysohjeet täältä.

Alvarin kuivaruokapussi avattuna.

Alvarin tuotemateriaalit ovat 100% kierrätettäviä

9. Arkea helpottava palvelu

Onko tyhjä kuivaruokapussi päässyt joskus yllättämään? Klassisina vaihtoehtoina on laittaa päivän suunnitelmat tauolle ja hypätä autoon hakemaan kaupasta nappulapussia tai tehdä päivän treeni kantaen monen kilon painoista pussia lähikaupasta hikipisaroiden valuessa selkää pitkin.

Alvarin kätevällä toimistusmallilla Nollapäästönappulat ja muut tilauksen tuotteet tulevat suoraan kotiovelle (tai halutessa lähimpään noutopisteeseen) silloin, kun te sen itse tarvitsette. Kuivaruokaa tarvitsee säännöllisesti, joten tilausmallillamme uusi pussi odottaa oven takana ennen kuin edellisen pohja alkaa pilkistämään.

Kotiinjakelu on ympäristöystävällisempää kuin koiranruokasäkkien hakeminen omalla yksityisautolla. Kävellen, pyörällä, kauppareissun yhteydessä tai muuten harkitusti haettu paketti ei tietenkään lisää kulkemisen päästöjä.

Sillä kuinka paljon tilaat kerralla ja kuinka usein, on vaikutusta hiilitassunjälkeen. Jos teet Alvarin tilauksen harvemmin mutta tilaat isomman nappulasäkin, kustannukset pienenevät. Tällöin säästämme yhdessä kuljetuksen päästöissä ja kuluissa.

10. Tyytyväiset asiakkaat

Justiina koira juoksee lumessa

“Justiina on ihan hulluna tohon Kepeä-
nappulaan! Ollaan saatu paino
hallintaan ja nappula on sopinut
tosi hyvin.”

Justiina 6v @koiravalmentaja

Leo koira ja Lotta Harala tutkivat Alvarin lähetystä.

“Kun Alvarin herkkuja on edessä, Leo tarjoaa tassua heti! Nämä on ihan hänen lemppareita!”

Leo 8kk @lottaharala

Diego koira poseeraa Alvarin nappulapussien kanssa.

“Hyvät ravintoarvot ja hiilitassunjälki kompensoitu! Koirat rakastaa näitä ja paketit tulee kotiintoimitettuna, mikä ainakin isojen koirien omistajaa helpottaa kovin!”

Diego 7kk @pawpartyy

Nipsu koira poseeraa Alvarin nappulapussien kanssa.

“Tätä Ötökkä-nappulaa Nipsu syö ilman närästystä. Mikään nappula ei ole aiemmin sopinut, toivotaan, että tästä alkaa meidän terveempi elämä!”

Nipsu 1,5v @nipsuthesetter

Toivo -koira tutkii Alvarin tilausta.

“Ei jäänyt kupin pohjalle mitään, lisää olisi selvästi kaivannut! Kiitos siis maistuvista herkuista!”

Toivo 2v @toivo.theberner

Bella havannankoira poseeraa.

“Vauhti-nappulat maistui hyvin – yleensä ei pelkät nappulat mene alas!”

Bella 6v @havanese_style

11. Koiran yksilöllinen ruokintasuositus

Pääsette tilamaan Alvarin Nollapäästönappulat suuntaamalla suosituskoneeseemme. Suosituskone antaa juuri teidän tarpeisiin soveltuvan yksilöllisen ruokintasuosituksen pohjautuen antamiinne tietoihin koirastanne. Halutessa ensimmäisen suosituksen voi vaihtaa myös toiseen reseptiin. Voit myös lisätä tilauksen kylkeen muita tuotteitamme.

Voit kokeilla Nollapäästönappulaa 4,90€ hintaan kokeilupakettina ja katsoa, miten ruoka sopii teidän tassuttelijallenne.

Tilaus ei sido sinua mihinkään. Voit aina muokata tai peruuttaa tilauksesi ennen seuraavaa toimitusta. Ilman piilokustannuksia ja määräaikoja!

Nauti helppoudesta! Jatkuva tilaus tuo ruoan ovelle ennen kuin pussinpohja yllättää.