Liity laumaan – saat 10% alennuksen

syyskuu, 2023

Dr. Alvar Senior+, apusi vanhan koiran ruokintaan

Kun karvakuonoiset ystävämme ikääntyvät, niiden kehoissa tapahtuu vähittäisiä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa hyvinvointiin. Tässä artikkelissa tutkimme miten ikääntyminen vaikuttaa koiriin – ja miten asianmukainen ravitsemus, tässä tapauksessa Dr. Alvar Senior+ yhdisteen sisältävät täysravintomme, voivat tehdä merkittävän eron terveyteen ja elinvoimaan koiran eläkevuosina.

Miten ikääntyminen vaikuttaa koiraan?

Koiran ikääntyessä elimistössä tapahtuu lukuisia pikkuhiljaa eteneviä muutoksia, jotka ovat luonnollinen osa vanhenemista.

 • Energiankulutus vähenee ja taipumus painonnousuun lisääntyy.
 • Sarkopenia eli lihasten heikentyminen lisääntyy.
 • Koiran ikääntyessä nivelruston rakenne heikkenee lisäten riskiä nivelrikon kehittymiselle.
 • Myös koiran kognitiivisissa toiminnoissa tapahtuu vanhetessa muutoksia. Koira saattaa vaikuttaa hieman vanhuudenhöppänältä, sen uni-valverytmi voi muuttua, tai koiralla voi olla vaikeuksia esimerkiksi ajan ja paikan hahmottamisessa.
 • Elimistön luontainen antioksidanttituotanto ei enää riitä vastustamaan aineenvaihdunnan ja ympäristön aikaansaamien vapaiden radikaalien vaikutusta ja nk. oksidatiivinen stressi lisääntyy. Oksidatiivinen stressi vaurioittaa erilaisia solurakenteita ja se liitetään moniin kroonisiin sairauksiin ja ylipäänsä elimistön ikääntymiseen.

Kaikki iän merkit eivät suinkaan ole negatiivisia – vaikkapa luonteen kypsyminen ja liian vauhdikkuuden kariseminen voitaneen luokitella hyviksi asioiksi. 😍

Rhodesiankoira Winnie on 7-vuotias. Se on oiva ikä vaihtaa senioriruokaan.

Miten koiran vanhenemista voi hillitä ruokavaliolla? Toisin sanoen voiko ravitsemuksella lisätä koiran elämään terveitä vuosia?

Oikeanlaisella, tarvelähtöisellä ravinnolla voi tukea koiran terveyttä läpi koko sen elämän – myös ja varsinkin eläkeiässä.

Tähän tarkoitukseen olemme kehittäneet Dr. Alvar Senior+ reseptit, joissa ravinteet ja ravintoarvot on suunniteltu vanhan koiran erityistarpeisiin, ylläpitämään ikääntyvän koiran hyvinvointia. Näin se näkyy käytännössä:

Energiankulutus ja painonnousu

Alvarin Senior+ yhdisteen sisältävissä täysravinnoissa on kohtuullinen kalori- ja rasvapitoisuus, mikä auttaa vähentämään energiansaantia ilman, että ruoka-annosta täytyy merkittävästi pienentää.

Ruokien reilumpi kuitupitoisuus myös täyttää vatsaa ja tekee olon kylläiseksi energiarajoituksesta huolimatta.

Lihasten heikentyminen eli sarkopenia

Senior+ -merkityt ruoat sisältävät reilusti korkealaatuista, hyvin sulavaa proteiinia kanasta tai kalasta, reseptistä riippuen. Riittävä proteiininsaanti auttaa tukemaan ikääntyvän koiran lihaskuntoa.

Resepteihin lisätty rasva-aineenvaihduntaa edistävä L-karnitiini auttaa osaltaan tukemaan rasvattoman lihasmassan säilymistä.

Jäykistyvät nivelet

Ikääntyvien nivelten hyvinvoinnin tueksi Senior+ -ruoista löytyy nivelruston luontaisia ’rakennuspalikoita’, glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia, jotka osallistuvat nivelten normaalin toiminnan ja nivelnesteen tuotannon ylläpitoon.

Ruokiin lisätystä kalaöljystä seniorikoira saa hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja, joiden anti-inflammatoriset ominaisuudet tukevat osaltaan nivelterveyttä.

Kognitiiviset toiminnot

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä myös aivojen ja hermoston toiminnalle ja auttavat ylläpitämään ikääntyvän koiran normaaleja kognitiivisia toimintoja, kuten muistia ja tarkkaavaisuutta. Samaa tehtävää suorittavat reseptien antioksidantit.

Oksidatiivinen stressi

Senior+ yhdiste sisältää antioksidantteja, jotka auttavat tukemaan luontaisten antioksidanttien toimintaa ja toimivat elimistössä eräänlaisina ”ruosteenestoaineina”. Antioksidantteja ovat mm. marjoista saatavat C- ja E-vitamiinit sekä tauriini.

Sekarotuinen Lulu on saavuttanut jo 12 vuoden kunniakkaan iän.

Mitkä Alvar Pet -ruoat sopivat seniorikoirille ja milloin sellaiseen kannattaisi vaihtaa?

Dr. Alvar Senior+ yhdiste löytyy kahdesta kuivaruokareseptistämme:

Alvarin Nollapäästönappula Kepeä

 • Pääproteiinilähteenä siipikarjaproteiini
 • Runsaasti hellävaraisia kuituja mm. ohrasta ja kaurasta
 • Omega-rasvahappoja kylmäpuristetusta lohiöljystä
 • Keskikokoinen nappula

Alvarin Nollapäästönappula Solakka

 • Pääproteiinilähteenä villikala
 • Viljaton resepti
 • Omega-rasvahappoja kylmäpuristetusta lohiöljystä
 • Suuri nappulakoko

Ikääntyminen riippuu esimerkiksi koiran koosta, mutta myös yksilötekijöistä. Keskimäärin senioriruokaan kannattaa vaihtaa 7-8 ikävuoden kohdalla. Voit lukea lisää vanhan koiran ravintotarpeista artikkelissamme täällä.

On hyvä huomioida, että monet ikääntymisen merkit eivät näy päällepäin – eli ensimmäisten kulmaryppyjen näkymiseen asti ei tarvitse odotella. ☺️ 🐾